Ungaria: Avem nevoie de imigranţi! Afară cu imigranţii!

Ungaria are nevoie de imigranţi, a susţinut fostul ministru de Finanţe Lajos Bokros în timpul unei manifestaţii împotriva deciziei guvernului Viktor Orban de a limita drastic imigraţia. “Acceptarea imigranţilor în căutare de locuri de muncă serveşte interesul naţional, pentru că ei pot ajuta la crearea de locuri de muncă şi plătesc taxe … cu condiţia să avem o bună guvernare”, a declarat Bokros. El a criticat campania guvernului împotriva imigraţiei, prin care se suţine că ungurii vor rămâne fără locuri de muncă şi a adăugat că însuşi guvernul este cel care ameninţă locurile de muncă, odată ce peste jumătate de milion de cetăţeni ungari îşi caută slujbe în străinătate. Fostul ministru, actualmente liderul unui partid neparlamentar, susţine că această campanie a guvernului incită la ură împotriva anumitor comunităţi.

Guvernul Ungariei a dat miercuri o hotărâre prin care s-a aprobat construirea unui zid înalt de patru metri pe o distanţă de 175 de kilometri, de-a lungul graniţei cu Serbia. Ambele ţări au devenit puncte de tranzit pentru imigranţi din Siria, Afganistan şi alte ţări, în încercarea lor de a ajunge în state cu un nivel de trai mai ridicat, din nordul şi vestul Europei. Mai mult, partidul extremist Jobbik cere ridicarea unui zid asemănător şi la frontiera cu România.

Comisia Europeană critică decizia Ungariei de a construi un zid de securitate de-a lungul graniţei cu Serbia pentru a împiedica pătrunderea imigraţilor pe teritoriul ungar şi recomandă căutarea unei soluţii alternative la problema imigraţilor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.