Balkanik Festival

O lume întreagă s-a întâlnit la București pentru trei zile și trei nopți magice

? Miluta Flueras ↠ http://fb.com/miluta7

După trei zile și trei nopți, ediția a opta a Balkanik Festival s-a încheiat, la capătul unor momente unice, în care publicul a cântat alături de artiștii preferați și a avut parte de experiențe deosebite în spațiul amenajat în fața Gării Regale Băneasa.

Artiști precum Yasmin Levy, Kroke, Fanfara Tirana meets Transglobal Underground, Light in Babylon sau Manonera au adus magia muzicii din toate colțurile lumii la București. Început în ritm de fanfare, Balkanik Festival a avut parte anul acesta de momente unice și de întâlniri memorabile.

? Miluta Flueras ↠ http://fb.com/miluta7

Odată încălzită atmosfera, cei de la Fanfara Tirana și Transglobal Underground au avut o misiune ușoară. Publicul a dansat și a cântat până târziu, cerându-le un bis muzicienilor costumați fie în port tradițional albanez, fie în ținute exotice și colorate. Aceștia s-au declarat extrem de încântați de energia românilor, iar la final i-au salutat pe cei prezenți mulțumindu-le pentru primire.

? Miluta Flueras ↠ http://fb.com/miluta7

Imediat după recitalul albanezilor a urmat after party-ul organizat la Younivers Summer Club. Aici, Fanfara de la Cozmești a încins atmosfera la propriu și la figurat, pentru că publicul a profitat de imensa piscină a clubului, bălăcindu-se până târziu în noapte.

Ultima seară a prilejuit o asemenea întâlnire, cu un artist sensibil și din ce în ce mai apropiat de România: Asaf Avidan și-a început la București turneul său european, iar acest fapt nu a scăpat nesubliniat de superstarul israelian. „Am decis că anul următor voi face o pauză. Îmi iau un an sabatic, în care să stau acasă și să încerc să mă regăsesc. Nici nu știți ce mult înseamnă acest moment! Este un moment incredibil, pentru că am venit direct de acasă, din vacanță, special pentru acest concert și am să mă întorc acasă”, a declarat Asaf Avidan pe scenă. Iar seara a continuat, cu mii de voci cântând în cor celebrul refren „One day baby, we’ll be old” și cu multe emoții, atât pe scenă, cât și în public. La final, Asaf Avidan le-a mulțumit „din adâncul sufletului” celor care l-au primit cu multă căldură.

? Miluta Flueras ↠ http://fb.com/miluta7

Vocea tulburătoare a Yasminei Levy a răsunat de asemenea la Balkanik Festival, smulgând lacrimi de emoție mai multor spectatori. Interpreta de ladino a fost și ea profund impresionată de energia pe care a simțit-o din partea publicului. La final, Yasmin Levy a mărturisit că și-ar dori să revină în România, inclusiv pentru a o vizita alături de familia sa.

? Miluta Flueras ↠ http://fb.com/miluta7

Ca de obicei, Balkanik Festival a însemnat și de această dată un amestec de culturi, gusturi și arome, pe lângă târgul de meșteșugari și designeri de toate felurile publicul fiind răsfățat cu mâncăruri tradiționale sau exotice. Nopțile au fost petreceri cu muzică de fanfară sau de petrecere din anii ’90, pe marginea piscinei. La mega-recitalul susținut de Dan Ciotoi și Generic la Younivers Summer Club a venit chiar și celebrul Patrice, cel care susținuse un recital în aceeași seară la București!

Balkanik Festival a devenit unul dintre cele mai importante festivaluri de world music din Europa, apreciat internațional de reviste de specialitate precum Songlines sau Folker, primind EFFE Label – Remarkable Festival pentru al treilea an consecutiv. Special pentru a participa la festival au venit persoane din Australia, Statele Unite, Asia și din întreaga Europă iar de la an la an, numărul străinilor care călătoresc la București pentru a participa la Balkanik Festival este tot mai mare.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.