Sindicaliștii au ajuns la un acord cu reprezentanții guvernului

Sindicaliștii și reprezentanții guvernului s-au înţeles ca salariul minim pe economie să crească la 1250 de lei pe lună. Majorare ar urma să se facă de la 1 mai.

Preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a precizat, pentru Mediafax, că Guvernul a înaintat proiectul de hotărâre care prevede această majorare marţi dimineaţă, iar această propunere este agreată de sindicalişti pentru că se recuperează parţial pierderea din primele patru luni ale anului în care salariul minim va rămâne la 1.050 de lei.

Reprezentanții guvernului au declarat că dacă salariile vor crește de la 1 ianuarie, bugetele unor firme vor avea de suferit, iar sindicalistii au afirmat ca acest lucru va fi amortizat de modificarea codului fiscal.

„Am primit acum jumătate de oră propunerea de creștere a salariului minim la 1250 de lei pe lună. Până decizia nu va fi publicată în Monitorul Oficial, mâine, aceasta va putea fi modificată”, a spus Bogdan Hossu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.