Traian Băsescu, reacție furibundă la anchetarea fiicei

Traian Băsescu o acuză pe șefa DNA că i-a distrus „aproape toată familia”, după ce fiica sa Ioana a fost pusă sub acuzare pentru instigare la abuz în serviciu și două fapte de instigare la spălare de bani.
„Au distrus fratele, nepotul, ginerele…”, a spus fostul preşedinte.

Băsescu a susținut la România TV că „Kovesi şi câteva slugi își apără imaginea prin pseudo-anchetă”. „Oricâți susținători ar avea, din mine, care am vrut să fac instituții puternice în slujba cetățenilor, din mine are un adversar”, a afirmat Băsescu, citat de site-ul televiziunii.

Traian Băsescu s-a plâns că fiica sa cea mare a fost ţinută patru ore pe holurile DNA înainte de a i se aduce la cunoştinţă învinuirile.

„Ioana a fost chemată la ora 8.00 la DNA, a stat 10 minute în biroul procurorului, a cerut să consulte dosarul, dar a fost refuzată. Apoi a stat patru ore pe holuri, după care a fost invitată din nou înăuntru, unde i s-au adus la cunoştinţă învinuirile: instigarea unui director la abuz în serviciu şi instigare la spălare de bani”, a povestit acesta.

România TV: V-ați implicat fiica în campanie?

Traian Băsescu: Niciodată. Este fals de proporții, valabil și pentru Udrea. A fost total nepregătit, le-au convocat telefonic, că aveau nevoie să-și spele imaginea.

Mie cu provocatori, cu falsuri, înscenări mi-a distrus aproape toată familia femeia pe care am inventat-o, dar nu am știut că e slugă (Laura Codruţa Kovesi – n.r.). Păcat, a fost om tânăr, în care mi-am pus speranțele că va continua modul de a anchetă al lui Daniel Morar, instituție sobră, care pe vremea lui Morar nu a făcut circ. Nu ai caracter când sacrifici oameni ca să fii renumită pe funcție sau să-ți curgă lacrimile să te decoreze câte un ambasador străin.

Ioana nu a avut bonă, Raducu (nepotul său – n.r.) a crescut în brațele ei, dacă nu o vede o oră plânge. Era umflat de plâns după patru ore, așa l-a găsit acasă… Probabil domnului procuror i-a făcut placere și lui Kovesi.

România TV: Fiica e speriată?

Traian Băsescu: Ioana nu e speriată, e un om rece. A venit cu sufletul la gură pentru Răducu, îi spusese deja soțul după o oră că plânge că nu o vede, e copil de 1 an și 10 luni… pe care Kovesi l-a batjocorit… nu știu cât pentru Ioana, e om mare și tare Ioana… Pentru copilaș o să țin minte și pentru declarația publică „I-am arestat și pe cei care m-au propus și pe cei care m-au numit”.

România TV: Președintele Iohannis este cel care vrea să vă distrugă?

Traian Băsescu: Nu cred și nu cred că un președinte ar da instrucțiuni subordonaților să facă asta, dar acțiunile slugilor depășesc și imaginația președinților.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8516 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.