„Revista Contrapunct, amenințată de politrucii Uniunii Scriitorilor”

Stupefiat, directorul revistei Contrapunct, poetul Ioan Vieru, anunță opinia publică și membrii Uniunii Scriitorilor de inițiativa clanului instalat la conducerea Uniunii Scriitorilor de cele mai sinistre practici, impardonabile pentru o instituție de elită, prin care redacția revistei este somată să părăsească minusculul spațiu pe care îl ocupă în sediul din Calea Victoriei, de peste 17 ani.

„In cazul în care aceste practici nu vor înceta, directorul revistei va da în judecată instituția și va solicita despăgubiri morale proporționale cu agresivitatea și lipsa de onestitate deja exercitate”, anunță poetul.

In același timp, poetul Ioan Vieru atrage atenția că numai în România a supraviețuit intactă instituția breslei literare înființată de comuniști în 1949, existând o puternică opoziție interesată la transformarea acesteia într-un sindicat similar celor din lumea occidentală cum ar fi normal, benefic șiconstituțional.

In ultima vreme, mai mulți scriitori importanți au luat distanță față de atmosfera monopolistă, discriminatorie, dictatorială instaurată la cote maxime în Uniunea Scriitorilor, mai precizează directorul revistei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.