Rusia merge cu Sharapova până în pânzele albe

Până miercuri a fost doar un zvon, de joi a devenit certitudine: responsabilii lotului olimpic al Rusiei, au decis includerea în delegaţie a Mariei Sharapova, deşi celebra jucătoare este în acest moment oprită provizoriu de la participarea în circuitul WTA, din cauze depistării ei cu Meldonium, substanţă declarată interzisă după 1 ianuarie 2016.

“Până la sfârșitul săptămânii, problema participării Mariei Șarapova la Jocurile Olimpice urmează să fie rezolvată. Noi am înscris-o în selecționata noastră olimpică”, este declaraţia dată Șamil Tarpișev, președintele Federației ruse de tenis, pentru publicaţia Sport Ilustred.

Rusia era obligată să o selecţioneze

Nu ştim de unde are Tarpişev informaţia privind soluţionarea cazului “Sharapova” în următoarele zile. Conform unei ştiri de acum 10 zile de pe site-ul WTA Tennis, cazul Sharapova urma să se discute înainte de turneul de la Wimbledon. Pe de altă parte, Rusia era obligată să o selecţioneze pe Sharapova, deoarece, ea se încadrează perfect la toate criteriile de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio. Stabilirea tuturor participanţilor la Rio se va face imediat după Roland Garros, în funcţie de clasmentul WTA la zi şi de alte criterii. Dacă Sharapova nu ar fi fost inclusă în loc şi ar fi fost iertată de acuzaţiile de dopping, atunci ea nu ar mai fi putut beneficia de calificarea pe care o are de mult în buzunar. De asemenea, dacă Sharapova va fi suspendată, atunci includerea ei în lotul olimpic devine nulă. Reamintim, mai mulţi sportivi ruşi au fost depistaţi pozitiv, şi sunt numeroase voci care solicită ca atleţii ruşi să nu fie primiţi la jocurile olimpice.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.