Victor Ponta nu va fi desemnat „persona non grata” în Timişoara

Consiliul Local Timişoara a respins, joi, să pună pe ordinea de zi a şedinţei sale o solicitare scrisă venită din partea unui revoluţionar, pentru ca Victor Ponta, fost candidat la Preşedinţia României, să fie declarat ”persona non grata” în capitala Banatului.

Solicitarea revoluţionarului Corneliu Vaida, însoţită de o listă ce cuprindea 1.018 semnături, îi era adresată primarului Nicolae Robu, căruia îi cerea să-l declare pe Victor Viorel Ponta ca persona non grata pe raza municipiului Timişoara, din mai multe motive. Semnatarii petiţiei susţin că actualul prim-ministru ”sfidează Timişoara, a sfidat românii din diaspora la recentele alegeri prezidenţiale, sfidează morala şi democraţia promovând impostura, interesele de clan, hoţia şi minciuna”.

Nicolae Robu a declarat, chiar înainte de a supune votului consilierilor locali propunerea ca solicitarea lui Vaida să fie inclusă pe ordinea de zi a şedinţei, că nu agreează această idee, nu este de acord cu ea şi că Ponta a fost sancţionat, deja, de cetăţenii Timişoarei la alegerile prezidenţiale, unde fostul candidat social-democrat a obţinut doar 30% din voturile bănăţenilor.

Corneliu Vaida a declarat că era conştient de faptul că o asemenea solicitare nu va trece de votul consilierilor locali, dar că Ponta ar trebui să afle şi cu această ocazie că ”nu e dorit la Timişoara de marea majoritatea a locuitorilor cetăţii”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sergiu Miat 307 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.