Scandal imobiliar: Sute de oameni care au plătit pentru locuinţe riscă să le piardă

După trei ani de aşteptare, proprietarii apartamentelor dintr-un bloc din ansamblul rezidenţial implicat în cel mai mare scandal imobiliar se pot muta. Deşi apartamentele nu sunt gata, au devenit, în sfârşit, ale lor. Pe de altă parte alţi 500 de proprietari riscă să rămână şi fără apartamente şi fără banii de avans. Totul depide de banca de la care dezvoltatorul imobiliar a luat împrumutul.

Şi-au cumpărat apartamentele în 2007. Li s-a promis că vor locui în ele în maximum doi ani. Şi iată că au trecut aproape cinci.

„Pentru blocul ăsta contractul a fost semnat în 2006. El trebuia să fie predat undeva în 2007. Septembrie 2007. Majoritatea au stat cu chirie”, a declarat Florin Vasile, proprietar.

Pe lângă banii pe care i-au plătit pentru apartamente, proprietarii au fost nevoiţi să se ocupe tot ei şi de utilităţi.

„În ultimii doi ani nu s-a făcut nimic de doi ani nu s-a ridicat o pietricică, nu s-a pus un cablu. Am reuşit să strângem nişte bani tot de la toţi cumpărătorii şi să finalizăm părţile comune ca să punem în funcţiune blocul. Instalaţii de apă de canalizare, ventilaţie antiincendiu, curent electric, gaze”, a spus Florin Vasile, proprietar.

În plus, apartamentele nu sunt finisate. Adică, alţi bani.

Problemele mari le au însă cei care au plătit avansul pentru apartmente în alte două imobile din acelaşi complex rezidenţial.

„Cumpărătorii din blocurile T1 şi T4 care depind foarte mult de o altă decizie a băncii şi anume de emiterea unui plan de reorganizare. Dacă un asemenea plan nu va emis, cumpărătorii vor pierde banii daţi cu titlu de avans”, a declarat Miahi Neacşu, avocat.

Asta înseamnă că în câteva luni, proprietarii vor afla dacă au aruncat sau nu banii în vânt.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.