Spital, bombardat de ruși

Cel puțin 13 de oameni au fost uciși într-un raid al aviației ruse care a lovit un spital de campanie din nord-vestul Siriei, a anunțat miercuri Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), conform AFP.

„13 persoane au fost ucise într-un raid al aviației ruse care a lovit marți un spital de campanie din localitatea Sarmine, printre persoanele ucise numărându-se și un kinetoterapeut, un gardian și un membru al apărării civile”, a menționat ONG-ul.

Clinica a fost „deteriorată considerabil” de loviturile aeriene, a declarat un angajat al Syrian-American Medical Society (SAMS), care administrează spitalul de campanie.

„Ieri (marți), o structură a SAMS în apropiere de Sarmine, la Idleb, a fost atinsă de o lovitură aeriană. Conform primelor informații de pe teren, am pierdut doi angajați ai spitalului, un kinetoterapeut și un infirmier”, a spus angajatul, care nu a precizat dacă loviturile au fost lansate de avioane rusești.

Ministerul rus al Apărării a anunțat miercuri că a lansat raiduri la Sarmine, însă nu a menționat și dacă spitalul a fost atins.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.