Urcăm pe locul 15 în clasamentul FIFA

România a câştigat ultimul meci din 2014, amicalul cu Danemarca, scor 2-0, şi va urca pe locul 15 în clasamentul FIFA, cea mai bună clasare din septembrie 2008. Rezultatul de marți, coroborat cu victoria de vineri, din preliminariile Euro 2016, 2-0 cu Irlanda de Nord, au asigurat tricolorilor o urcare de 6 poziții în ierarhia mondială, potrivit Digi24.

Decisiv în noul punctaj este faptul că nu am primit gol în cele două meciuri, dar, de asemenea, și rezultatele formațiilor care se aflau înainte de cele două partide în fața României în clasament. Doar Anglia, care ocupa locul 20, a avut rezultate favorabile și rămâne înaintea noastră, pe locul 14. Ucraina, Grecia, Mexic, Costa Rica, Algeria și Croația au obținut rezultate nefavorabile în calcularea punctajului pentru acest clasament.

În urmă cu şase ani, naţionala ocupa locul 13, însă nu a încheiat anul pe această poziţie. Ultima oară când „tricolorii” s-au aflat între cele mai bune 15 echipe ale lumii la sfârşitul unui an a fost în 2007.

În ultimii doi ani, România a recuperat 42 de locuri în ierarhia FIFA, după ce, în septembrie 2012, naţionala se afla pe poziţia a 57-a, cea mai slabă clasare din istorie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.