Tăriceanu: Între Constituţie şi Dumnezeu nu este nici preşedintele

Update Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi, că urmează să aibă discuţii cu liderul PSD Liviu Dragnea pe tema formării Guvernului după ce BEC anunţă repartizarea mandatelor, iar în acest moment nu ştie numele viitorului premier.

„Situaţia (PSD-ALDE – n.r.) e foarte bună. O să avem discuţii cu cei de la PSD în care să armonizăm cele două programe, programul nostru de guvernare, programul lor de guvernare. Fiecare avem anumite chestiuni specifice, o anumită amprentă proprie şi sigur că varianta finală va trebui să fie rezultatul unor discuţii, al unor negocieri şi, probabil, şi al unor compromisuri”, a spus Tăriceanu.

El a precizat că nu a avut o întâlnire cu Liviu Dragnea, i doar au vorbit la telefon şi că aşteaptă distribuţia finală a mandatelor pentru a face următorii paşi în negociere. Tăriceanu a spus şi că, până în acest moment, nu a avut discuţii cu şeful PSD despre numele viitorului premier.

Întrebat câte posturi şi-ar dori ALDE în noul Guvern, Tăriceanu a răspuns ironic: „Cât mai multe, aşa 80-90%”.

Liderul ALDE a vorbit şi despre criteriul de integritate invocat de preşedintele Klaus Iohannis în numirea viitorului premier, reluând afirmaţia că aceasta este o problemă secundară Constituţiei.

„Constituţia e foarte clară şi mai presus de Constituţie nu există nimic. Între Constituţie şi Dumnezeu nu este nici preşedintele. Eu v-am spus atâta, că trebuie să înţelegeţi bine că nu există nimic altceva în plus faţă de Constituţie. Nu putem să luăm nimic altceva, decât poate voinţa lui Dumnezeu”, a spus el.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.