Succese răsunătoare de box office pentru „Mortdecai” şi „Lunetistul american”

Johnny Depp a reuşit încă o dată!

Mortdecai a încasat în weekendul premierei româneşti 601.881 de lei, comedia de acţiune aducând în cinema 31.596 de spectatori şi clasându-se pe locul 2 în box office, după animaţia Big Hero 6.

Mortdecai a reuşit astfel să depăşească numărul de spectatori înregistraţi de celelalte premiere ale săptămânii, unele dintre ele fiind înscrise în cursa pentru Oscar: American Sniper (clasat pe locul 3), Unbroken (locul 5) sau Mommy (locul 16).

În Mortdecai, Johnny Depp joacă rolul unui aristocrat britanic aflat permanent în jenă financiară. Charlie Mortdecai este un „connaisseur” în ceea ce priveşte mâncarea bună, femeile frumoase şi majoritatea tentaţiilor la care cedează cu graţie bogătaşii. Cea mai mare slăbiciune a lui Charlie este iubita sa soţie, Johanna (Gwyneth Paltrow), pentru care ar face orice… în afară de raderea mustăţii. Oriunde merge, Charlie Mortdecai este însoţit de servitorul şi mâna lui dreaptă, Jock Strapp (Paul Bettany), un tip mare, optimist, care-şi dedică viaţa pentru a-şi apăra stăpânul.

Bazat pe carismaticul anti-erou din cunoscuta trilogie a lui Kyril Bonfiglioli (Don’t Point That Thing at Me, Something Nasty in the Woodshed şi After You with the Pistol), Charlie Mortdecai este un „bon vivant” de profesie şi ocazional dealer de artă, care se află tot timpul în pană de bani. Dark, satirice şi cu preponderenţă britanice ca stil şi ton, romanele care-l prezintă pe Charlie şi pe servitorul său, Jock Strapp, sunt adesea comparate cu creaţiile nesăbuite ale lui P.G. Wodehouse din poveştile cu Jeeves şi Wooster.

Johnny Depp îşi croieşte drumul cu farmec şi şmecherie pentru a ieşi din situaţii compromiţătoare sau hilare, sau pentru a se bate cu o pleiadă de răufăcători internaţionali, în timp ce aleargă după o capodoperă de Goya, care poate fi cheia către o avere de milioane, ascunsă de nazişti.

Mortdecai, o producţie Lionsgate, este distribuit în cinematografele din toată ţara de InterComFilm Distribution.

Lunetistul american depăşeşte pragul de 200 de milioane de dolari la box office-ul american

Bradley Cooper în Lunetistul american

Producţia Warner Bros. Pictures şi Village Roadshow Pictures, cu şase nominalizări la Oscar, Lunetistul american, a reuşit performanţa de a aduna mai bine de 200 de milioane de dolari la box office-ul american, în doar 10 zile de la lansare. Anunţul a fost făcut de Dan Fellman, preşedintele Distribuţiei Locale Warner Bros. Pictures.

După recordurile înregistrate în primul weekend, filmul regizat de Clint Eastwood a continuat să aducă numeroşi spectatori din toată lumea în sălile de cinema convenţionale şi în IMAX. Lunetistul american a adăugat la totalul încasărilor încă aproximativ 64,4 milioane de dolari după spectacolele de la sfârşitul săptămânii trecute. Această sumă reprezintă cel mai mic procent de scădere înregistrat vreodată de un film care a adunat la lansare peste 85 de milioane de dolari, incluzând aici şi profitul acumulat în a treia şi a patra zi. Această sumă se adaugă la un total de 200,1 milioane de dolari încasate în Statele Unite până în prezent. La nivel local, Lunetistul american este cel mai profitabil film din cariera regizorului Clint Eastwood, performanţă pe care, în curând, ar putea s-o atingă şi pe plan internaţional.

„Producătorii filmului alături de Eastwood, actorii Bradley Cooper, Sienna Miller şi întreaga distribuţie au realizat o dramă impresionantă cu o perspectivă unică asupra războiului, în care s-au regăsit spectatori din aproape toate zonele demografice. Îi felicităm nu doar pentru succesul de la box office, ci şi pentru că au adus pe marile ecrane unul dintre cele mai discutate filme ale ultimilor ani”, a declarat Fellman.

Eastwood a regizat Lunetistul american după un scenariu scris de Jason Hall, bazat pe romanul omonim al lui Chris Kyle, împreună cu Jim DeFelice şi Scott McEwen. Bradley Cooper şi Sienna Miller sunt protagoniştii filmului produs de Clint Eastwood, Robert Lorenz, Andrew Lazar, Bradley Cooper şi Peter Morgan. Tim Moore, Jason Hall, Sheroum Kim, Steven Mnuchin şi Bruce Berman au fost producătorii exclusivi.

Lunetistul american a fost nominalizat recent la 6 categorii ale prestigioaselor premii Oscar incluzând Cel mai bun film, Cel mai bun actor (Bradley Cooper) şi Cel mai bun scenariu adaptat (Jason Hall).

În plus, Eastwood a fost premiat de branşă cu a patra nominalizare la premiile Directors Guild of America, dar şi cu premiul pentru Cel mai bun regizor din partea National Board of Review. Printre distincţiile pe care le-a mai primit filmul se numără o nominalizare la premiile Producers Guild of America, o nominalizare la premiile Writers Guild of America şi o nominalizare la premiile BAFTA pentru Cel mai bun scenariu adaptat.

Warner Bros. Pictures, în asociere cu Village Roadshow Pictures, prezintă Lunetistul american, o producţie Mad Chance şi 22nd & Indiana, distribuită internaţional de Warner Bros. Pictures.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.