Singura companie care se opune „dreptului la reparație”

Mai multe state din America doresc să adopte o lege prin care clienții să aibă dreptul să-și repare dispozitivele acasă, iar singura companie care s-a opus acesteia este Apple, informează go4it.ro.

Dispozitivele Apple sunt cunoscute ca fiind foarte scumpe, însă și repararea lor este costisitoare, deoarece se poate realiza doar în service-uri autorizate, care dețin componente originale. Conform acestei legislaţii, numită „Right to Repair/Dreptul la reparație“, producătorii de dispozitive ar putea fi obligaţi să ofere manuale de diagnostic şi reparaţii, precum şi componentele necesare către publicul consumator. Acest lucru i-ar asigura pe utilizatori că vor putea să se lipsească de serviciile contra cost ale companiilor producătoare, care nu sunt obligate să repare dispozitivele pe gratis după expirarea garanţiei. Având în vedere că garanţia în Statele Unite ale Americii este de obicei valabilă doar un an, cu posibilitatea de a o extinde doar contra unei taxe, costurile pentru reparaţii sunt o problemă destul de mare pentru clienţi. Apple, alături de operatorul telecom AT&T, vor încerca prin orice mijloace să oprească adoptarea legii în Nebraska. Unul dintre argumentele aduse a fost că unii clienți se pot accidenta , astfel că se dorește diminuarea pericolului la care aceștia vor fi expuși. Unul dintre punctele care susţine declaraţiile ar fi chiar riscul de explozie a bateriilor bazate pe litiu, care poate fi confirmat de scandalul Samsung Galaxy Note7, telefon retras de pe piaţă şi interzis la bordul avioanelor tocmai din această cauză.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.