Parchetul general are protocol cu barourile

Procuror şi avocat – iată un „parteneriat“ care face din orice inculpat o victimă sigură, indiferent ce probe există în dosarul său! Mai ales dacă ne amintim declaraţia Liviei Stanciu, care afirmase public că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) este „partenerul“ DNA! Vă daţi seama? Judecător-procuror-avocat, toţi trei sînt „parteneri“, iar peste toţi planează protocolul SRI – Parchetul general!

Ce şanse mai are un inculpat să-şi afle dreptatea într-un proces desfăşurat în astfel de condiţii, în care acuzarea are protocoale cu apărarea şi judecătorul?

Documentul pe care-l publicăm mai jos şi care certifică existenţa unui Protocol între Ministerul Public (Parchetul general) şi Uniunea Naţională a Barourilor din România (UNBR) nu a fost obţinut în urma unei investigaţii periculoase şi nici nu este unul secret. Din contră, este vorba despre un document public, apărut în anul 2012, şi a stat ani de zile sub nasul nostru, al tuturor! La pagina 11 a acestui „Raport de activitate“ al Ministerului Public găsim următorul text:

Observăm că aici se recunoaşte public faptul că Ministerul Public, adică Parchetul General al României, avea deja încheiate în anul 2012 Protocoale cu „principalii parteneri instituţionali“, între care sînt însă şi cîteva instituţii care n-ar fi trebuit în ruptul capului să încheie astfel de Protocoale întrucît, în momentul semnării, menirea lor s-a făcut praf şi pulbere! Una dintre aceste instituţii este chiar Uniunea Naţională a Barourilor din România (UNBR).

Desigur, pe bună dreptate, mulţi dintre cititorii ziarului nostru se vor întreba despre ce document este vorba şi cine l-a emis. Este vorba despre un „Raport de activitate“ întocmit de însăşi Laura Codruţa Kovesi, la terminarea celor două mandate de Procuror General al României! Este un Raport care acoperă perioada 2006-2012:

Prin acest „Raport de activitate“, Codruţa Kovesi făcea bilanţul celor şase ani în care a fost şefa Parchetului general, însă în acelaşi timp, fiind deja trimisă la Bruxelles, acest raport trebuia să fie şi o carte de vizită pentru funcţia ce urma s-o ocupe acolo, dacă n-ar fi fost chemată în ţară de grupul Ponta-Ghiţă-Udrea, la dorinţa lui Traian Băsescu, pentru a deveni şefa DNA.

Ce devoalează însă acest document despre „Protocoalele“ la care se face referire şi care nici nu erau atît de secrete, din moment ce sînt invocate într-un astfel de „Raport de activitate“? Nu numai faptul – extrem de grav – că avocaţii relaţionau cu procurorii, lucru inacceptabil dacă ne gîndim că avocatul trebuie să-l apere pe un inculpat tocmai împotriva acuzaţiilor aduse de procuror.

Ceva mult mai grav arată acest pasaj din Raportul lui Kovesi. Faptul că erau mai multe protocoale încrucişate care ucideau pur şi simplu actul de Justiţie, făcînd din ea un simplu obiect de activitate al unei reţele coordonate de SRI! Astfel:

– exista un Protocol între Parchetul general şi SRI.

– exista un Protocol între SRI şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

– exista un Protocol între Parchetul general şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

– exista un Protocol între Parchetul general şi Uniunea Naţională a Barourilor.

Tot din documentele publice, am aflat că toate aceste instituţii care reclamă, pe bună dreptate, „independenţa“, participau deseori împreună la şedinţe de instruire şi chiar la agape pe la K2, K4 sau T11, ori la diferite case de protocol din ţară! Ce rost aveau acestea, din moment ce toate instituţiile de mai sus aveau un singur numitor comun: legea? Este uşor de înţeles că prin aceste acţiuni de „socializare“ sau „instruire“ se stabileau relaţii de altă natură, invocîndu-se „lupta împotriva corupţiei“, deşi sarcina tuturor instituţiilor era una singură: stabilirea adevărului pe baza probelor din dosar, fiecare avînd rolul ei distinct. Adică, procurorul face ancheta, adunînd probe atît în favoarea, cît şi împotriva inculpatului, trimite apoi Rechizitoriul în instanţă, unde judecătorul îl ascultă pe apărător şi, în final, decide sentinţa. Tot acest lanţ firesc este dat peste cap tocmai de Protocoalele de mai sus, căci ele aduc în actul de Justiţie un element inexistent în lege: colaborarea dintre acuzator, apărător şi judecător! Nicăieri nu este invocat dreptul oricărui cetăţean la un proces echitabil, lucru garantat atît de Constituţie, cît şi de legile internaţionale!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 16
Ion Spânu 1818 Articole
Author

22 de Comentarii

  1. SRI-ul e-n toate și-n cele ce sunt și mâine vor râde la soare ( de noi).?…

    • Alogenule, vrei sa spui ca Securitatea e-n toate….? Pentru ca nu exista doar SRI in Romania si flacaii opereaza
      cum le taie capul sefilor indiferent de protocoale! Pana nu se demilitarizeaza serviciile situatia nu se va schimba
      si bineinteles o lege aspra pentru tradatorii de toate felurile, inclusiv cei care se fac ca nu vad dusmanii…

    • Nu e nimic ilegal, pentru că acele protocoale nu adaugă la lege, nici nu o eludează. Creierele spălate de haznaua3, în frunte cu emilici pleșoianov, agentul moscovei, latră în zadar.

    • depinde ce înţelegi prin dreptate. că justiţia nu este totuna cu dreptatea, dreptatea este după morală,echitate si etică, bun simţ care îl ai din nastere sau din cei 7 ani de acasă; justiţia este după legi ,logică juridică şi bun simţ( aici la bun simţ stau cam slab judecătorii, procurorii şi cel puţin una dintre părţi şi în foarte multe cazuri parlamantarii.despre avocaţi numai de bine că ei nu sunt legaţi nici de dreptate şi nici de justiţie ci doar de contract şi statutul avocaţilor. justiţiabilul trebuie să aibă timp, nervi, bani , probe, altfel face gimnastică şi iese chiar mai rău din justiţie.

  2. Nimic nu mai poate infirma faptul că soarta romănilor ajunși în justiție , e tranșată ca cea a vitelor în tărg … ! Totul e aranjat ca cetățeanul să aibă o existența în afara normalității unui stat civilizat , european , membru NATO …

  3. În această situație , drepatea se poate stabili ca la tarabă în piață … , în funcție de puterea de cumpărare și a cererii și ofertei … ! Toți cei obligați de salariile și veniturile imense să aplice legea , sunt compromiși prin existența acestor înțelegeri oculte în afara științei și accepțiunii romănilor … ! De ce oare acest popor trebuie să trăiască doar perioade de sacrificiu ? Toată existența lui a fost dominată de excepții , de trăiri în afara normalului , cu jertfe în numele intereselor străine , într-o perpetuă stare de așteptare , speranță și decepții profunde … ! Cumplită soartă pentru această țară … !

  4. Nu stiu cum se face, dar de „lili” nu am mai auzit numic in ultima vreme, fapt intradevar imbucurator din partea unui
    securist de „dreapta” care recunoaste indirect ca este un ins infam, specimen dizgratios si tradator cu simbrie!!!
    Avand pielea unor pachiderme, exact ca Lulutza lor draga, nu ne puteam astepta la o „mea culpa”

    • aferim gogule…. pardon, Charlie! 😀 sa stea hermafroditul acolo unde-l trimitem noi…

    • pt. Charlie EU CRED CA S-A SATURAT DA FIE INSULTATA DE CITIVA DERBEDEI BATRINI SI ” COCOSATI ” , CARE BINTUIE PE ACEST PE ACEST SITE -EU , SUB ACOPERIREA DE POSTACI AI CIUMEI ROSII !

  5. Jelui-m-aş şi n-am cui, Jelui-m-aş Klemmului, Klemmului Bismarcului… Duce-m-aş la mama Dracului!

    • Bolsevica Adriana, golanca e a ta Madre si clonele ei securiste la fel de abjecte. Sunteti cocosate/deselate de atata
      „cooperare” cu…organul! Cititorii stiu ca sunt cel mai avizat adversar al CIUMEI ROSII din care faci parte, adica a
      marxismului genocidar! Ii fac zob pe toti securistii, ai ambelor aripi, atat pe kgb-istii lui Ilici, cat si pe basistii
      ceausisti/stalinisti printre care si Alogenul si bodyguardul lui in fusta, Plagiatoarea suprema…

  6. Cand te gandesti cum un muritor de rand din tagma poporenilor, jurnalistilor, politicienilor , isi permitea luxul de a atrage atentia asupra acestui sistem NKVD-ist periculos Binomul !!ce savarsea abuzuri inimaginabile in Romania [[vezi cazul Portocala-Onea–Kukuveaua+Veverita !!]]imediat sareau de kur in sus acesti Snapani ordinari cu aceasta sintagma de prostit imbecili patriei.Nu mai atacati justitia independenta si statul de drept in Romania!!??. Cand colo , justitia independenta sic!! si statul de drept , era ..INCALECAT..100% de catre acesti nemernici Sekuristoizi din Sri pana peste cap.Cata ipocrizie! Cata neobrazare din partea acestor banditi nemernici, ce au distrus practic ideea de justitie in Romania, cat si ideea de lupta impotriva coruptiei in aceasta tara blestemata.Pentru astia zbiara in piata publica Rezistentii Klingolieni??!. Pe astia ii apara acesti aerieni din piata.Fratia protocoalelor secrete intre Sekuritate – I.C.C.J.+CSM.+ PARCHET GENERAL.?! Stelu

  7. Pai asta se numeste STAT MILITIENESC, exact asa a fost si inainte de ’90. Avocatii, porcurorii, militienii, judecatorii cu totii sub atenta supravegherea a Securiatii (SRI azi) faureau la comanda politica actul de injustitie atat de bine cunoscut. Cum poti sustine ba iohannis ca in romanika e stat de drept cand judecatorul e partener cu acuzatorul si cu securitatea si din cate pare avocatii sunt subordonati de facto si SRI si DNA?! Cu ce sperante merge un om simplu la judecata (sau la executie?) cand judecatorul e prietenar cu acuzatorul cu LEGEA?!

  8. Normal!
    Toate institutiile statului sunt pline de mediocri si secaturi!
    Asta este nivelul lor de nenorociti=tortionari!
    Si noi romanii ii rabdam inca sa aiba salarii nesimtite si pensii special!
    Desteapta-te romane!

  9. Cenzorul securist mi-a retras replica data Bolsevicei „Adriana”, in care ii aratam ca derbedei sunt toti cei de teapa ei, securistii de „dreapta”, inclusiv Madre a ei care i-a clonat pe toti. Bolsevicii Securitatii pot denigra linistiti
    caci cerberul cenzureaza intr-o veselie. Adriana isi apara camarada devenita brusc muta, dupa atatea dezvaluiri privind
    crimele anticonstitutionale ale statului securist basist paralel, continuatorul statului kgb-ist paralel fondat de Ilici
    si clica lui de criminali contra umanitatii…

  10. D.le Spanu …protocol ( accord , conventie ) , poate incheia si inculpatii cu procurorii ! Aceasta presupune recunoasterea vinovatiei si a complicilor care te-au ajutat …avantajul este un process rapid si reducerea pedepsei ! Este prevazut in Codurile penale ale Romaniei !

  11. Mai canta si la alta masa Spanule!Nu vezi ca va ploua in gura,tortionarilor!?

  12. Ce ma fascineaza pe mine e ca oameni care fac comentarii, vin mai apoi si verifica daca li s-a raspuns, dupa care se dau loviti intr-o aripa si ofensati. De parca ii pasa cuiva cine vraja mea e Xulescu care-si da si el cu parerea de plictiseala, de urat sau naiba stie de ce.

    • dacă eşti atât de detaşat, de ce ţii cu tot dinadinsul să-ţi afişezi public fascinaţia? Mai bine, du-te şi culege urzici, ştevie, ceva cu care să-ţi asezonezi rahatul pe care-l haleşti zilnic…lasă netul, nu-i de râtul tău…

  13. Daca nu ar fi de plans, ar fi de ras… O tara „ingropata” in protocoale neconstitutionale, care eludeaza legile specifice fiecarei profesii…BIG BROTHER FRATELE CE MARE…in toata splendoarea sa…exact ca in cartea lui A.Huxley „A new brave world” scrisa in…1932…. Iata ca noi se aplica al dracului de bine!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.