×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 4 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Sâmbătă, 19 august 2017, 08:27
EUR (€)
+0.0067 ↗
4.5883 RON
USD ($)
-0.0038 ↘
3.9066 RON
• • •
Socoteli cu multe plusuri
Răsplătiți regește pentru chiul

Sunt lideri de partide și chiar șefi ai Parlamentului, au conturile pline până aproape la refuz, însă nu sunt și cei mai activi parlamentari, cu toate că ar trebui să le servească drept exemplu aleșilor din subordinea lor. Fără să exceleze la prezență și activitate legislativă aplicată, ci mai mult la schimbul acid de replici cu diverși colegi incomozi, președinții partidelor parlamentare sunt răsplătiți regește. Le ies sau nu toate calculele politice, dar socotelile cu finanţele lor personale lunare umplu de invidie orice român care a trudit din greu o viață întreagă.

Veniturile președinților formațiunilor politice parlamentare au depășit, anul trecut, fără probleme, peste un milion de lei. Dacă banii încasați din diverse activități, precum și de pe urma mandatelor de parlamentari în 2016, nu sunt deloc de neglijat, toate aceste venituri vor crește pentru anul în curs. Grație indexării indemnizațiilor senatorilor și deputaților, declarațiile de avere ale parlamentarilor cu sau fără funcții vor deveni și mai neîncăpătoare pentru agoniseala unora dintre ei.

Avuții din donații, plasamente și moșteniri

Liviu Dragnea, liderul celui mai mare partid din România, PSD, nu este cel mai bogat președinte de formațiune politică și nici nu a câștigat cei mai mulți bani anul trecut. Dar poziționarea la guvernare a pesediștilor îl expune pe Dragnea în câmpul deschis, de bătaie, al opoziției. Acesta a fost luat la ochi, mai nou, de către PMP și USR pentru chiulul de la ședințele conducerii Camerei Deputaților. Deputatul PMP Valeriu Steriu susține că Dragnea s-a prezentat la doar 9 ședințe din cele 60 de reuniuni ale Biroului Permanent al Camerei Deputaților. În opinia parlamentarului provenit din partidul lui Traian Băsescu, ar trebui discutat absenteismul liderului PSD, dar și chiar schimbarea acestuia de la șefia Camerei inferioare. În sprijinul acuzațiilor sale, Steriu a invocat și cele „maximum 14 ședințe de plen prezidate de șeful Camerei Deputaților“, precum și participarea la doar 80 din cele 470 de sesiuni de vot final. Pe principiul „câinii latră, ursul merge“, se pare că merg, în continuare, și PSD și Liviu Dragnea. Acesta a încasat, anul trecut, venituri de aproape un milion de lei. Liderul PSD a obţinut, în 2016, 220.000 lei dintr-un contract de închiriere şi 630.000 de lei din vânzarea unui imobil şi a unui teren din orășelul Turnu Măgurele. Pe lângă indemnizaţia de deputat de 77.000 lei, Dragnea și-a rotunjit veniturile cu 80.710 de lei și 460.110 de lei grație plasamentelor la hotelul Turris. Tot anul trecut, șeful pesediștilor a primit un BMW X5 fabricat în 2009, ca donaţie din partea unor nepoţi ai săi.

Băsescu și-a umplut conturile

Liderul PMP, Traian Băsescu, primeşte o indemnizaţie de aproape 140.000 lei pe an pentru calitatea de fost preşedinte. La acești bani se mai adaugă și o pensie de 37.956 lei. Fostul șef al statului are în conturi 685.962 lei, 58.323 dolari şi 67.080 euro. În plus, acum doi ani, fiica sa cea mare, Ioana Băsescu, i-a returnat acestuia împrumutul de 565.000 lei. Cât privește situația locativă a senatorului PMP, acesta a rămas doar cu un apartament de 250 mp în Capitală, după ce a încasat 38.000 euro din vânzarea altui apartament.

De departe cel mai bogat lider politic rămâne șeful Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu. Liderul ALDE este proprietarul a șapte locuinţe şi a şapte maşini. Numai anul trecut fostul premier a intrat în posesia a două apartamente, prin moștenire. Din închirierea unui apartament, Tăriceanu a strâns 38.400 lei. Iar de la Senat a luat 189.353 lei. La capitolul plasamente, șeful Senatului a acordat în nume personal cinci împrumuturi şi o cesiune de drepturi pentru Pădurea Valea Lungă din judeţul Dâmboviţa, în valoare de 250.000 euro. Potrivit declarației sale de avere, în conturile senatorului ALDE sunt depozitați 162.454 lei, 14.518 lei, 7.948 de dolari. 284.877 euro sunt plasaţi în mai multe fonduri de investiţii. Singura sa datorie este cea de 247.907 lei, din campania prezidenţială din 2014.

Kelemen Hunor, plătit regește de UDMR

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, la fel ca și colegul său de la USR Nicușor Dan, nu spune „prezent“ la toate ședințele Camerei Deputaților. Și totuși cei doi sunt destul de bine remunerați. Calitatea de preşedinte al UDMR i-a adus, anul trecut, lui Hunor 62.700 lei. De la Camera Deputaţilor, liderul maghiarilor a primit 62.651 lei. Deși mai deține cu soția sa trei case, liderul UDMR şi-a cumpărat încă un imobil în Cluj, de aproape 120 mp. La capitolul datorii, Kelemen Hunor figurează cu un credit ipotecar de 260.000 lei. Și fostul preşedinte al USR stă destul de bine cu finanțele. Acesta a obţinut, anul trecut, venituri de 30.000 lei de la Institutul de Matematică și a primit peste 275.000 lei de la o firmă pentru precampania şi campania electorală. Dan are și datorii de aproape 100.000 euro.

Laur EmrePublicat Sâmbătă, 12 august 2017
1249
 | 2
 | 15
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Din lumea celor care nu cuvinta
0
Eu as zice ca mai bine sa-i lasam asa, sa nu le mai auzim ineptiile ! Mai bine decit sa ridem sau sa ne enervam de toate idioteniile pe care le scot pe goarna, Mucles (Hayssam) !
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Santa Klaus
0
De ce trageți concluzii pripite după o convocare neserioasă pe timp de vacanță parlamentară ?? De ce nu vedeți de prezența și contribuția efectivă in timpul anului parlamentar. Atunci, acolo să vezi cine cât plătește și cât contează.
Publicat Sâmbătă, 12 august 2017
+Răspunde
Mesterul
+1
UITE UNDE AM AJUNS CEL CARE A DISTRUS ROMANIA PRIMESTE PENSIE, SALARIU SI INDEMNIZATII PT. ACEST LUCRU MA REFER LA BASESCU. ACUM ALESI NOSTRI AU VOTAT SA-I MAI DEA O CASA, RID SI CURCILE DE NOI A FURAT O VILA CIND A FOST PRIMAR GENERAL, I- S-A DAT O CASA CIND A TERMINAT PRESEDENTIA SI ACUM I SE MAI DA UNA CA NU ARE BIROU NU ? DOAMNE CIT DE NEMERNICI POT FI CEI CARE AU VOTAT ACESTE ANOMALII PESTE DOI ANI VINE SI IOHANNIS 7 CASE SI CERE SI EL INCA DOUA CASA DE LOCUIT SI BIROU NU ? STIMATI PARLAMENTARI FACETI MODIFICAREA LEGII RESPECTIVE SI PRESEDINTI CARE AU CASE SA NU PRIMEASCA ALTELE DE LA STAT SUNT DESTUI TINERI CASATORITI CARE POT BENIFICIA DE ACESTE CASE NU CEI CARE AU DISTRUS ROMANIA SA VA FOIE RUSINE DACA NU MODIFICATI LEGEA SA NU CERETI VOTUL ROMANILOR
Publicat Sâmbătă, 12 august 2017
+Răspunde
hasmnaua 3 @ Mesterul
0
ma bucur pt boschetarii tufei cu 3 trandafiri. Obsesia basescu( i-a snopit in toate alegerile si i-a bagat si la puscarie) apare si cind EDITAT sau impotenta v-a dovedit si aici?
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Ţăranul
-2
Unu şi unu ... ! Un rînd de piele luat , dat cu sare ... , şi lăsaţi în la 40 de grade în căldura binefăcătoare a soarelui de august ... , aşa cum cugetă paraşutele blonde cu cracii pînă la gît , de la anumite televiziuni ... , excelînd cele de la RTv şi A3 ... ! Fiecare a excelat în a distruge neamul romănesc şi valorile sale ... !
Publicat Sâmbătă, 12 august 2017
+Răspunde
Sierra
+3
In poza apar 3 dusmani ai neamului romanesc, 3 securisti.
Publicat Sâmbătă, 12 august 2017
+Răspunde
Articol penibil, tendentios...
0
Articol penibil, tendentios, scris doar cu ura, fara stiinta. Spune ca "Veniturile președinților formațiunilor politice parlamentare au depășit, anul trecut, fără probleme, peste un milion de lei." Dupa care vedem ca de fapt au primit maxim 77 de mii de lei, restul fiind bani din afacerile lor sau vanzarea apartamentului propriu. Pai daca presedintele camerei deputatilor e rasplatit regeste pentru ca primeste 6 mii de lei pe luna, cum se cheama ca e rasplatit un procuror care primeste 30 de mii de lei pe luna? Care pe deasupra isi mai incalca si atributiile facand politie politica?
Publicat Sâmbătă, 12 august 2017
+Răspunde
Amy
+7
Parlamentul = singurul obstacol in calea sorosistilor: acela de a dezmembra Romania.
Publicat Sâmbătă, 12 august 2017
+Răspunde
moser
+1
pai ce alt ideal ..ref parveniti..sa le curga ..benefictziili..
Publicat Sâmbătă, 12 august 2017
+Răspunde
lili
+8
Verestoy Attila se află la al 8-lea mandat consecutiv de Senator, la care se adaugă perioada cuprinsă între 1990 și 1992 când, de asemenea, a fost prezent în Parlamentul României. De asemenea, ocupă funcții de conducere la nivel central și teritorial în UDMR din 1989. Senatorul UDMR este și unul dintre cei mai bogați parlamentari. Potrivit ultimei declarații de avere făcute publice, Verestoy Attila deține mai multe suprafețe de teren în București, Harghita și Ilfov, două case în Ilfov, respectiv Cristuru Secuiesc, un apartament în Odorheiu Secuiesc și alte două în București. De asemenea, senatorul UDMR are un autoturism BMV X3 și un altul Audi S8, o colecție de bijuterii estimată la 58.000 Euro și o colecție de tablouri evaluată la aproximativ 25.000 Euro. În declarația sa de avere, Verestoy Attila a specificat că deține, el sau soția sa, sume în mai multe conturi, depozite bancare și fonduri de investiții, atât în Euro, cât și lei, la bănci sau fonduri de investiții din țară sau străinătate. Conform sursei citate, senatorul UDMR deține 1978184 Euro la un fond de investiții din Monaco, 2334456 Euro la un fond din Elveția și 1314120 Euro într-un depozit de la o bancă din Austria, dar și un depozit de 1652800 Euro, la o bancă din România. De asemenea, acesta are mai multe conturi, depozite sau plasamente la fonduri de investiții și la alte bănci din țară și străinătate. Verestoy și-a făcut public și portofoliul deținut în urma investițiilor pe bursă și a trecut în declarația de avere și mai multe împrumuturi acordate. În 2015, Verestoy a câștigat sume importante de bani din dividende, dobânzi, dar și din vânzarea acțiunilor deținute la Transgaz, prin Bursa de Valori București. Potrivit declarației de interese, senatorul UDMR este acționar la mai multe firme. Avere Totala, conform Declaratiei de avere : peste 25 Milioane de Euro! Bugetar si apoi parlamentar, niciodata in mediul privat!!
Publicat Sâmbătă, 12 august 2017
+Răspunde
moser
+5
pai ce va surprinde . in tara saraca politicienii tre sa fie bogati..caaa d aia tara i saraca. cat despre ce vedem si auzzim ..n ar trebuinsa ne preocupe ca ..ne face vulnerabili ..pisihic
Publicat Sâmbătă, 12 august 2017
+Răspunde
Recomandate
Filiera ucraineană a lui Hillary Clinton
Publicat acum 16 ore şi 46 minute
Frenezie nejustificată
Publicat acum 21 ore şi 21 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat Joi, 17 august 2017