×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 2 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Marţi, 17 octombrie 2017, 01:15
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Desfiinţaţi entităţile ilegale ale SRI!
Structura 3, etajul, filajul şi şantajul

Aşa cum ne-au obişnuit televiziunile independente, discuţiile referitoare la defectele sistemului de apărare naţională se rezumă în general la persoane, analiştii evitând implicarea instituţiilor responsabile. Zilele acestea se speculează faptul că preşedintele Klaus Iohannis ar fi cedat şantajului (niscai informaţii compromiţătoare găsite în arhive) şi l-ar fi menţinut pe demisionatul Florian Coldea la frâiele SRI. Dacă este adevărat, înseamnă că mult trâmbiţata reformă în cadrul Serviciului Român de Informaţii a fost ratată.

În realitate, sub bagheta fostului prim-adjunct Florian Coldea, timp de un deceniu nu s-a produs decât o rotaţie a cadrelor, ofiţerii fostei securităţi comuniste fiind înlocuiţi (mai ales cei cu funcţii importante) cu persoane obediente, de încredere, pentru care “ordinul nu se discută, se execută”. Generalul Ion Voinescu – adjunct al directorului SRI pe probleme de logistică; generalul Sorin Gabriel Cozma – şeful Inspectoratului pentru Prevenirea şi Combaterea Terorismului; generalul Elena Istode – şeful Departamentului Securităţii Economice, mai cunoscută în presă ca Anaconda; generalul Emilia Cristina Posastiuc – şefa Centrului pentru Surse Deschise (centrul de monitorizare media) sunt numai câţiva dintre preferaţii generalului Coldea. Gestionari ai unor entităţi excedentare cadrului legal, apostolii sămădăului de la Târnova s-au trezit protagonişti în scandaluri răsunătoare ce nu au mai putut fi ascunse în spatele protestelor din Piaţa Victoriei.Zvonul că fostul prim-adjunct al Serviciului Român de Informaţii, autodemis de la conducerea instituţiei, nu ar fi fost îndepărtat, ci relocat la secret în aceeaşi instituţie redeschide Cutia Pandorei. Vă reamintim că, în 2007, generalul Florian Coldea era prins cu ocaua mică, după ce întocmise note scrise pentru compromiterea, unor judecători de la Curtea Constituţională. Era vorba despre Aspazia Cojocaru, Nicolae Cochinescu şi Ion Predescu, luaţi în colimator de SRI pentru că acordaseră aviz favorabil cererii de suspendare a fostului preşedinte Traian Băsescu.

Presa centrală a semnalat în ultimii 10 ani, numeroase operaţiuni de monitorizare şi demonizare a adversarilor politici, nimic altceva decât acţiuni de poliţie politică realizate de SRI prin interceptări ilegale de convorbiri telefonice sau ambientale, filaj, verificarea afacerilor şi a partenerilor de afaceri, monitorizarea conexiunilor cu politicieni, afacerişti sau jurnalişti.

Din păcate, dezbaterea publică despre protocoalele secrete folosite de instituţiile de forţă pentru hăituirea anumitor persoane ocoleşte analiza metodelor, procedurilor, structurilor, ordinelor interne folosite fără niciun fel de control parlamentar sau, aflăm mai nou, neaprobate de CSAT.Anaconda 2 gestiona poliţia politică

În anul 2012, Cotidianul.ro publica o scrisoare primită la redacţie care dezvăluia că angajaţii UM 0289 din cadrul SRI erau forţaţi să realizeze materiale de presă cu caracter tendenţios şi compromiţător despre adversarii politici ai fostului preşedinte Traian Băsescu. Ordinele ilegale erau puse în practică cu ajutorul generalului Emilia-Cristina Posastiuc, un fel de Anaconda 2 în SRI, comandantul Centrului pentru Surse Deschise, care poartă indicativul UM 0289. Trei ani mai târziu, în 5 februarie 2015, într-un interviu publicat de ziarul Bursa, fostul senator Valer Marian dezvăluia că Florian Coldea a emis ordin ilegal privind monitorizarea tuturor politicienilor importanţi, operaţiuni efectuate de Structura 3 din cadrul aceleiaşi unităţi.

“… ofiţeri SRI care mi-au relatat că acesta a emis un ordin ilegal privind monitorizarea tuturor politicienilor importanţi (membrii Guvernului, parlamentarii, primarii, preşedinţii de consilii judeţene) şi că operaţiuni în acest sens au fost efectuate de o anumită structură a SRI, respectiv de Structura 3 din UM 0289”, spunea Valer Marian.Entitate excedentară cadrului legal

Confirmarea celor sus-menţionate a venit recent printr-un document oficial emis de instanţele de judecată de la Prahova. În dosarul nr. 361/42/2014, un fost angajat al SRI Ploieşti, detaşat la UM 0289 Structura 3, cere instanţei Curţii de Apel Ploieşti nici mai mult, nici mai puţin decât obligarea Serviciului Român de Informaţii să desfiinţeze Structura 3 din cadrul UM 0289 Bucureşti. Mai mult, fostul angajat descrie pericolele la care sunt expuşi lucrătorii unităţii, din cauza echipamentelor şi radiaţiilor la care sunt expuşi. Rămâne de văzut prin ce fel de ordin a fost creată Structura 3, cu ştiinţa şi avizul cui. Curioşii pot lectura întregul document ataşat acestui articol în format pdf. Pentru eventuale verificări, Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI poate căuta în arhiva Oficiului Naţional al Registrului Comerţului [1], date despre firma Casa de Ajutor Reciproc de pe lângă UM 0289 sectorul 2.“Sentinţa nr. 6/2015
pronunţată de Curtea de Apel Ploieşti la data de 19-01-2015
în dosarul nr. 361/42/2014

ROMÂNIA
CURTEA DE APEL PLOIEŞTI
SECŢIA A II – A CIVILĂ, DE CONTENCIOS ADMINISTRATIV ŞI FISCAL
DOSAR NR._

SENTINŢA NR. 6

şedinţa publică din data de 19 ianuarie 2015
Preşedinte - D. F.
Grefier - C. M. F.

Pe rol fiind pronunţarea acţiunii formulată de reclamantul D. D., domiciliat în P., ., .. 13, Cod poştal_, J.Prahova, în contradictoriu cu pârâţii S. R. DE INFORMAŢII, cu sediul în Bucureşti, ., nr.24-26, sector 2, U.M 0289 BUCUREşTI reprezentată de S.R.I., cu sediul în Bucureşti, ., nr.24-26, sector 2 şi U.M. 0735 PLOIEşTI, cu sediul în Ploieşti, ., J. Prahova.

Dezbaterile şi susţinerile părţilor au avut loc în şedinţa publică din data de 12 ianuarie 2015, fiindconsemnate în încheierea de şedinţă de la acea dată care face parte integrantă din prezenta, când, instanţa, pentru a da posibilitate reclamantului D. D., să depună concluzii scrise, în conformitate cu prevederile art.396 noul Cod procedură civilă, a amânat pronunţarea la 19 ianuarie 2015, dată la care a pronunţat următoarea hotărâre.

CURTEA

Deliberând asupra acţiunii de faţă, reţine următoarele:

Prin cererea înregistrată pe rolul Curţii de Apel Ploieşti – Secţia aII-a Civilă, de contencios Administrativ şi Fiscal, reclamantul D. D., în contradictoriu cu pârâţii S. R. de Informaţii, U.M 0289 Bucureşti reprezentată de S.R.I. şi U.M. 0735 Ploieşti, a solicitat instanţei:

(i)-Să oblige S.R.I. să desfiinţeze Structura 3 din cadrul U.M. 0289 Bucureşti (aparţinând S.R.I.), ca urmare a faptului că activităţile profesionale desfăşurate de respectiva entitate sunt excedentare cadrului legal, şi să mute personalul acesteia către alte structuri ale S.R.I. în conformitate cu pregătirea şi competenţele profesionale. […]“

Eduard O. OhanesianPublicat Vineri, 17 februarie 2017
8443
 | 40
 | 27
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
pescarul armator
+1
În fapt îi spune Lacul Tonola ... și Unității de Securitate "urechea și timpanul" i se spune tot Tonola ... TO potrivindu-se cu Tehnică Operativă ... de unde și celebra - ai căzut pe TO ... Mai era și sticle și borcane - respectiv IRVMR (3R) ... dar asta este altă poveste ... ei preluau maculatura de la arhivele din Tonola ... fierul vechi de la Tractorul ... și sticlele de Whisky ... de la Maior .... ))))
Publicat Sâmbătă, 18 februarie 2017
+Răspunde
Radu Humor
+19
Cu scandalul pe "abuz în serviciu", s-a urmărit abaterea atenţiei de la adevărata problemă majoră a României : " Abuzul în Servicii " ! Cu "a" mare !
Publicat Vineri, 17 februarie 2017
+Răspunde
SOBOLANU
-17
DOMNULE OHANESIAN DAR NU MA BAG IN CIORBA TA, UN LUCRU DACA E ADEVARAT CA MAI ARE ACCES COLDEA LA SRI CAND EI CAND IES LA PENSIE NU MAI INTRA IN INSTITUTIE E FF GRAV ASA E LA EI FATA DE ALTE ARME SI BINE ESTE !!!!!!!!VOM TRAI SI VOM VEDEA DAR URA TA IMPOYTIVA SRI NU DUCE LA NIMIC BUN TE FACE MAI RAU SI CHIAR NU STI CA MUNCA ESTE COMPARTIMENTATA BINE DE TOT ASTA INSEAMNA CA NU AI HABAR DE CUM SE LUCREAZA IN SRI SI INCA CEVA SI ATENT CU TOATA DRAGOSTEA SUNT DE ACORD CA SRI SI A INTINS PREA MULT COARNELE DAR TOTUSI SA REMARCAMCA SUNTEM O TARA FFF SIGURA SI DATORITA ACESTOR OAMENI DE MULTE ORI NEVAZUTI SI NESTIUTI CARE ISI PUN VIATA IN PERICOL CA NOI SA TRAIM LINISTITI !!!!!! AS MAI CONTINUA CU POLITIA DAR ACOLO EASTE ALTA MANCARE DE PESTE !!!!!!!
Publicat Vineri, 17 februarie 2017
+Răspunde
VASILE BLEAGA @ SOBOLANU
+9
SPER CA NU ESTI UN SOBOLAN AL,, ZDRENTELOR CARE INCEARCA SA-SI NEUTRALIZEZE SI AMBALETE FRUMOS TICALOSIILE SI SABOTAREA MITOMANA A TARII SI NEAMULUI . NU ESTE URA TICALOSILOR INFRACTORI SI SUFLETE SCHILOADE CARE V-ATI BATUT JOC DE NOI DE ATA AMAR DE TIMP ! ESTE DORINTA DE ULTIMA STARE DE SPIRIT FATA DE O NEDREPTATE CARE A DEVENIT URIASA SI-TI SUPRIMA DREPTUL LA VIATA SI LINISTE ,DE ASTA AVETI IMPRESIA ,MANIPULATOARE DE ALTFEL CA TICALOSIA URLATOARE LA CER ESTE UN DELICT BANAL CE SE POATE TRECE CU VEDEREA ! EI , NU ESTE ASA ! ! !
Publicat Vineri, 17 februarie 2017
+Răspunde
V. Aidenoi @ SOBOLANU
+2
"SUNTEM O TARA FFF SIGURA"...si FFFFFFFF saraca, dupa 10 ani de UE chiar este de plans...sri conduce sau sri traduce ?... la noi saracia este din ce in ce mai sigura...la fel si plecarea tinerilor din tara...sri ce-a pazit daca are atata grija de tara asta ?????...cu 32 de mii de angajati si 0.25 % buget din pib e prea mare jalea..si tot nu le ajunge !!!
Publicat Sâmbătă, 18 februarie 2017
+Răspunde
JOS SECURITATEA CEAUSISTA
+22
Sunt multe, foarte multe popoare la care libertatea e la mare pret, La un ipotetic schimb fiind preferata moartea.In Europa sunt destule popoarele astea.La noi nu-i asa.Noi acceptam mizeria:n-am ce mînca beau un vin si daca nu-l avem azi, îl bem mîine, pot trai si cu o coaja de pîine si o cana cu apa, merg in gradina, culeg niste iarba, o fierb si o manînc dar am liniste, mai pun o patura pe mine si nu tremur de frig si n-am probleme, n-am ce minca astazi, poate am mîine etc.Toate astea sunt unele dintre principiile de viata ale romanilor ca raspuns in fata mizeriilor la care sunt supusi .Toate astea sunt stiute de catre puslamale, de-aia si fac ceia ce fac .Basescu a spus la un moment dat despre romani ca 78% (sau cam asa ceva() sunt popo.Tot el a jefuit, a vindut tara, ce n-a mai facut!? Si uite ca in loc de loc la puscarie are fotoliu in parlament.E numai un exemplu-
Publicat Vineri, 17 februarie 2017
+Răspunde
valea oltului
+9
de ce a fost contestat/ amanat bugetul ?
Publicat Vineri, 17 februarie 2017
+Răspunde
Nicu Olahus
+24
Foooarte tare ! Multumim. Se vede din nou ca "Nu exista dreptate cu Basau si Liicevici in libertate " !
Publicat Vineri, 17 februarie 2017
+Răspunde
IN Numele Legii Hotaraste
-12
Respinge actiunea formulata de reclamantul DD ... Deci, despre ce confirmare vorbesti ?
Publicat Vineri, 17 februarie 2017
+Răspunde
radu
+27
Vai, cum puteti scrie asa ceva despre o institutie fundamentala a statului de drept, despre niste eroi care ne apara de teroristi, evazionisti si corupti?!
Publicat Vineri, 17 februarie 2017
+Răspunde
Santa Klaus
-16
Unde-i Ghuiță măăăă ??!!
Publicat Vineri, 17 februarie 2017
+Răspunde
C h i c h i
-42
Articol literar-fantezist cu o puternica incarcatura ohanesciana...scuze, incarcatura eminesciana!!! "A fost pe cand nu se vedea/ Acum o vezi dar nu mai este"!!!
Publicat Vineri, 17 februarie 2017
+Răspunde
prostul si funia intelegatoare @ C h i c h i
+20
Icoana stelei ce-a cazut, incet pe cer se sue, era pe cind nu s-a vazut, azi o vedem si nu e, PROSTOVANE! Si spun asta nu pentru ca nu stii versurile sau ca le folosesti intr-un loc nepotrivit.Nu-i nici o nenorocire daca-ti "scapa" ceva in existenta de zi-cu-zi.Iti spun pentru ca asa esti dupa felul in care o faci pe desteptul.Manînci degeaba,!
Publicat Vineri, 17 februarie 2017
+Răspunde
VASILE BLEAGA @ C h i c h i
+14
MIROSI A TARNOVA de ARAD tu UNEALTA A ,,ZDRENTELOR ''!
Publicat Vineri, 17 februarie 2017
+Răspunde
Recomandate
Un fost electrician, la șefia ANRE
Publicat acum 8 ore şi 35 minute
Datoriile la stat, secretizate
Publicat acum 15 ore şi 24 minute
Protestul lui Tăriceanu la adresa lui Iohannis
Publicat acum 9 ore şi 13 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat acum 5 ore şi 24 minute