S-a lăsat cortina pentru Sorin Medeleni

Cu sufletul greu, am aflat vestea că actorul Sorin Medeleni a plecat dintre noi în dimineaţa zilei de 20 decembrie, la vârsta de 62 de ani. Profesionist desăvârşit, prieten devotat, cavaler, pe scenă şi în viaţă, Sorin Medeleni lasă, prin dispariţia lui, un gol pe scena Teatrului Mic, căreia i-a dedicat 37 de ani din carieră. Rămâne în amintirea publicului prin rolurile sale, prin apariţia plină de bonomie şi căldura pe care o împrumuta, cu generozitate, personajelor pe care le-a întruchipat.

La Teatrul Mic a fost aplaudat în rolurile Cupidon din Nu sunt Turnul Eiffel de Ecaterina Oproiu, regia Cătălina Buzoianu, 1979; Behemoth din Maestrul şi Margareta de Mihail Bulgakov, regia Cătălina Buzoianu, 1980; Hoţul din Bătrâna şi hoţul de Viorel Savin, regia Cristian Hadji-Culea, 1987; Brânzovenescu din O scrisoare pierdută de I.L. Caragiale, regia Silviu Purcărete, 1988; Sorcovă din Maidanul cu dragoste de G.M. Zamfirescu, regia Grigore Gonţa, 1989; Fabrizio din Piaţeta de Carlo Goldoni, regia Silviu Purcărete, 1990; Don Rosario din Trei jobene de Miguel Mihuna, regia Răzvan Săvescu, 1999.

În stagiunea curentă l-aţi putut vedea în Profesiunea doamnei Warren de George Bernard Shaw, regia Claudiu Istodor, 2012; Mata Hari – dincolo de legendă de Philippe Collas, regia Liana Ceterchi, 2015 şi Top Dogs de Urs Widmer, regia Theodor-Cristian Popescu 2015.

Ultima apariţie a actorului Sorin Medeleni a fost în spectacolul Top Dogs, în data de 3 decembrie.

În film a jucat, printre altele, în Poarta Albă, Aurora (2010), Amintiri din Epoca de Aur 1 – Tovarăşi, frumoasă e viaţa, Păcală se întoarce (2006), Anticamera, Drumeţ în calea lupilor (1988), Secretul lui Bachus (1984), Călătorie de vis, Une mère comme on n’en fait plus – Une syndicaliste, Stare de fapt.

Cei care doresc să îi aducă un ultim omagiu sunt aşteptaţi marţi, 22 decembrie, la ora 14.00, la Cimitirul Bellu.

Dumnezeu să-l odihneasca în pace!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.