×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 2 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Marţi, 17 octombrie 2017, 01:14
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Conferinţa de Securitate de la München
Traian Băsescu îi stabilește agenda lui Iohannis
Foto Agerpres
Foto Agerpres

În urmă cu un an, România a fost reprezentată la Conferinţa de Securitate de la München de preşedintele Klaus Iohannis. Dacă aruncăm o privire pe raportul pregătit de organizatori pentru anul 2017, România pare a fi reprezentată în acest an de Traian Băsescu. În secţiunea dedicată Europei Centrale şi de Est, cea care ne doare cel mai mult, organizatorii citează o scrisoare deschisă adresată la începutul anului preşedintelui ales la acea vreme al SUA de „un grup de lideri din Europa Centrală şi de Est, care îl avertizează pe Trump să nu încheie un nou mare târg cu Moscova: «Vladimir Putin nu este aliatul Americii. Nu este nici un partener internaţional de încredere. (…) Un acord cu Putin nu va aduce pacea. Dimpotrivă, o va face mai puţin probabil㻓. În aceste condiţii, „ar fi o gravă greşeală să suspendăm sancţiunile împotriva Rusiei sau să acceptăm divizarea şi subjugarea Ucrainei“. Primul pe lista semnatarilor acestei scrisori, cu voia The Washington Post, ziarul care a publicat-o pe 9 ianuarie 2017, este Traian Băsescu, care împlinea mai bine de doi ani de când nu mai era preşedintele României. Semnează alături de Băsescu şi fostul premier şi ministru de Externe al Suediei Carl Bildt (susţinător al înarmării Ucrainei cu arme letale), dar şi „liderul european“ Iulian Fota, fostul consilier al lui Traian Băsescu.

Autorii raportului conferinţei vorbesc despre o posibilă cursă a înarmării în Europa, pe fondul erodării acordurilor pentru controlul armamentului şi al criticilor aduse de Rusia scutului antirachetă american amplasat în România.

Publicat Vineri, 17 februarie 2017
2964
 | 6
 | 20
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Muntele maslinelor
0
Ne mai ramîne doar sa-l vedem pe basila scriindu-i lu' Obama (care probabil ca la ora asta se afla ori la golf, ori la pescuit) si sa-l auzim lamentîndu-se si frîngîndu-si mîinile cu jale : "Eli, Eli, lama sabachthani ?"
Publicat Vineri, 17 februarie 2017
+Răspunde
SOBOLANU
+3
IOHANNIS E COPIL MIC FATA DE BASE MATRAFOX !!!!!PSD A ZIS CA FACE ORDINE DAR A IESIT O MAI MARE DEBANDADA !!!!!DEOCAMDATA !!!!!!!!SA SPERAM CA DE ACUM VOR TRECE LA ATAC SI MAI ALES STRAINATATEA TREBUIE SA STIE ADEVARUL, CA RUSII SI SUA O STIU FFF BINE !!!!!!
Publicat Vineri, 17 februarie 2017
+Răspunde
Nando
0
@radu humor fara umor, Inainte de a-ti raspunde eu la intrebarea ta, iti mai pun eu o intrebare ajutatoare ca sa intelegi ce-am scris in mesajul anterior. Spune-mi, deci, Raducule, daca ex-sotul are dreptul sa se opuna cu veto fata de intentia fostei sotii care ar vrea sa se recasatoreasca. Aceasta e intrebarea, vorba lui Hamlet
Publicat Vineri, 17 februarie 2017
+Răspunde
escu
+2
Și ce ați crede, acolo sunt cumva numai somități și premianți Nobel. Dacă toți au învățat carte ca Băsescu nu este nimic surprinzător. Doar că ei sun în urmă cu elaborarea documentelor.
Publicat Vineri, 17 februarie 2017
+Răspunde
Valahu
+10
"Nu exista dreptate cu Basau si Liicevici in libertate " !
Publicat Vineri, 17 februarie 2017
+Răspunde
gpavel
+7
cata "seriozitate"pentru organizatorii conferintei 2017(munchen) si pentru "celebrul"The Washington Post!!!
Publicat Vineri, 17 februarie 2017
+Răspunde
Florin
+6
Pentru București n-a făcut mai nimic Traian Băsescu cât a fost primar al capitalei deși în mandatul domniei sale a început modernizarea asta fără sfârșit a liniilor de tramvai.A fost inaugurată așa-zisa linie de metrou ușor 41,nici asta modernizată ca lumea.Vezi cele 4 pericole de peroane de pe Bulevardul Mărăști.De unde până unde denumirea de metrou ușor??Pe Bulevardul Mărăști e tot linie standard de tramvai.Dacă era linie de metrou ușor cu adevărat avea 100% șine cu traversele la suprafață și în toate stațiile peroane modernizate cu bănci,cu copertine și cu balustrade de protecție.Nu e linie de metrou ușor.E linie de tramvai standard.
Publicat Vineri, 17 februarie 2017
+Răspunde
Nando
-12
Putin este un mincinos: cand s-a instalat prima oara ca presedinte al Rusiei, a declarat in mod oficial ca va respecta tratatele semnate de Rusia pe vremea lui Eltin. Ei bine, in 1999, la Istanbul, in cadrul conferintei OSCE, Rusia s-a angajat solemn sa-si retraga trupele si echipamentele militare aferente Armatei 14 din Transnistria pana in vara lui 2001. In loc sa-si onoreze semnatura pe acel tratat, Rusia lui putin a refuzat in mod categoric sa se retraga din Transnistria, ba mai mult a boicotat toate intalnirile OSCE ce urmau a se desfasura in anii urmatori si a dat sfoara in lume cum ca are conationali ce trebuie protejati si aparati. Acum, kgb-istul ordinar Putin da vina pe scutul de la Deveselu desi pana in 2013-2014 nu se stia ca Romania va accepta instalarea acestui punct de observare in sprijinul apararii statelor NATO. Cat despre Scrisoarea catre SUA, unde pe primul loc sta semnatura fostului presedinte Traian Basescu, ar trebui sa fim mandri ca avem un fost presedinte atat de implicat in apararea intereselor Romaniei. Cinismul lui Putin este din cale afara de evident: sa invoci pericolul reprezentat de Deveselu pentru ditamai Rusia, inarmata pana in dinti, e ca si cum un elefant s-ar zborsi la un soricel, care i-ar ameninta, cica, integritatea corporala.....
Publicat Vineri, 17 februarie 2017
+Răspunde
Ion @ Nando
+2
Pai cum ai vrea sa fie un kgb-ist si bolshevic pe deasupra?! Din pacate sunt si pe la noi niste vuvuzele, niste tradatori apatrizi care "zburda" in voie fara sa-i intrebe mimeni de "sanatate" propagand ideiile lui Dughin/fsb-gru, pana cand!
Publicat Vineri, 17 februarie 2017
+Răspunde
Radu Humor @ Nando
+6
Dar de promisiunea NATO de a nu se extinde spre EST, nimic, nimic ?
Publicat Vineri, 17 februarie 2017
+Răspunde
Radu Humor
+16
Parlamentul, dacă avea ce are Şerban Nicolae, surprinzător, la vârsta asta, chiar şi Tăriceanu( după cît e de bărbată o suspectez chiar şi pe Olguţa Vasilescu ) nu ce au, mai bine zis ce n-au, majoritatea celor din PSD, de zici că-s eunuci, îl întreba frumos pe Johannis : – Cu ce treabă pe la noi ? Da, cu Referendumul ? O.K. ! Şi care-i întrebarea ? Că altfel , ce să aprobăm ?! Că poate ne trezim cu întrebarea : – Nu-i aşa că după cît sunt de proşti cei din Parlament aprobând să aibă loc un Referendum despre care habar n-au , trebuie trimişi acasă, că altfel ne putem trezi cu alte trăsnăi votate şi legiferate de asemenea ” aleşi” ?! – DA – NU Nu-i greu de ghicit rezultatul !
Publicat Vineri, 17 februarie 2017
+Răspunde
Observator
+16
Trump nici nu stie cine sunt semnatarii fituicii si cred ca nici nu-si bate capul sa o citeasca. Planurile lui deja sunt facute si nu vor fi influentate de orice neica nimeni din Europa (cine este Iulian Fota? - o fi suparat ca l-au pus rusii pe lista lor de sanctiuni).
Publicat Vineri, 17 februarie 2017
+Răspunde
Recomandate
Demisie din USR: Adio, dar rămân cu tine
Publicat acum 9 ore şi 56 minute
Primării cu lampa mică
Publicat acum 6 ore
Un fost electrician, la șefia ANRE
Publicat acum 8 ore şi 34 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat acum 5 ore şi 23 minute