60 de mil. lei pentru extinderea portului Calafat

Administrația Porturilor Dunării Fluviale Giurgiu a scos la licitație un contract de 60 de milioane lei pentru proiectare și execuție lucrări de extindere a infrastructurii portului dunărean Calafat. Toate lucrările vor trebui finalizate în cel mult 8 ani, potrivit caietului de sarcini SEAP, pentru că trebuie să fie încadrat în programul TEN-T și POIM, ambele europene, care presupun că porturile dunărene Galați, Cernavodă, Giurgiu, Drobeta Turnu-Severin și Calafat vor trebui modernizate, inclusiv în sensul dezvoltării de infrastructură capabilă să permită încărcarea/descăcarea de Gaz Natural Lichefiat. În fapt, finanțarea pentru acest proiect vine din POIM.
Iată descrierea acestui contract: „Proiectare si Executie lucrări aferente proiectului “EXTINDEREA INFRASTRUCTURII PORTULUI CALAFAT (KM 795) ȘI SISTEMATIZAREA DISPOZITIVULUI FEROVIAR AL PORTULUI” – ETAPA I, inclusiv tot restul echipamentelor necesare, utilaje mobile şi containere, incluzând toate structurile provizorii necesare pentru desfăşurarea şantierului, în conformitate cu amenajarea teritorială şi condiţiile de construire, proiectarea și construcţia făcându-se pe baza studiului de fezabilitate aprobat. În cadrul studiului au rezultat următoarele lucrări principale necesare a se realiza: • lucrări hidrotehnice • lucrări drumuri • utilitati la dane şi drumuri-alimentare cu energie electrica si apa • instalații incendiu si Iluminat perimetral si de incintă • dragaje”.
Ofertele se deschid în 3 ianuarie, departajarea lor se face în funcție de preț, experiența echipei de proiect propuse și metodologia propusă pentru derularea lucrărilor.
Recomanda 6
Mihai Soare 1265 Articole
Author

3 Comentarii

  1. @Marco Silva. Cu China au voie să facă afaceri dulăii Germania, Franta, Ungaria, nu cățeii, ordin de la licurici.

  2. Daca vreti sa faceti ceva serios faceti cu China nu cu drogatii si poponarii din UE si Diavolul amerlican

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.