”Rusia se va integra în UE sau, dacă preferați, puteți spune că UE se va integra în Rusia”

Milos Zeman, președintele Cehiei, este de părere că Occidentul ar trebui să abandoneze sancțiunile la adresa Rusiei pentru că nu sunt eficiente.

„Ele cresc tensiuni în loc să le reducă. Această opinie este împărtășită și de cancelarul austriac Werner Faymann, care a spus că sunt stupide. De asemenea, este împărtășită și de premierul slovac Robert Fico și cel al Ungariei, Viktor Orban”, a declarat șeful statului.

Zeman crede că Rusia și UE „se completează economic”, astfel că „Rusia se va integra în UE sau, dacă preferați, puteți spune că UE se va integra în Rusia. Rezultatul va fi același și procesul de unificare va avea loc în următorii 20 de ani”, potrivit știrileprotv.ro.

Președintele va fi prezent la Moscova pe 9 mai când se va celebra Ziua Victoriei din capitala rusă. Acceptarea invitației omologului de la Kremlin i-a adus critici din partea ambasadorului american la Praga care, la rândul său, i-a interzis accesul în sediul președinției.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.