Rusia se disculpă din nou

Rusia nu a fost implicată în recenta escaladare a activității militare din sud-estul Ucrainei și a susținut implementarea armistițiului convenit la Minsk în septembrie, a declarat sâmbătă un purtător de cuvânt al Kremlinului, relatează Reuters, citată de Agerpres.

„Nu suntem implicați”, a declarat consilierul pentru politică externă al Kremlinului, Iuri Ușakov, în cadrul unei conferințe de presă desfășurate în marja summitului G20 de la Brisbane.

Rusia a avut o întrevedere cu liderii BRIC (Brazilia, Rusia, India, China) sâmbătă, care și-ar fi exprimat sprijinul pentru acest stat în chestiunea ucraineană, a adăugat el.

„Toți au afirmat că sancțiunile sunt ilegale, că încalcă regulile ONU și afectează redresarea economică. Nu am ridicat noi chestiunea. Liderii acestor țări au afirmat acest lucru din proprie inițiativă”, a mai spus Iuri Ușakov.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.