Un val de indignare și un proces mai puțin obișnuit în Rusia

Directoarea unui supermarket din Sankt Petersburg este acuzată de omor prin imprudență pentru că a refuzat rugămințile unei bătrâne de 81 de ani de a plăti un produs aparent uitat în coșul de cumpărături, preferând să cheme poliția. Bătrâna, o supraviețuitoare a asediului Leningradului din timpul celui de Al Doilea Război Mondial, a murit în urma unui atac de cord în drum spre secția de poliție.

Directoarea magazinului este acuzată și de abuz de autoritate. Procesul începe luni, 1 iunie, scrie The Moscow Times. Camerele de luat vederi ale magazinului arată că bătrâna nu a plătit niște produse, însă s-a oferit imediat să le achite. Vestea morții femeii a produs un val de indignare în Sankt Petersburg. Procurorii nu au reușit însă să adune suficiente probe pentru a demonstra vinovăția directoarei prea zeloase.

”Directoarea nu avea de unde să știe că bătrâna avea intenția să fure și, fiind conștientă de vârsta înaintată a acesteia și de faptul că ar putea suferi de o serie de boli cronice, a refuzat-o în mod ilegal să plăteasca produsele”, arată un purtător de cuvânt al procuraturii.

După acest incident, pe pereții magazinului au început să fie desenate zvastici. Magazinul face parte din lanțul Magnit, cel mai mare din Rusia. Patronul companiei este oligarhul de origine armeană Serghei Galițki (Serghei Ariutunian), care deține si clubul de fotbal FC Krasnodar.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.