×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 10 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 17 august 2017, 20:36
EUR (€)
+0.0079 ↗
4.5816 RON
USD ($)
+0.0111 ↗
3.9104 RON
• • •
Joaca de-a adevărul a lui Rareș Bogdan
Realitatea TV, 104 milioane lei datorii
Rareş Bogdan plânge de grija colegilor, dar Realitatea nu a plătit asigurările de sănătate
Rareş Bogdan plânge de grija colegilor, dar Realitatea nu a plătit asigurările de sănătate

„Nu știu ce probleme au cei de la CNA și cei din alte televiziuni cu stadiul evoluției insolvenței Realitatea TV. Nu asta este discuția, noi rămânem în picioare, orice ar fi, și nu vom ceda. Am trimis astăzi pe fax toate ordinele de plată, așa cum ne solicitase doamna Gubernat. Colega mea a trimis absolut toate ordinele de plată, când am plătit, pentru că știu, stau la cotitură. Nici măcar nu știu dacă cineva a pus-o pe doamna Gubernat“, a declarat Rareș Bogdan în emisiunea „Jocuri de Putere“ de joi, 16 februarie 2017.

Poate că datoriile Realitatea Media SA nu fac obiectul unei discuții la CNA, dar cu certitudine ar trebui să fie obiectul unei îngrijorări din partea ANAF. În aproape șase ani de insolvență, societatea care deține postul de televiziune unde se produce seară de seară Rareș Bogdan nu și-a achitat vreo datorie către stat și a reușit să-și facă unele noi. În 2015, totalul datoriilor către buget era de 92,63 milioane lei. În decursul unui an, până la 31 decembrie 2016, această sumă a crescut cu 14 milioane lei, la peste 104 milioane lei. În euro, această sumă înseamnă peste 23 de milioane. Cea mai mare datorie a Realitatea Media SA este către bugetul asigurărilor sociale, peste 45 milioane lei, obligațiile restante la bugetul de stat depășesc și ele 41 milioane lei.

La asigurările pentru șomaj, televiziunea la care Rareș Bogdan plânge de mila angajaților amenințați de CNA are de plătit aproape 2 milioane. Tot din grijă pentru personalul companiei probabil că au crescut și datoriile față de bugetul asigurărilor de sănătate, la doar 16,6 milioane. În urmă cu doi ani, Victor Ponta acuza postul că se bucură de susținere politică în schimbul unor servicii aduse opoziției de atunci și din acest motiv nu-și plătește obligațiile restante la buget. Dacă e așa sau nu, e treaba celor de la ANAF să afle. Oricum ar fi însă, Rareș Bogdan dă lecții de morală din studioul unei televiziuni care nu a avut bunul-simț să-și plătească datoriile către statul de grija căruia moare realizatorul TV. (R.C.)

Ponta, scrisoare deschisă către PNL: Realitatea TV are datorii de 20 de milioane de lei

Fostul premier Victor Ponta a transmis o scrisoare deschisă, pe Facebook, copreședinților PNL cu privire la situația televiziunii Realitatea TV, companie aflată în insolvență, cu datorii foarte mari către bugetul de stat.
Ponta spunea că lupta împotriva evaziunii fiscale „este la fel de importantă ca și lupta împotriva corupției“ și făcea un apel către liderii PNL să sprijine ANAF pentru o rezolvare a situației anormale în care se afla Realitatea TV.

Publicăm integral scrisoarea adresată de Victor Ponta nu pentru că a fost transmisă de fostul premier al României, ci pentru că scoate în evidență o situație reală a pieței media din România. În timp ce unele companii fac eforturi pentru a fi cu plata datoriilor la zi, altele profită de anumite influențe în mediul economic și politic, pentru a-și eșalona la infinit datorii de milioane de lei. Este exact cazul Realitatea Media, un caz ce nu ar fi trebuit să existe într-un mediu concurențial corect.

Iată, în continuare, integral, scrisoarea din 2015 a lui Victor Ponta, la acea dată premierul României:

Scrisoare deschisă adresată copreședinților PNL – dna Alina Gorghiu și dl Vasile Blaga.

Stimați lideri politici
reprezentanți ai opoziției
parlamentare,

Lupta împotriva evaziunii fiscale este (din punctul meu de vedere, dar și al interesului public) la fel de importantă ca și lupta împotriva corupției! În ultimii 4 ani, doar prin combaterea evaziunii încasările la bugetul de stat au crescut cu peste 4 miliarde de Euro (comparativ – primele 8 luni din anul 2015 față de perioada similară din 2012). Adoptarea de către Parlament a noului Cod al Insolvenței a reprezentat un ajutor important în acest sens.

Doresc însă, în acest context, să vă atrag atenția asupra unei societăți comerciale care eludează grav prevederile legale și obligațiile fiscale – afirmând însă, în același timp, că se bucură de protecția și sprijinul Partidului Național Liberal, pe care cu onoare îl reprezentați.

Azi, 8 septembrie 2015, se împlinesc exact 4 ani de când SC „Realitatea Media“ SA a fost declarată în stare de insolvență. La momentul declarării insolvenței, datoriile către Bugetul de stat consolidat erau în sumă de 36,04 milioane RON. La 4 ani de la acel moment, respectiva societate nu doar că nu a plătit nimic din datorie, dar a acumulat, în plus, 56,59 milioane de RON (neplătind nimic din datoriile curente pe care orice altă firmă sau persoană fizică le achita conform legii). În total, datoriile actuale către Bugetul de stat consolidat sunt azi de 92,63 milioane RON (peste 20 milioane Euro) și în fiecare zi se acumulează noi sume!
ANAF a întreprins toate măsurile legale posibile (cerere faliment la Tribunalul București Secția a VII-a civilă, sesizare penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, sesizare CSM), însă toate acestea au rămas fără efect concret până în prezent, fiind „în lucru“ (ceea ce evident că arată o disfuncționalitate în activitatea judecătorului sindic responsabil).

În toată această perioadă însă, reprezentanții SC „Realitatea Media“ SA au afirmat public că se bucură de „protecția“ PNL, deoarece sprijină activitatea partidului dvs. și critică activitatea Guvernului și a celorlalte formațiuni politice. Precizez că activitatea editorială a postului de televiziune aparținând respectivei societăți îmi este total indiferentă, fiind atribuția Consiliului Național al Audiovizualului să verifice aceste aspecte legale.

Ceea ce însă este în obligația ANAF și reprezintă o prioritate absolută a Guvernului este combaterea evaziunii fiscale și tratamentul egal al tuturor contribuabililor. În țara noastră trebuie să înceteze vechea separație între cei care plătesc corect taxe și impozite (inclusiv firme aflate în competiție directă) și „șmecherii cu protecție politică“, cei care își permit timp de 4 ani să nu plătească niciun leu din obligațiile legale către bugetul de stat! În plus, impunitatea respectivului contribuabil față de sancțiunile normale în cazuri grave de evaziune fiscală este un mesaj extrem de negativ și distorsionează grav competiția corectă pe piața media.

Având în vedere situația creată prin afirmațiile reprezentanților societății respective și prin sprijinul constant al partidului dvs. față de activitatea acestora, vă adresez public două întrebări concrete:

1. Considerați că SC „Realitatea Media“ SA trebuie să plătească cei 92,63 milioane RON (peste 20 milioane Euro) datorați la bugetul consolidat de stat, sume acumulate prin neplata timp de 4 ani a taxelor și impozitelor datorate? Da sau Nu (fără „dacă“ și „parcă“).

2. În cazul în care partidul dvs. va ajunge la guvernare, veți continua eforturile legale ale ANAF de recuperare a acestei sume uriașe sau veți considera că aceștia trebuie „iertați“, ca un fel de recompensă pe care trebuie să o acordați pentru sprijinul politic pe care partidul dvs. îl primește în această perioadă? Da sau Nu?

Ținând cont de suma importantă (peste 20 milioane Euro), de timpul lung scurs (4 ani) și mai ales de importanța subiectului în discuție pentru milioanele de cetățeni și de firme care plătesc cu onestitate taxele și impozitele legale, vă rog să îmi răspundeți în mod responsabil, și nu politicianist.

Vă atașez alăturat tabelul detaliat cu datoriile la zi și sunt gata să vă pun la dispoziție orice alte date considerați necesare.

Vă mulțumesc anticipat pentru răspunsurile dvs.

Victor Ponta,

Prim-ministru al Guvernului României.

Publicat Marţi, 21 februarie 2017
27936
 | 32
 | 25
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
denis
-1
aceasta televiziune trebuie inchisa de urgenta ,nu arata romanilor adevaratele probleme ,sunt partinitori ..nu arata jaful dat de presedinte si sotia sa ,si ca nu putem sa fim condusi de hoti penali si falsificatori de acte
Publicat Joi, 23 februarie 2017
+Răspunde
ADRIAN MAGH
0
AZI 22 02 2017.EVENIMENT IMPORTANT IN LUMEA JUSTITIEI. PRESEDINTELE TARII,KLAUS WERNER IOHANIS, IN URMA HOTARARII CURTII DE APEL PITESTI,MAI PIERDE O CASA. TOATE TELEVIZIUNILE SI NU NUMAI,AU COMENTAT DESPRE ACEST SUBIECT.ASTEPTAM CU MARE INTERES SA-L VAD PE RARES BOGDAN DACA ADUCE IN ACTUALITATE ACEST IIIIII NA.TI-AI GASIT .NICI UN CUVANT. ALOOO ,DOMNNUL CU INSOLVENTA TV REALITATEA NU AVETI NIMIC DE COMENTAT PE ACEST SUBIECT?
Publicat Miercuri, 22 februarie 2017
+Răspunde
neamtu
+10
Aceasta televiziune trebuie inchisa cit mai repede rares bogdan si gusa sint doi spioni si luceaza impotriva poporului Roman.Sint slugile lui iohanis si pnl.
Publicat Miercuri, 22 februarie 2017
+Răspunde
vasilica
+1
Atentie! Suntem monitorizati de Factual.ro,cel care face comparatie,ce scriem aici cu ce scriu HNsiDIGI24! Si apoi ne dau la gazeta de perete!
Publicat Miercuri, 22 februarie 2017
+Răspunde
Grig
+36
Imi aduc aminte de circul facut de catre ANAF la sediul A3, in urma caruia sediul Antenelor a fost confiscat iar cei de acolo au fost nevoiti sa se mute in alta parte. Cat de eficienta a fost "actiunea" se vede: cladirile fostului sediu zac in paragina, nefiind valorificate in vreun fel. A fost sau nu o actiune de represiune politica ?? Raspunsul este, cred, la mintea cocosului. De ce nu se procedeaza la fel si in cazul "Realitatea TV" ?? Nu este voie, astia sunt "baietii buni" ai "sistemului"!! Si mai sunt si alte exemple, bunaoara cazul GDS , inglobati in datorii mari, dar pe care nimeni nu-i deranjeaza (acolo activeaza o alta gasca: Liiceanu, Pora, Plesu,etc)!!! Revenind la "Realitatea TV", eu cred ca ar fi pacat sa pierdem "emisiunile" prezentate in fiecare seara de Rares Bogdan, in conditiile in care numerele de dresaj cu animale de la Circul de Stat au fost interzise. Ne consolam si noi cu ce ne-a ramas...
Publicat Miercuri, 22 februarie 2017
+Răspunde
GRAV..sa platesca
+34
Raresh Bondan instigator la anarhie si rasturnarea guvernului, manipulatorul numaru unu al intereselor lui Sorosh .Rezultatul ....euro a crescut de la 4,45 la 4,52 si diferentza de bani intra in Banca care are cele mai mari tranzactii cu statul roman ,banca DIRECTORULUI CARE ERA LA MANIFESTATIE ....Am putea spune ca Raresh si Gusha au contribuit la capusharea ROMANIEI..
Publicat Miercuri, 22 februarie 2017
+Răspunde
laye chiorul
-35
si care e problema? romania are datorie publica de 100 miliarde euro,face in continuare pt pensii,salarii,si bazine de inot in panta si nu nu mai f te grija.
Publicat Miercuri, 22 februarie 2017
+Răspunde
Mesterul
+56
Mincinosul de Rares Bogdan cit si Realitatea trebuiesc executate urgent pt. evaziune fiscala. Totodata sa inchida circula de la acest post pt. ca face mai mult rau. Ura stalinista si dusmania lui Rares Bogdan intrec orce masura RUSINEA televiziunilor din Romania.
Publicat Miercuri, 22 februarie 2017
+Răspunde
Hacker @ Mesterul
+1
Îți dai seama câți sriști rămân șomeri....
Publicat Joi, 23 februarie 2017
+Răspunde
Contribuabil terorizat
+59
De aceea Cozmin Gusa si Rares Bogdan presteaza cu atita foc pentru Presedintele Iohannis si pentru SRI+DNA ? ANAF e pentru acesti propagandisti dezlantuiti muma si pentru altii ciuma ?
Publicat Marţi, 21 februarie 2017
+Răspunde
Nastratin
-32
Sa fie inchisa ! Dar o data cu ,, Realiatea Tv '' sa fie inchise si companiile de STAT romanesti care au datorii MULT MAI MARI : 18 companii de stat sunt datoare statului cu peste 2,2 miliarde de lei, adică 40% din totalul obligaţiilor marilor contribuabili la bugetul de stat, de pensii, de sănătate şi de şomaj ! P.S.: TVR , companie de stat , are o datorie de 150 milioane euro ! Nimeni nu se gandeste sa inchida TVR sau sa-i impuna o rationalizare a cheltuielilor ! Dimpotriva , PSD in marinimia lui , a prevazut pentru 2017 pentru TVR un buget de 211 milioane euro ! In 2016 , TVR a avut un buget de 125 milioane euro ! Pai nu-i mishto ?
Publicat Marţi, 21 februarie 2017
+Răspunde
Recomandate
Țara gîfîie, economia crește
Publicat acum 22 minute
Dezlănțuirea furtunii în America
Publicat acum 7 ore şi 30 minute
Real Madrid, de neoprit
Publicat acum 13 ore şi 8 minute
Lazăr și Kovesi - stat în stat
Publicat acum 23 ore şi 46 minute
Femei frumoase pe funcții superbănoase
Publicat acum 10 ore şi 35 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat acum 13 ore şi 7 minute
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat acum o oră şi 20 minute