Tandem șoc pentru șefia PSD

Sebastian Ghiţă a anunțat miercuri că va candida în tandem cu Liviu Dragnea la şefia PSD, după alegerile prezidenţiale, în cazul în care Victor Ponta se va instala la Cotroceni. Dragnea ar urma să candideze la Congres pentru funcţia de preşedinte al partidului, iar Ghiţă pentru cea de preşedinte executiv.

„Am avut o discuţie lungă seara trecută cu domnul Dragnea. Am cântărit bine evenimentele care au avut loc la partid. (…) Pentru că astfel de discuţii au apărut în spaţiul public, înpreună cu domnul Dragnea, am hotărât că, după ce Victor Ponta va ajunge preşedintele României, la Congresul partidului, ce va avea loc foarte rapid, ne vom depune candidatura. Dl Dragnea ca preşedinte al partidului, eu la funcţia de preşedinte executiv”, a declarat Sebastian Ghiță la România TV, postul său de televiziune.

Ghiţă a mai precizat că pentru funcţia de secretar general îşi va depune candidatura Andrei Dolineaschi, cel care deţine şi în prezent această calitate.

Anunțul vine după ce, în Biroul Permanent Naţional de marţi al PSD, s-a decis ca Marian Vanghelie, Sebastian Ghiţă şi Dan Şova să se suspende din funcţiile de conducere deţinute în PSD în urma scandalului provocat de ancheta DNA care îl vizează pe Șova și Hrebenciuc și a înjurăturilor lui Vanghelie la adresa lui Ponta și Ghiță.

Sebastian Ghiță, unul dintre cei mai controversați politicieni pe care îi are PSD, este considerat ca făcând parte din garda nouă a partidului alături de Victor Ponta de care este foarte apropiat.

De partea cealaltă, Liviu Dragnea este poziționat în garda veche, a baronilor.

Tandemul anunțat al celor doi ar avea rolul să liniștească, cel puțin pentru moment, cele două tabere din PSD care au dat în clocot.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8516 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.