×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 6 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Vineri, 22 septembrie 2017, 07:22
EUR (€)
-0.0002 ↘
4.5987 RON
USD ($)
+0.0318 ↗
3.8593 RON
• • •
Vine criza: Stăpânul străin și vătafii interni pregătesc urgia asupra românilor
Ilie Şerbănescu
Ilie Şerbănescu

Mai mulți „internaționaliști“ de seamă ai României postdecembriste, în frunte cu cei eterni de la BNR, cu contribuții majore la transformarea României într-o colonie, ne-au spus mai deunăzi că o nouă criză economică este ca și la ușa noastră.

Nu ne-au menționat tocmai exact și de ce, dar, cunoscându-le în general opiniile, putem bănui cu precizie de sută la sută: Desigur, statul s-a îngrășat din nou prea mult în dauna bietului sector privat și, din cauza măririi nesăbuite a salariilor bugetarilor, a rupt echilibrele, amenințând stabilitatea economică și financiară.

În ciuda acestor flașnetări hodorogite, care nu au nicio legătură cu realitățile concrete, trădătorii de neam și țară - pardon, „internaționaliștii“ - au dreptate în materie de criză care bate la ușă! Dar din cauze cu totul diferite de cele din clișeele pozate de aceștia!

Cum dracu’ se face că toate crizele - de care statul ar fi de vină - izbucnesc din sistemul privat și integral din cauza acestuia, iar statul este doar chemat să le rezolve?! Cum dracu’ se face că întotdeauna se dă uitării că statul a intervenit - pe seama contribuabililor, căci altfel nu are cum! - și sistemul privat, direct răspunzător de criză, își continuă apoi, cu și mai mare lăcomie, dezastrul în economie, în timp ce „internaționaliștii“ dezvoltă și mai abitir teza primatului piețelor și statului minimal?! Asta, până când jaful destructurează din rărunchi economia, moment în care statul este scos de la naftalină spre a echilibra situația.

Evident, tot pe seama contribuabililor! Numai că statul, mereu mai slab, are posibilități mereu mai mici de a echilibra situația și, de fapt, crizele se adâncesc și se îndesesc. Prin țările făgăduinței - sedii ale multinaționalelor și centre ale colonialismului mondial - scenariul încă funcționează, pentru că, aici, în ipocrizia nesfârșită care domnește, statul n-a fost, de fapt, distrus și, la o adică, menține resurse și putințe de intervenție.

În colonii însă este dezastru: statul a fost desființat, oricum putințe și resurse nu mai are și, la o adică, nu mai poate face mare lucru. Priviți la România! Economia de stat, distrusă sistematic, nu mai reprezintă decât 4% din total. Cu mărunțișul pe care atotdominantul sistem privat îl plătește ca impozite, bugetul de stat nu reușește să strângă mai mult de 30% din PIB, față de peste 40% în medie în UE și chiar peste 50% în țările nordice. Capitalul străin a preluat toate piesele, pozițiile și pârghiile strategice din economie și deci decizia. Ce să mai facă statul?! Evident, nu mai poate face vreun bine în economie, ceea ce se vede de la o poștă, dar, să fim obiectivi, el este atât de slab și puțin important în ansamblu, încât nu mai poate face vreun rău.

Degeaba stăpânul străin și „internaționaliștii“ interni aruncă anatema asupra sa. Ca să fugă de răspundere și ca să-l coste mai puțin, noul proprietar străin al țării lasă aparent administrarea în seama statului român, în capul căruia poate vărsa astfel toate lăturile, privind insuccesele, neputințele, nerealizările și… bineînțeles… provocările de crize.

La criza de acum aproape un deceniu, stăpânul străin și vătafii români de atunci au adoptat o abordare sinistră: România a preluat un credit extern de 20 miliarde euro cu care au fost finanțate băncile străine, vinovate aproape integral de criză, iar plata a fost suportată de contribuabilii români. Prin scăderi de salarii, înghețări de pensii și majorări de impozite.

Acum, statul român este și mai slab, aproape dispărut de pe firmament. Vă dați seama ce vor plăti contribuabilii români, indiferent de formula, desigur, și mai sinistră, ce va fi inventată?! Ca factori în generarea crizei, „internaționaliștii“ se fac că nu văd zecile de miliarde euro, mereu mai multe, jefuite anual de capitalul străin din România, externalizarea fără fiscalizare de către acesta a 85-90% din profiturile realizate aici, salariile de batjocură practicate în colonia România, nici măcar că s-au dublat fără justificare salariile vătafilor; pentru ei, contează doar că s-au mărit în principiu - și, să fie clar, numai în principiu - salariile salahorilor români! Noroc că vinovații sunt deja pregătiți: PSD, Liviu Dragnea, dacă nu și fiul său, fosta nevastă, cei cu același nume și, bineînțeles, votanții de la referendumul din 2012!

Ilie ŞerbănescuPublicat Duminică, 20 august 2017
29162
 | 59
 | 76
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Janukovici
+1
Problema este. Asa. Nu e treaba noastra, daca stati acum in chiloti. Voi, ati ales. Spaga se plateste.
Publicat Marţi, 22 august 2017
+Răspunde
Janukovici
0
Ar fi ceva. O insula superba, in Pacific. Un palmier, rechini, si apa sarata. Asta suntem.
Publicat Marţi, 22 august 2017
+Răspunde
Ileana Rollason
-1
@Nastratin : bine, Delirel.
Publicat Marţi, 22 august 2017
+Răspunde
Gabi
+4
Aveti perfecta dreptate. Din decembrie '89 a inceput distrugerea sistematica a Romaniei. Ca sa arate exact ca o colonie salbatica, un presedinte patriot a fost omorat exact in ziua de Craciun, dupa un proces lamentabil. Ulterior, Petre Roman & Comp anunta ca industria romaneasca e un morman de fiare vechi si se dezlantuie cu furie dirijata distrugerea industriei , agriculturii si instrainarea resurselor strategice, inclusiv a padurilor si apelor. Legile retrocedarii atrag atentia populatiei in directii gresite, timp in care, din spuma marii la conducerea BNR-ului apare Isarescu, om de o rautate afisata incomparabila. Rand pe rand se distrug si invatamantul, sistemul medical, oamenii isi iau lumea in cap si pleaca slugi in strainatate; cei ramasi s-au inrait... Se consolideaza statul politienesc si biserica pentru a tine masele sub control. Pare a fi un deja-vu, un scenariu folosit in diferite zone ale lumii transformate in colonii. Asta a ajuns Romania?!
Publicat Marţi, 22 august 2017
+Răspunde
Ileana Rollason
-2
@Nastratin : În Vest, romanii au construit cetati ale caror vestigii au devenit, acuma, clu-uri turistice. Revolutia franceza ("bolsevica", revolutia rusa nu-i decât o copie, si-nca palida, a Revolutiei franceze) i-a picinuit distrugeri enorme tarii, atât materiale (constructii), cât si umane (ghilotina). Franta era falita, si-nainte, si, fie vorba-ntre noi, si dupa Revolutie. Data fiind, spuneam, distrugerea patrimoniului Frantei în timpul si dupa Revolutia franceza (când s-a -ntâmplat ce se-ntâmpla de la 1989 în România), ministrul culturii al lui Napoleon III, Mérimée, decide clasarea locurilor istorice (ajunse ruine) si a unor vinuri. Tara-i apucata de furia constructiilor (dintre care, numai o mica parte n-au fost demolate-ntre timp). Germania (Wilhelm al II lea, "Kaiser Wilhelm") si Belgia, la fel. Habsburgii, pe de alta parte, s-au pretins si ei continuatorii romanilor (Marele Imperiu Romano-Germanic). Comunitatile erau active profesional si cultural (Clasicismul, Renasterea, Reforma, Barocul ...). Vreme-n care România actuala era sub turci. Marele entuzisam cultural si civilizatoriu i s-a întâmplat de la 1848 la 1918. Dupa aia, tara i-a cazut prada instabilitatii politico-economice. Pâna la WWII, când a si fost distrusa. Rusia, ca stat, s-a format târziu, în secolul al XVII lea (Ivan cel Groaznic). La 1600, Moscova era sub polonezi (Republica celor Doua Natii, care se-ntindea la Est). Abia Petru I "deschide o fereastra spre Europa". Vestul da impresia continutatii în diversitate (desi numai din secolul al XIX lease civilizeaza si spala). Rusia : imensa si cu oameni modesti. Germanizata (de la Ecaterina a IIa, care construieste si-un Versailles, Tarskoie Selo). Multi oameni de cultura rusi sunt nemti. La St Peterburg sunt vreo 60 000 de nemti. VESTICII se duc în Rusia. Se si-nghesuie. Românii sunt prea aproape, dpdv geografic, Rusia prea li se pare imensa , si nici cultura nu-i înghesuie. Ermitajul. Grupul celor 5. Desi merita.
Publicat Luni, 21 august 2017
+Răspunde
Nastratin @ Ileana Rollason
+2
Mai bine te botezau (?) Delirica , nu Ileana !
Publicat Luni, 21 august 2017
+Răspunde
Profet Ylye si SErVIL SAIDEH
+1
Stăpânul străin și vătafii interni :pesede si DRACnea(sa va ia de borfasii lu iliesku) e di vina ca tara se duce naibii datorita jafurilor tatarasti ale talharilor din theleormann
Publicat Luni, 21 august 2017
+Răspunde
Gregoire Lamare @ Profet Ylye si SErVIL SAIDEH
+1
Ylye mănânci căcat cu ambele mâini și picioare!
Publicat Luni, 28 august 2017
+Răspunde
radu
+10
Un prieten mi-a dat o idee: Romania ar fi un poligon pentru incercari economice, fiscale, juridice , pe care nicio tara cu conducatori normali la cap nu le-ar accepta!Vazand ce se intampla in ultimii 10-12 ani, tind sa-i dau dreptate...
Publicat Luni, 21 august 2017
+Răspunde
atenianul
+14
ciocoi vechi şi noi. nimic nou sub soare. dar crizele încep ( exemplu 1907) doar când se ceartă boierii cu ciocoii . ciocoii îi sărăcesc pe boieri şi atunci ciocoii îi scoală pe ţărani în cap la boieri şi atunci statul îi salvează pe boieri prin jupuirea ţăranilor.
Publicat Luni, 21 august 2017
+Răspunde
Poli 21
-13
Vai, vai, dupa acest cobe al economiei romanesti vom apuca in curind sa iesim la pascut , asta daca capitalistii straini nu ne vor lipsi si de aceasta posibilitate.
Publicat Luni, 21 august 2017
+Răspunde
VASILE ROAITA,OMORAT DE BOUL CAROL
+9
CEL MAI MARE ANALIST POLITIC SI ECONOMIC.!!!! RESTUL....PATACHINE DE 00 BANI MULTUMESC DOMNULE MINISTRU AL FINANTELOR.!!!!.N-AI LOC DE TEMBELI SI STRAMBI. NU-I NIMIC. TE VOM ADMIRA PENTRU STIINTA DE CARTE SI CURAJ. SANATATE MULTA SI DOAMNEI CRISTINA..
Publicat Luni, 21 august 2017
+Răspunde
Nastratin @ VASILE ROAITA,OMORAT DE BOUL CAROL
+1
De la el din apartament ! Si locuieste singur !
Publicat Luni, 21 august 2017
+Răspunde
Recomandate
Băluţă se înfurie şi mai ia un chioşc
Publicat acum 17 ore şi 37 minute
Procurorul general: Este fără precedent
Publicat acum 19 ore şi 18 minute
Reacția lui Iohannis în cazul Daniel Dragomir
Publicat acum 11 ore şi 26 minute
Discursul lui Trump, un lătrat de câine
Publicat acum 21 ore şi 51 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat Sâmbătă, 09 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Miercuri, 20 septembrie 2017
Ioan Buduca

Singurele forțe reale care se opun reformei Toader sunt cele care compun Sistemul: factorul intern (procurorii) și factorul extern (ambasadorii).

Ioan BuducaPublicat acum 11 ore şi 39 minute