Şi-a căutat dreptatea în justiţie, iar rezultatul este o premieră

A ajuns să se judece după ce a rămas fără lumină din cauza unei clădiri cu 11 etaje, ridicată la doar 3 metri de casă.
În instanţă a câştigat, iar demolarea ar urma să fie suportată de cel care a construit, dar şi de primărie, vinovată că a dat avizele. Este vorba de o femeie, relatează stirileprotv.
Decizia instanţei nu este însă definitivă, dar ea creează juridic un precedent important.

Femeia se numeşte Maria Dinescu, iar vila sa, care are 3 etaje, se află în cartierul Vitan.

Ea a cerut la judecată și asumarea demolării blocului, ca să fie sigură că decizia va fi pusă în practică și nu tergiversată ori ignorată de părțile aflate în conflict.

„Demolarea costă 100.000 de euro. Norocul este că primăria e în litigiu. Face un proiect de demolare și va executa silit primăria”, spune Nicusor Dan, președintele asociației „Salvați Bucureștiul”.

În cazul turnului de lângă Catedrala Sfântul Iosif din București există de mult o decizie de demolare, însă ea nu a fost pusă în executare.
„Arhiepiscopia are bani și să se îndrepte împotriva primăriei și constructorului”, spune Ofelia Bârsan, avocat Arhiepiscopia Romano-Catolică.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Luiza Vasile 332 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.