Vaccinarea, comparată cu „botezul și laptele mamei”

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, i-a îndemnat vineri pe părinți să-și vaccineze copii, susținând că „vaccinarea este un dar pentru copii, la fel cum este și botezul, la fel cum este laptele mamei”.

„Noi trebuie să creștem acoperirea vaccinală și fac din nou un îndemn public la toți părinții responsabili: vă rog să vă vaccinați copiii. Vaccinarea este un dar pentru copii, la fel cum este și botezul, la fel cum este laptele mamei și la fel cum este dragostea pe care o revărsați asupra copiilor voștri”, a spus Bodog, la Bacău.

Ministrul Sănătății a ținut să mai spună „nimeni nu se duce cu arcanul să îi ia pe copii să îi ducă la vaccinare”, însă a avertizat că părinții care refuză vaccinarea trebuie să își asume riscurile.

„Am început deja o serie de dezbateri publice. Legea este în dezbatere publică și urmează încă o ședință de dezbateri publice săptămâna viitoare. Pe de altă parte, am solicitat Agenției Naționale a Medicamentului să publice pe site toate reacțiile adverse la vaccin care au fost înregistrate în România. Ele vor fi publice și vor putea fi consultate de toată lumea. Trebuie însă să conștientizăm că au fost foarte multe boli care au fost eradicate datorită vaccinării și eu cred că asta este ceea ce trebuie să ne călăuzească. În același timp, sunt absolut de acord că trebuie să prezentăm toate riscurile și toate avantajele vaccinările și grupurile tehnice de lucru pe care noi le propunem în lege să prezinte părinților, să aibă discuții cu părinții”, a afirmat Bodog.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.