Ziua copiilor interbelici

Pentru că o fotografie veche este un fragment de eternitate, răscoliți de frumusețea acestor documente, continuăm să publicăm fotografii vechi, cu alți oameni importanți din istoria țării noastre, dar și cu părinți și bunici, mari anonimi ai istoriei române.

Tipărim în ziarul Cotidianul fotografii mai vechi expediate în aceste zile redacției noastre, la adresa de e-mail redactia@cotidianul.ro. Vă invităm să continuați să ne transmiteți fotografii vechi, scanate și expediate prin e-mail, care să conțină cîteva detalii sau o scurtă poveste despre viața subiectului din imagini. Este un omagiu și un minunat fragment de istorie românească.

Bunicul Cocoşilă supărat că duminica s-a terminat prea repede şi el încă mai are treabă…

Adelina, încercând să-și dreseze pisica după cum scrie la carte… fără succes se pare.

Clara, un copil frumos, talentat și educat, exersând o partitură în studioul foto Julietta, prin anul 1938.

Olimpia și păpușa ei preferată, acum 110 ani.

Rodica, pe prima ei bicicletă primită prin 1928, în dar de la tata mare, băcan în Calea Moșilor.

Familia domnului Dumitrescu, funcţionar la Primăria Sectorului 3 albastru, în 1924.

Fiule, azi e 1 Iunie și te scot în oraș!

Într-o zi însorită precum cea de astăzi, ochelarii de soare sunt necesari. Acest accesoriu însă a fost dintotdeauna la modă printre bucureșteni, de la mic la mare, mai ales la o plimbare la pas pe Calea Victoriei.

Fotografii și texte trimise de Sorin Mărgărit

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.