Trump: Angela Merkel – o „eroare catastrofică”

Președintele ales american, Donald Trump, a apreciat că Angela Merkel a comis „o eroare catastrofică” deschizând țara migranților și a acuzat Germania de dominație asupra Uniunii Europene, într-un interviu difuzat duminică seara, transmite AFP, citată de Agerpres.

„Cred că ea a făcut o eroare catastrofică și aceasta a fost de a prelua toți acești migranți ilegali”, a declarat Trump cotidienelor Bild și Times.

Consecințele acestei politici s-au făcut recent „clar simțite” în țară, a apreciat Trump, într-o aluzie la atentatul comis asupra unui târg de Crăciun la Berlin, pe 19 decembrie, care a făcut 12 morți și a fost revendicat de gruparea Stat Islamic, notează AFP.

Președintele ales american consideră că Berlinul, mai degrabă decât să primească refugiați, ar fi făcut mai bine să militeze mai susținut pentru obținerea creării de zone de excludere aeriană în Siria pentru a proteja populația locală de bombardamente. „Țările din Golf ar fi trebuit să plătească pentru asta, au mai mulți bani decât oricine altcineva”, a spus Trump, potrivit Bild.

Donald Trump a acuzat de asemenea Germania că domină UE, aceasta fiind practic „un instrument” pentru Berlin. „Este motivul pentru care eu cred că Regatul Unit a avut dreptate să iasă din UE”, a spus președintele ales al SUA.

El a mai spus că are „mult respect” pentru Angela Merkel, care „este de departe unul dintre șefii de guvern cei mai importanți”.

„Eu o respect, o apreciez, dar nu o cunosc, deci nu pot să spun că aș susține-o” la alegerile legislative germane prevăzute pentru această toamnă, „în cazul în care aș susține pe cineva”, a declarat viitorul lider american.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.