Un nou campion național la tenis în scaun rulant

După ce a devenit primul jucător de tenis în scaun rulant din România care ajunge numărul 172 mondial, Filișan Stancu Ionuț este începând de duminică campion național la simplu și la dublu. Pentru a câștiga aceste titluri, Filișan Stancu a disputat cinci meciuri de simplu și două de dublu pe parcursul a trei zile competiționale.

Turneul Național a fost organizat în sistem Round-robin. Astfel cei opt sportivi participanți au fost distribuiți în două grupe în funcție de clasamentul internațional ITF.

Filișan și-a câștigat grupa și a ajuns în finală după ce l-a învins pe Ionuț Grosu cu scorul de 60-60. Acesta a disputat finala împotriva partenerului său de antrenament și de dublu Mihai Gaiță, număr 240 mondial. Meciul a fost unul strâns, cei doi sportivi cunoscându-se și întâlnindu-se anterior în competiții oficiale. După un prim set în favoarea lui Filișan, setul al doilea a ajuns în tie break, meciul încheindu-se în favoarea lui Filișan Stancu cu scorul de 62 – 76(0).
„Sunt mulțumit de jocul meu și cred că toți participanții au oferit un spectacol frumos. M-am simțit bine pe teren, am încercat să îmi urmez strategia și să abordez fiecare meci pe măsură ce îl joc. Mă bucur că azi am ieșit eu învingător, însă oricare dintre noi merita acest titlu. Suntem jucători care facem sacrificii pentru performanță și pentru a populariza acest sport la noi în țară”, a declarat Filișan, potrivit unui comunicat.

În competiția de la dublu s-au înschis patru echipe, iar perechea Gaiță/Filișan a devenit campioană națională. Partenerii Gaiță/Filișan au jucat finala împotriva duo-ului Anton/Crăciun și au cucerit medalia de aur cu scorul de 63 64.
„E un moment foarte frumos și mă bucur că îl pot împărtăși cu partenerul meu Mihai. Îi mulțumesc pentru această victorie de la dublu, a fost cu adevărat un efort de echipă”, a spus Stancu.
Turneul Național de Tenis în scaun rulant a avut loc în București, la Centrul Național de Tenis, și a fost organizat sub egida Comitetului Paralimpic Român și a Federației Române de Tenis. Arbitru principal al acestui turneu a fost Florescu Romeo.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.