Schema UE privind cotele obligatorii nu va rezolva criza migrației

Punerea în aplicare a schemei privind cotele obligatorii de imigranți în cadrul Uniunii Europene nu va fi suficientă pentru a rezolva criza migrației din Europa, a declarat joi parlamentarul german Tobias Zech, relatează agenția MTI.
Membru al Uniunii Creștin-Sociale din Bavaria, Zech consideră că această situație necesită o soluție pan-europeană, susținută atât de Consiliul European, cât și de Parlamentul European.
„Dacă punem în aplicare o cotă pentru refugiați, trebuie să ne gândim și la consecințele acesteia. Ar însemna o interferență în drepturile fundamentale ale statelor membre, restrângerea liberei circulații a persoanelor și impunerea unor controale mai stricte asupra frontierelor statelor membre”, a spus Tobias Zech.
Parlamentarul german a mai precizat că țara sa trebuie să stabilească o limită privind numărul de solicitanți de azil care pot fi acceptați, argumentând că economia Germaniei nu ar putea face față unui „aflux nelimitat” de persoane.
Planul de relocare a 160.000 de refugiați din Italia și Grecia în alte țări europene, în decurs de doi ani, a fost aprobat de UE în septembrie 2015, printr-un vot cu majoritate calificată. Dar până în prezent au fost relocate puțin peste 20.000 de persoane, iar Cehia, Ungaria și Polonia nu au primit niciun refugiat.
În hotărârea luată la 6 septembrie, Curtea de Justiție a Uniunii Europene a respins apelurile Slovaciei și Ungariei cu privire la cotele obligatorii introduse în 2015 pentru a reloca solicitanții de azil din Grecia și Italia.
Guvernul de la Budapesta a respins în repetate rânduri planul UE de relocare a refugiaților și a subliniat că nimeni nu-i poate impune unei țări să accepte anumiți cetățeni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.