Românii din Europa cer demisii

FADERE transmite, prin intermediul unui comunicat de presă remis Mediafax, că măsuri precum prelungirea valabilităţii paşapoartelor de la 5 la 10 ani şi înfiinţarea unui centru de eliberare de paşapoarte în mall Plaza sunt benefice, însă insuficiente, având în vedere că efectele prelungirii valabilităţii paşapoartelor vor fi resimţite abia peste cinci ani, iar înfiinţarea unui singur centru de eliberare a paşapoartelor în Bucureşti va lăsa nerezolvată problema în multe alte zone.

Prin urmare, FADERE solicită din nou Ministerului Afacerilor Interne suplimentarea personalului de la ghişeele de eliberare a paşapoartelor cu persoane din MAI care lucrează în alte posturi, prelungirea programului zilnic al acestor oficii până la 16 ore, extinderea programului de lucru în zilele festive şi în sfârşitul de săptămână, implementarea unui sistem on-line atât pentru depunerea documentelor scanate cât şi pentru programarea la ghişeu, instalarea de echipamente în holurile oficiilor de eliberare a paşapoartelor unde cei interesaţi să îşi poată scana sau fotocopia documentele după care să le introducă în sistem, precum şi înfiinţarea unor noi ghişee pe perioada în care vin românii din diaspora.

„Solicităm insistent că MAI să ia măsuri care să aibă efecte acum, nu doar peste 5 ani. Cerem de asemenea demisia Directorului General al serviciilor de paşapoarte Claudia Catela Vasile, pentru că până în prezent nu a găsit nicio soluţie pentru deblocarea acestei crize. Scuzele nu sunt suficiente”, se arată într-un comunicat de presă FADERE.

„Ne aşteptăm că la demersurile FADERE pentru rezolvarea problemelor de la paşapoarte să se alăture şi Ministrul Pentru Românii de Pretutindeni. Încă mai aşteptăm momentul în care acest Minister să apere drepturile românilor din afara graniţelor”, a declarat Daniel Ţecu, preşedintele FADERE.

Ministrul de Interne i-a convocat, miercuri, pe şefii Direcţiilor de Paşapoarte şi Permise Auto cărora le-a cerut să actualizeze necesarul de infrastructură şi personal pentru a elimina cozile. Conducerea de la Paşapoarte are termen până la finalul zilei pentru a prezenta aceste măsuri.

Activitatea serviciilor din sectoare va fi preluată de noul sediul deschis la mall Plaza, începând de luni, 21 august, a anunţat Ministerul Afacerilor Interne.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.