Rezultat mare pentru Andreea Mitu

Andreea Mitu se luptă din răsputeri pentru a rămâne în top 100 WTA. Marţi seara ea a obţinut o victorie de prestigiu în turneul de la Linz, în Austria.

Victorie la o jucătoare de top 10

Andreea Mitu (#95 WTA) a reuşit un rezultat foarte bun în primul tur al „Generali Ladies Linz”, turneu de categoria WTA International, care a început luni în Austria. Mitu a trecut în 2 seturi, 6-3, 6-4 de Lucie Šafářová. Jucătoarea din Cehia, locul 7 în „WTA general”, era cap de serie pe tabloul principal la Linz. Šafářová a jucat primul ei meci după US Open, ea absentând de pe terenuri din cauza unei accidentări. Ea nu a jucat la 100% din potenţial, dar asta nu scade din meritele lui Mitu, românca făcând o partidă foarte bună, controlând jocul în special pe mingi în cross în unghiuri foarte dificile de răspuns din partea adversarei şi prin numeroase retururi pe contre-pied. Pentru victoria din turul I, Mitu a obţinut 30 de puncte WTA şi un cec de 3.420 USD. În turul II, Mitu va avea drept adversară pe Anna-Lena Friedsam din Germania (#114 WTA), care a câştigat cu 6-3, 6-3 la slovaca Magdaléna Rybáriková (#76). De menţionat că Mitu a intrat pe tabloul principal de la Linz ca invitată de ultima oră pentru înlocuirea jucătoarei bulgare Tsvetana Pironkova, care s-a retras înainte de începerea turneului.

Patricia Tig şi Ana Bogdan au fost eliminate

Celelalte două jucătoare din România care au jucat în această săptămână au fost eliminate în primul tur la turneele la care participă. Patricia Maria Tig a pierdut cu 4-6, 3-6 în faţa rusoaicei Elizaveta Kulichkova, în turneul care a început lui la Tianjin, în China. La rândul ei, Ana Bogdan a pierdut 4-6, 2-6 la sârboaica Jelena Jankovic, în Hong Kong. Ambele turnee sunt de categoria WTA International.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.