×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Luni, 25 septembrie 2017, 16:33
EUR (€)
+0.0015 ↗
4.5965 RON
USD ($)
+0.0354 ↗
3.8670 RON
• • •
Premierul desemnat minte de stinge
Tudose scrie în CV că era conferenţiar la SRI, iar în Declaraţia de avere că era la „Dimitrie Cantemir”

Chiar a doua zi după desemnarea de către Klaus Iohannis pentru postul de prim-ministru, Mihai Tudose a început să mintă pe bandă rulantă, făcîndu-i încă o dată de rîs pe cei care l-au propus. Culmea este că Mihai Tudose minte chiar în legătură cu apropierea lui de SRI, deşi documentele personale depuse la Camera Deputaţilor îl contrazic!

Înainte de a prezenta pe larg documentele la care vom face referire, iată, în sinteză, ce s-a întîmplat ieri:

- 1. Din CV-ul lui depus la Camera Deputaţilor, întreaga ţară aflase că Mihai Tudose a fost în 2011 şi 2014 lector, respectiv, conferenţiar la Academia SRI.

- 2. A venit apoi un Comunicat al Academiei SRI, în care se spune că Mihai Tudose nu a fost niciodată nici lector, nici conferenţiar la această instituţie!

- 3. Spre seară, răsuflînd uşurat şi crezînd că acest Comunicat îl salvează de acuzaţia că ar fi prea apropiat de SRI, Mihai Tudose face o declaraţie inconştientă: „Are dreptate Academia!” şi adaugă că în 2014 doar şi-a luat titlul de conferenţiar la SRI, dar nu a mai predat.

- 4. Noi, însă, am descoperit în „Declaraţia de avere” că Mihai Tudose trecuse veniturile obţinute atît ca lector, cît şi ca conferenţiar (sic!), dar la Universitatea „Dimitrie Cantemir”, în 2011 şi 2013, precizări care nu apar în CV-ul său!

În faţa acestor inadvertenţe, este cît se poate de clar că minciuna este chiar în curtea lui Mihai Tudose, el fiind cel care se încurcă în propriile declaraţii!

Pentru ca lucrurile să fie clare şi toată lumea să înţeleagă cît de ciudată este biografia viitorului prim-ministru al României, vă prezentăm mai jos toate documentele care arată cît de puturoasă este această desemnare a lui Mihai Tudose, pe care Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu şi Klaus Iohannis ne-au băgat-o tuturor pe gît.

Iată, mai întîi, CV-ul pe care însuşi Mihai Tudose l-a depus la Camera Deputaţilor, în care cu mînuţa lui scrie că în 2011 era „lector universitar”, iar în 2013 era „conferenţiar universitar” la Academia de informaţii „Mihai Viteazul” a SRI, deşi, cum vom vedea în declaraţia de aseară, Tudose spune că a obţinut tiltul de conferenţiar abia în 2014:

Ieri, Academia SRI a trimis un Comunicat oficial către site-ul „PressOne”, care a fost apoi preluat de toată presa, în care spune că Mihai Tudose nu a fost încadrat și nu a predat niciodată acolo, amănunt care contrazice informația din CV-ul oficial al premierului desemnat, potrivit căreia, aşa cum se vede mai sus, el ar fi fost lector și apoi conferențiar universitar la această instituție:

Crezînd că această precizare este în favoarea lui, Mihai Tudose, în loc să ceară scuze pentru eventualele date eronate trecute în prorpiul CV, iese imediat în public cu o declaraţie pentru site-ul „Ştiri pe surse”, în care jubilează, spunînd că „E corect ce spune Academia” şi că în 2014 dosr a obţinut titlul de „conferenţiar” la SRI! Chiar dacă aşa ar sta lucrurile, atunci de ce a trecut singur în CV că în 2013 era conferenţiar? Iată şi declaraţia emfatică a lui Mihai Tudose de aseară:

Vă rog să observaţi aerul triumfalist cu care Mihai Tudose vrea să demonstreze de ce nu a mai predat la Academia SRI: „Între timp am intrat în guvern în decembrie 2014 și nu am mai mers să predau fiindcă am considerat că nu le pot face pe ambele în același timp. Nu aveam timpul fizic necesar”.

Ba, chiar, subliniază cît de mult s-a dedicat postului de ministru: „Nu m-am dus să am o sursa de venituri suplimentară rămânând dedicat muncii de la minister! Ce vorbeşti, Frantz? Chiar aşa să fie?

În realitate, documente oficiale semnate olograf chiar de Mihai Tudose, propriile sale Declaraţii de avere, ne arată cu totul şi cu totul altceva, şi anume faptul că a încasat sume frumoase atît ca lector, cît şi ca conferenţiar (sic!), dar de la Universitatea „Dimitrie Cantemir”, în anii în care nu avea titlul de conferenţiar! Cum rămîne atunci cu „dedicaţia pentru postul de ministru”? Şi, în acelaşi timp, de ce a minţit în CV-ul său?

Publicăm mai jos Declaraţiile de avere depuse la parlament în 18.12.2012, 04.06.2014 şi 03.06.2015, în care Mihai Tudose trece veniturile obţinute ca lector şi conferenţiar universitar la Universitatea „Dimitrie Cantemir”, deşi această activitate nu figurează în CV-ul său:

După cum se ştie, aşa cum precizează şi formularul, declaraţiile de avere ale demnitarilor se referă la ultimul an fiscal încheiat, deci declaraţia din iunie 2012 se referă la anul fiscal 2011, cea din 2014 la anul fiscal 2013, iar cea din 2015 la anul fiscal 2014.

Cu alte cuvinte, declaraţia de aseară a lui Mihai Tudose, în care spune „Nu m-am dus să am o sursa de venituri suplimentară rămânând dedicat muncii de la minister” este o dublă minciună, căci, după cum se vede, în timp ce era ministru, era şi lector şi conferenţiar la Universitatea „Dimitrie Cantemir”, de unde a încasat „venituri suplimentare”!

În acelaşi timp, este inexplicabilă minciuna din CV, în care se laudă că a fost lector şi conferenţiar la Academia SRI, deşi în Declaraţiile de avere scrie că a fost lector şi conferenţiar la Universitatea „Dimitrie Cantemir”!

Am putea să adăugăm şi a treia minciună a lui Mihai Tudose, căci singur a declarat aseară că a obţinut titlul de „conferenţiar” în anul 2014 la Academia SRI. Şi atunci, cum a fost conferenţiar la Academia SRI în 2013 (cum spune în CV) sau la Universitatea „Dimitrie Cantemir” (cum scrie în Declaraţia de avere)?

Este cît se poate de clar că Mihai Tudose este îngropat acum de propriile minciuni, încercînd să atenueze legătura sa ombilicală cu SRI! Sîntem foarte curioşi ce alte minciuni va mai inventa pentru a justifica neconcordanţa dintre propriile sale documente oficiale depuse la Parlamentul României, căci dacă pe noi ne poate duce cu zăhărelul, faptele nereale înscrise în aceste documente reprezintă fals în înscrisuri, ceea ce reprezintă infracţiune pedepsită de Codul penal!

Aşadar, aşteptăm răspunsurile lui Mihai Tudose la următoarele chestiuni din biografia sa:

1. Cum a fost conferenţiar în anul 2013 (fie la SRI, fie la „Dimitrie Cantemir”), din moment ce aseară declara că a luat titlul de conferenţiar abia în anul 2014 la SRI?

2. De ce scrie în CV că a fost lector şi conferenţiar la Academia SRI, deşi în Declaraţia de avere scrie că a luat bani de la Universitatea „Dimitrie Cantemir”?

Poate că noi, opinia publică, am merita şi nişte răspunsuri de la cei care l-au nominalizat şi desemnat pe Mihai Tudose ca viitor prim-ministru. În primul rînd, dacă, înainte de luarea acestei decizii, au studiat profilul şi documentele oficiale ale biografiei lui Mihai Tudose!

Oricum, este de neimaginat că un om cu atîtea nuanţe gri în biografie, care minte cu seninătate chiar în documentele oficiale, este la un pas de a fi prim-ministrul ţării! Responsabili de această situaţie creată sînt, desigur, toţi cei care ni l-au băgat pe gît cu forţa, mimînd procedurile legale de verificare.

Ion SpânuPublicat Miercuri, 28 iunie 2017
2078
 | 9
 | 24
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
IQ100
0
si care e contradictia??UCDC ce o fi???
Publicat Sâmbătă, 01 iulie 2017
+Răspunde
mihaela
+4
CANTEMIR PEPINIERA DE CADRE>elena udrea, alina gorghiu, alina bica, ana birchall, eugeniu nicolaescu-decan la finante banci, mircea cosea, gabriel ispas,magistrati, generali, colonei, sefi din mai toate institutiile centrale, consiliu de securitate condus de gen degeratu-plecat nemutumit, compus din dan mihalache, nihai tudose, mircea chelaru, etc. geeralul luburici croatul apara statul de drept la 93 de ani?
Publicat Joi, 29 iunie 2017
+Răspunde
moser
0
daca as fi naiv as intreba de ce dl in cauza nu si prezintain "piata poblica " jurnalul da bord ..da nu s si nu intreb; si apoi nu i nici o rusine sa fi fost lector la ....rusine i sa faci parte din ...system..cum rusin e?? e un privilej...o mana Dlui in capu pacatosului..pai tocmai d aia..i usine
Publicat Joi, 29 iunie 2017
+Răspunde
Belphegor
+4
De unde trag concluzia ca pana si Dimitrie Cantemir era securist.
Publicat Joi, 29 iunie 2017
+Răspunde
7.4
+6
Ghicitoare. Cine face cursuri la academia SRI, cine ajunge conferentiar la academia SRI cine isi face doctoratul la academia SRI cine are prefata la doctorat de la Coldea si Maior sefii SRI dar ...dar este civil si nu are nicio legatura cu SRI-ul ?
Publicat Miercuri, 28 iunie 2017
+Răspunde
IQ100 @ 7.4
0
si se jura ca nu are legatura...
Publicat Sâmbătă, 01 iulie 2017
+Răspunde
QX
+9
Dupa incalceala din CV -uri, acest Tudose trebuie verificat daca-i cetatean roman, ori e un parasutat ca Pauker, Neulände ..., a Inaltelor Porti pe stil nou - prea multe necunoscute planeaza peste desemnarea, la foc automat, a acestuia.
Publicat Miercuri, 28 iunie 2017
+Răspunde
IQ100 @ QX
0
dupa fatza, cred ca e melanoderm de al nostru
Publicat Sâmbătă, 01 iulie 2017
+Răspunde
costea
+8
Ce exemplu negativ pentru viitorul tinerilor care au muncit pentru diplome ... Academia fostei u..) rușinea României!
Publicat Miercuri, 28 iunie 2017
+Răspunde
Moftangiu
+4
Nu are voie omul sa aiba doua joburi, unul la vedere si altul sub acoperire?
Publicat Miercuri, 28 iunie 2017
+Răspunde
Belphegor @ Moftangiu
+3
Ba da, dar ala sub acoperire trebuie sa fie de baza.
Publicat Joi, 29 iunie 2017
+Răspunde
Amy
+10
O da...oda voyeurismului... preda materia aruncarea cu privirea, spionajul prin gaura ulucii de gard netratat. Cand schimba Mita lenjeria sau se impiedica in cate un baston, din neatentie.
Publicat Miercuri, 28 iunie 2017
+Răspunde
Ţăranul
+6
De aia nu mai pot minoritarii , că domnul Spînu , se agită de pomană ... să demonstreze una din erorile desemnatului Tudose , dintr-un milion de declaraţii ... , o manie a autorităţilor romăneşti ... ! Iată un motiv în plus ca UDMR-ul şi minorităţile să voteze investirea ... probabil în semn de protest pentru că sunt destui care o ţin ca proasta în pervaz cu ... portretul şi apartenenţa ... evidentă şi în opinia mea , a lui Tudose la servicii ! Deja UDMR a anunţat că va vota investirea , fără să ceară ... , pentru moment ... favoruri ... ! Desemnarea lui Tudose este cea mai elocventă dovadă a înţelegerii dintre ... sistem , preşedinţie , parteneri ... de oriunde ... şi politic ... ! Cred că şi dacă peste noapte , îi apărea o cocoaşă lui Tudose ... , tot era desemnat ... cu toată îndîrjirea domnului Spînu ... , şi cu toate prostiile scrise în declaraţii de către premierul în devenire ... ! Nu este exclus să ni se srevească cea mai confortabilă majoritate de vot în ciuda calculelor de la începutul săptămînii făcute cu obstinaţie la A3 şi Realitatea Tv ! Celuilalt Mihai ... , Gîdea ... , statutul de ... , mare analist , a cam început să-i joace feste ... ! Lui şi altor cîtorva monumente ale jurnalismului prezenţi ... moţ pe esplanada Casei Albe , şi nu pot să nu-l amintesc pe Chireac , Rareş Bogdan ... ! Una au tras cu urechea la Washington , alta li se serveşte acasă ... ! Se mai întîmplă ...
Publicat Miercuri, 28 iunie 2017
+Răspunde
Recomandate
Liviu Dragnea: Un atac violent la Guvern
Publicat acum 18 ore şi 37 minute
Clientela de partid, răsplătită regește
Publicat acum 4 ore şi 18 minute
Lovitură dură pentru Macron
Publicat acum 7 ore şi 38 minute
Bombă: Victor Ponta, audiat în două dosare
Publicat acum 4 ore şi 12 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat Duminică, 24 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Constatând că actualul premier al României nu poate fi câtuși de puțin păcălit de cineva, după cum au dovedit mai multe episoade, în frunte cu cel cu băncile, mi-am luat cutezanța, în virtutea celor peste trei sferturi de veac de ființare prin România, să vă aduc spre luare aminte câteva lucruri care să vă împiedice de a vă păcăli, cumva, singur.

Ilie ŞerbănescuPublicat acum 20 ore şi 43 minute