Unul din 3 români lucrează de acasă. Se vede în Pipera (fotoreportaj)

Aproape 29% din totalul angajaților participanţi la un sondaj efectuat de platforma de recrutare BestJobs spun că lucrează în acest moment de acasă. Este una dintre explicațiile pentru care Pipera, celebra zonă de birouri din București, este acum aproape goală în timpul zilei. Aglomerația matinală a rămas doar o amintire de dinainte de criză. În lipsa salariaților din clădirile de birouri și alte afaceri din zonă au de suferit. Cel mai ușor pare că le-ar fi angajaților de la Salubritate care au acum, din când în când, și câte un moment de răgaz.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

13 Comentarii

  1. Pipera e Silicon Valley romanesc!Adevarul e ca economic,doar IT ne salveaza..

  2. 80 % din birourile din Pipera sunt fabrica de bani pentru colonizatorii din transnaționale. Stat lung acasa!!!!! Să vă întoarceți la „munca” cand voi scrie din nou despre asta!!!

  3. @Corector, IT-ul te trimite direct la Sarsaila, pe cand papica produsa de tarani te poate tine in viata pana ce Dumnezeu va spune „STOP JOC!”. Tu ce crezi ca este mai important pe timp de criza: un joc video sau o paine? Oamenii infometati iti vor da in cap pentru o felie de paine, pe care in urma cu cateva saptamani o aruncau la tomberon, nu pentru un film cu efecte speciale digitalizate! Lumea a trait bine-mersi si fara calculatoare, dar nu fara hrana. De acum inainte agricultura este baza, mai ales ca ne paste o criza alimentara la nivel global!

  4. Cu sapa nu mai faci nimic. Daca jumatate din terenurile au ajuns la mana unor straini, adica multinationale, au ajuns din cauza ca au fost la un moment dat abandonate. Cei care le lucreaza acum folosesc utilaje moderne, altfel esti OUT. Nu poti produce modern sa acoperi toate nevoile cu sapa. Oricine le-ar munci tot utilaje „digitale” ajunge, nu se mai poate munci modern cu bratele, nemaivorbind de diversificare cerereii, inclusiv interne, altceva decat grau, porumb si alte cateva. Sau rapitza, campuri intregi de rapita, cat vezi cu ochii. Dar se importa 80% din alimente.

  5. Dar ce facem ca 3 din 3 ” defavorizati ” nu lucreaza?! Iar astia vor sa manance bine si sa-si numere banii furati, ori cersiti. Sa lasam corectitudinea politica! Prea mult au indurat majoritarii! La televiziunea de stat, s-a ajuns la programul ” senvis ” ( un c..t intre doua telejurnale ), numai ” convietuiri „, ” opre roma „, ” akzetne „, ” maghiara de pe unu ” si emisiuni pentru cocalari. Minoritarii, indiferent care sunt aia, trebuie OBLIGATI sa respecte legile tarii, ori sa suporte consecintele.

  6. @Prostia..:Vorbim de Pipera in poezia asta,de ce te-ai dezlantuit asa !Sectorul IT asigura 5 miliarde de euro din export,cate miliarde de euro asigura agriKultura de subsitenta din Romania?

  7. Taxe mari pentru cultivatorii de plante tehnice… oricum ar cultiva devine nerentabil. Taxe mici pentru culturi agricole alimentare. E simplu. Cat despre ce se cultiva… Statul poate impune taxe diferentiate in fiecare zona in functie de calitatea solului, rotatia culturilor, suprafetele cultivate mecanizat sau manual, etc… Orice proprietar de terenuri nu e de capul lui daca guvernantii vor sa faca ordine si sa impuna legea… Cine lasa terenuri necultivate… avertizat, impozitat suplimentar si, in caz de neplata, executat prin trecerea terenurilor in proprietatea statului sau administratiilor locale. Cine crede ca se poate apara de nationalizare cand interesul general o cere… sa explice cum crede ca poate face acest lucru… Iar daca trebuie sa se munceasca pentru a supravietui… toata lumea va respecta masurile impuse prin lege de catre Stat. Infricosator dar nu de neconceput…

  8. Aia din Pipera va plătesc pensiile și CASSul in timp ce voi butonati telecomanda între Antena 3 , Delimano și promoțiile la tigai , ați putea da dovada de o minima decenta.

  9. Mai kakareaza, pensiile ni le-am platit timp de zeci de ani, cat am muncit. E treaba noastra daca ne uitam la A3 si a ta ca te uiti la Digi24 si la Realitatea. A propos: tu ai muncit vreodata?

  10. Sistemul public de pensii nu a fost niciodată bazat pe acumulare. Tu ai plătit pensia părinților taii, aia socotită in leii Republicii Socialiste România cu care nu puteai cumpara nimic, munceai trei ani sa îți cumperi un televizor Elcrom, dacă aveai pile la partid.Dacă nu, nu cumpărai nimic.
    Ai putea sa zici mersi ca nu ești in aceiași situație și primesti din cei 25% ce mi se retin lunar o pensie intr-o moneda cu care ai ce cumpara
    Și b) nu rata promoția la walkmaxx

  11. Ești născut se pare după ultima ploaie, dar chiar și așa niște ”țărani” și-au ”tras-o” ca să apari tu în lume! Părinții tăi au trăit de pe urma muncii bunicilor tăi! Așa e în societatea umană! Dar o să mai vb. când la 50 de ani ve-ți fi dați afară fiindcă … ”nu mai corespundeți”.
    Multă … Baftă… m.u.i.e dați voi la alții”

  12. Diacritice nu ai? Idea contează nu gramatica. Bunicii ori chiar părinții tăi câte clase aveau?
    Însă alții greșesc chiar mai rău!
    ”A fost nevoie sa moara oameni ca aceasta demisie sa se producă”
    https://www.stiripesurse.ro/iohannis_972172.html
    Nu mai este vorba despre gramatică. Gura păcătosului, adevăr grăiește.
    Have a bad day! Că na … Romengleza rullz!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.