Ziarist demis pentru o postare anti-Ponta pe Facebook

Un ziarist de la o televiziune de ştiri a fost demis pentru că pe un site de socializare a criticat prestaţia lui Victor Ponta la consultările de la Cotroceni. Ce a declarat după demitere ziaristul pentru un site de media.

Cristi Citre, demis de la Digi 24 TV

Ziaristul Cristi Citre de la Digi24 TV a fost concediat în urma unei postări pe Facebook în care îl critica pe premierul Victor Ponta. Informaţia a fost făcută publică de site-ul Paginademedia.ro.

Iată ce a postat jurnalistul demis pe Facebook: „Mai are cineva vreun dubiu ca omul e bolnav, nesimtit si fara discernamant? Ca isi bate joc, ca iti rade in fata, ca te minte fara sa clipeasca? Dupa ce azi la Cotroceni isi curata scamele de pe sacou si isi dadea ochii peste cap de plictiseala, dupa ce ca a dovedit ca este un habarnist total in materie de economie, iata ce declara Victor Ponta (la RTV, of course): «L-am văzut nervos, transpirat, roşu la faţă. La așa zisele consultări de la Cotroceni, Traian Băsescu a dovedit că nu stăpânește termenii economici. E o catastrofă»”.

Decizia de a-l demite pe Citre este una surprinzătoare la prima vedere, ţinând cont de faptul că Digi24 TV era cunoscut ca un post echilibrat în ceea ce priveşte disputa între cele două Palate. Mai mult, Citre nu este singurul ziarist care şi-a exprimat pe Facebook unele opinii personale. Sunt unii jurnalişti sau moderatori/realizatori tv care au pe Facebook un limbaj extrem de violent, fie la adresa unor politicieni la vârf, fie la adresa unor personalităţi din diferite domenii şi nimeni din redacţiile în care lucrează nu le-a cerut socoteală.

Cristi Citre a dat un scurt interviu pentru Paginademedia.ro, pe care îl regăsiți integral aici.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.