Răsturnare de situație în cazul procesului lui Tăriceanu

Instanţa supremă a amânat, pentru 3 octombrie, procesul în care preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este judecat pentru mărturie mincionoasă, în condiţiile în care preşedintele Completului de judecată nu se va mai ocupa de dosar întrucât, cel mai probabil, se va pensiona, astfel încât noul preşedinte a decis readministrarea probelor, invocând o decizie CEDO.

Judecătorii au anunțat, marți, că președintele completului de judecată a fost înlocuit de un nou magistrat, care a stabilit reluarea judecării cauzei.

Procurorul de ședință a cerut administrarea tuturor probelor din rechizitoriu și a spus ca măcar o parte din interceptările din dosar — cele relevante, să fie ascultate public pentru dovedirea acuzațiilor.

Avocatul lui Tăriceanu a fost de acord cu audierea celor 18 martori, dar s-a opus audierii publice a interceptărilor din dosar și a afirmat că Tăriceanu nu a negat nicio secundă existența acestora, de aceea ascultarea lor publică ar fi nerelevantă pentru cauză.

Completul de judecată a rămas în pronunțare pe cererile procurorului DNA și a stabilit un nou termen al dosarului pentru data de 3 octombrie. Călin Popescu Tăriceanu nu s-a prezentat la termenul de marți.

Tăriceanu a fost trimis în judecată de DNA pe 7 iulie 2016, fiind acuzat că a dat o declarație neadevărată atunci când a fost audiat ca martor în dosarul „Ferma Băneasa”. În același dosar, Dorin Marian, fost șef al Cancelariei când premier era Tăriceanu, este acuzat de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.