Tuzla vrea statutul de aeroport internațional

Directorul general al aeroportului Tuzla Adrian Vasilache, alături de purtătorul de cuvânt al aeroportului, Cristina Mitchievici, au prezentat săptămâna aceasta într-o conferință de presă motivele pentru care Tuzla ar trebui să beneficieze de statutul de aeroport internațional.

„Aeroportul Tuzla a primit în anul 2009 premiul Airport Forum pentru “cel mai dinamic aeroport din Romania”. În prezent, se află pe primul loc la nivel național în ceea ce privește traficul cu elicopterul (peste 95%), ocupă un loc fruntaș în ceea ce privește numărul de pasageri și se află pe locul patru ca număr de mișcări de aeronave. Creșterea numărului de pasageri pe aeroportul Tuzla depașește 6% anual, în timp ce media națională de creștere este de 0,33%. Tuzla este un jucător major în ceea ce privește infrastructura de transport aerian romanească, având în vedere că este singurul aeroport din țară care deține contracte de transport aerian cu absolut toate companiile care desfășoară activități în domeniul petrol și gaze din Marea Neagră. Muncitorii companiilor off-shore sunt transportați de pe aeroport pe platformele petroliere și retur. Pe lângă faptul că Tuzla este tranzitată anual de 18.500 de pasageri, traficul pe platformele petroliere este unul dintre motivele importante pentru care este absolut necesară înființarea unui punct vamal permanent în locație. Astfel, lucrătorii vamali nu for mai fi nevoiți să facă naveta pe alte aeroporturi, traficul va fi fluidizat și costurile de transport scăzute”, se arată într-un comunicat transmis de biroul de presă al aeroportului.

Directorul general Adrian Vasilache a subliniat faptul că statutul de aeroport internaţional va oferi și o deschidere nouă către piaţa externă de taxi aerian, în condiţii de maximă siguranţă, precum și faptul că vor putea fi create noi facilităţi și oportunități de transport. Pasagerii vor putea pleca sau veni direct pe Aeroportul Tuzla, în și din străinătate, atât în UE, cât şi în afara ei, conform sursei citate.

„Aflat sub administrare privată, Tuzla se numără printre puținele aeroporturi care au obținut certificarea calității prin standardele ISO 9001, ISO 14001 și OHSAS 18001[1] – inclusiv sub supravegherea externa a beneficiarilor – companii de importanță strategică pentru economia românească. De asemenea, au fost prezentate toate datele și statisticile necesare pentru a certifica faptul că Aeroportul Tuzla este singurul aeroport din Romania care a construit infrastructura aferentă punctului de trecere a frontierei după apariția manualului Schengen și în perfectă conformitate cu acesta, dar și singurul care a susținut cheltuiala din bugetul propriu. Aeroportul Tuzla este singurul din țară care nu a primit niciodată fonduri europene sau ajutoare de stat, deși a redactat peste 22 de proiecte sustenabile și cu un uriaș impact socio-economic”, se mai precizează în comunicatul citat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.