Udrea despre Băsescu: „Era vară, stăteam până târziu în noapte”

Elena Udrea a vorbit într-un interviu pentru Adevarul Live despre momentul în care l-a cunoscut pe președintele Traian Băsescu. „Era primar”, „prima discuţie nu a fost legată de politică. A fost la un eveniment privat prin 2003”, își amintește Udrea, descriindu-l pe Băsescu ca fiind „fascinant”.

„Am mai vorbit despre perioada aceea, dar au fost tot felul de conotaţii. Eu m-am înscris în alianţa D.A., în 2004. Mă uitam cu speranţă la Teodor Stolojan şi la Traian Băsescu. Îl cunoşteam pe Stolojan şi i-am spus de dorinţa mea de a intra în politică. Am candidat pentru funcţia de consilier general. Traian Băsescu era liderul Opoziţiei, cel mai vocal, cu totul diferit. Oamenii aveau foarte multă încredere în el. Era fascinant. Nu vorbea nimeni când venea Traian Băsescu la partid. Era vorba de respect. A trecut campania pentru alegerile locale. Prima discuţie nu a fost legată de politică. A fost la un eveniment privat prin 2003. Eram fascinată pentru lucrurile pe care le spunea. Nu vorbea decât Traian Băsescu la masa aceea. S-au câştigat alegerile, eu avem un proiect, să zugrăvesc casele din Bucureşti. M-am dus acolo, eram cu Ludovic Orban, şi încercam să conving oamenii să voteze cu Liviu Negoiţă. Am contribuit şi noi şi ne-am strâns la Modrogan, unde Traian Băsescu a venit şi aşteptam să ne spună primarul cum o să fie în Consiliu. A şters cu noi pe joc când au început colegii să zică că trebuie să punem oamenii noştri. Eu m-am făcut mică. Eu nu voiam să pun pe nimeni. „Cine sunteţi voi, vă cunoaşte cineva pe voi? O să contaţi în politică când veţi merge pe stradă şi vă va cunoaşte cineva“, a povestit Udrea.

Udrea a relatat totodată că Băsescu își scotea consilierii în Cișmigiu.

„Cele mai frumoase momente era când îl descopeream pe Traian Băsescu. Ne scotea în Cişmigiu. Eram câţiva consilieri noi şi ne povestea. Era vară, stăteam până târziu în noapte. Atunci aflam cât de mare era Traian Băsescu în marina comercială. Eu ce puteam să povestesc? Ce puteau colegii să spună? Îl ascultam ore în şir. Am înţeles cât de puternic, ce caracter puternic are, cam care sunt valorile în viaţă şi în politică, şi mi-am spus că dacă există un astfel de om în politică, trebuie să rămâi şi să lupţi pentru lucrurile în care crede”, a povestit Udrea.

În ce privește momentul în care a ajuns la Cotroceni ca șefă a Cancelariei prezidențiale, Udrea era un fel de secretar-şef și a povestit cum a scos-o Băsescu într-o dimineață din coafor.

„Preşedintele s-a gândit să ia din Primărie, pe Sulfina Barbu, cu Anca Boagiu lucrase, au ma fost consilieri din Primărie. A avut oameni pe care i-a luat din echipa dânsului. Îmi doream foarte mult să plec cu preşedintele mai departe, dar a fost o perioadă destul de lungă de timp în care s-a gândit dacă să ma ia în echipa de la Cotroceni. Ştia că toată lumea ar fi vrut. Nu mi-am permis să spun „eu vreau“. Am petrecut Revelionul din 2005 împreună şi a fost momentul în care s-a pus problema. Preşedintele mi-a propus funcţia de şef al Cancelariei prezidenţiale şi consilier de stat. Nu mi-a dat o funcţie, echivalent, cu funcţia de ministru. Eram un fel de secretar-şef. Îi ţineam agenda, corespondenţa. Nu îmi dădeam eu cu părerea. Au început bârfele, ca la orice Palat. Se dădeau informaţii pe surse. Nu a fost foarte uşor pentru mine. Eram un om foarte activ, pe cont propriu. Nu eram obişnuită cu program, cu şef, dar o făceam cu devotament. S-a întâmplat să mă certe preşedintele, eu întârziam dimineaţa. Nu eram singura care nu venea la 8 dimineaţa. Odata eram la coafor la 9.00 şi m-a sunat de la Cabinet că preşedintele a întrebat de două ori de mine. Am plecat aşa cum eram de la coafor”, a delarat aceasta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.