Vestea care dă fiori lumii (VIDEO)

Organizaţia teroristă nigeriană Boko Haram, care a făcut ravagii în Nigeria, a jurat credinţă grupării teroriste Stat Islamic, într-un mesaj audio postat sâmbătă pe Twitter, relatează Associated Press, citată de Mediafax în pagina electronică.

Jurământul de credinţă faţă de organizația Stat Islamic apare într-un mesaj audio în limba arabă, subtitrat în engleză, care i-ar aparţine liderului Boko Haram, Abubakar Shekau, postat sâmbătă pe Twitter, potrivit serviciului de monitorizare SITE.

„Ne anunţăm supunerea faţă de califul musulmanilor (…) şi vom asculta şi ne vom supune în vremuri dificile şi de prosperitate, la greu şi la bine, şi vom îndura să fim discriminaţi şi nu vom contesta regimul celor de la putere, cu excepţia cazului unei infidelităţi evidente în legătură cu care există o dovadă de la Allah”, se arată în mesaj. Liderul grupării Stat Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, s-a autoproclamat calif al musulmanilor.

Boko Haram a urmat exemplul grupării Stat Islamic (SI) în august, proclamând un califat islamic în Nigeria care a ajuns să acopere o regiune de dimensiunea Belgiei. Gruparea SI a proclamat un califat islamic în teritorii vaste din Irak şi Siria pe care le controlează. Gruparea nigeriană a început de asemenea să publice înregistrări video cu decapitarea unor ostatici, după modelul SI.

Gruparea teroristă nigeriană a fost acuzată de nenumărate atentate în Nigeria.

La începutul acestui an Amnesty International a dat publicității imagini din satelit care arată cum două oraşe nigeriene au fost rase de pe faţa pământului de Boko Haram, într-unul din cele mai sângeroase atacuri din ultimele decenii, care s-ar fi soldat cu peste 2.000 de morţi.

Washingtonul și Parisul afirmau în ianuarie că masacrele comise de Boko Haram sunt „crime împotriva umanității”.

În mesaje video de anul trecut, liderul Boko Haram le-a transmis salutări lui al-Baghdadi şi liderilor reţelei teroriste al-Qaida. Boko Haram nu a fost însă niciodată afiliată al-Qaida.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.