Gabriela Firea și jocul „am votat ce au planificat băieții”

Oare nu există și alte explicații ale rebeliunii declanșate de Gabriela Firea? Cum Dumnezeu ea dă foc la PSD, în ciuda faptului că pe 10 august trebuia să fie în Japonia și din cauza uraganului s-a dus în Letonia? Doar ca să nu fie în București și să poată deveni o acuzatoare „curată”, în ciuda faptului că ea nu văzuse nimic? Și dacă puciul condus de Gabriela Firea, însoțită doar de cîțiva popîndăi care arătau a trași pe sfoară, era parte dintr-un plan?

Am un prieten care desfășoară zeci de argumente să mă convingă că toate marile schimbări în politica românească sunt dirijate de SRI și de agățații acestora. Și că, în toate cazurile importante în care am ajuns în situația de a vota, a trebuit să alegem între două variante pregătite de SRI și de susținătorii acestora.

Adică în momentul în care a trebuit să alegem între Ion Iliescu și Corneliu Vadim Tudor eram deja condamnați să alegem între „ofertele pregătite de SRI”.

Cum a ajuns Gabriela Firea primar? Prin scoaterea din joc a lui Sorin Oprescu. În ce fel? Un dosar de corupție care nu s-a încheiat nici astăzi. Cum a ajuns Dacian Cioloș premier? Prin două dosare cîrpite lui Victor Ponta și printr-un protest declanșat după tragedia de la Colectiv, despre care încă mai sunt oameni care susțin că n-a fost vorba decît de o rețetă greșită.

Accidentul ar fi trebuit să fie mai modest, să nu moară decît cîțiva oameni. Dar au greșit rețeta, mărind dozele pentru declanșarea incendiului.

Cum a fost scos din joc Ludovic Orban? Cu un dosar penal. Cum a fost scos din jocul politic Mircea Moloț, președintele Consiliului Județean Hunedoara? Printr-un dosar penal care pînă în ziua de azi n-are nici cap și nici coadă. Cum a fost scos din joc Crin Antonescu? El zice că prin lehamite. Eu cred că prin șantaj, la baza căruia se află același mecanism SRI – Vasile Dîncu, care plănuise argumente (sondaje) pentru lansarea lui Klaus Iohannis în cursa pentru prezidențiale. Drept dovadă că în ziua de azi, cînd sursele de plătit angaralele lunare au dispărut, Crin Antonescu este copleșit de dorul politicii și vrea să candideze la o leafă de europarlamentar.

De ce s-a încercat dărîmarea lui Liviu Dragnea? Pentru a evita pretențiile sale la scaunul de premier sau la cel de președinte?

De ce a fost „detonată” Gabriela Firea cu un an și ceva înaintea alegerilor prezidențiale? Pentru că Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu au început să amenințe cu candidatura liberalului din ALDE la președinție. Și ce dacă? Am fi ajuns în situația de a alege între două personalități, din care una adversară a SRI (Tăriceanu) și alta susținătoare a Serviciului din toate puterile (Klaus Iohannis).

De ce a fost detonată (lansată) Gabriela Firea pe neașteptate? Pentru a ecrana candidatura lui Călin Popescu-Tăriceanu și pentru a ne duce în 2018 la o alegere controlată tot de SRI, cu susținerea clanului de Voluntari (Gabriel Oprea, Pandele, frații Negoiță etc.).

O competiție Iohannis – Firea este cum nu se poate mai convenabilă pentru toate mafiile și serviciile din România. Dacă va cîștiga Iohannis, echipa SRI și-a făcut datoria și va putea spune: „Șefu’, noi v-am făcut și a doua oară!”.

Dacă ar câștiga madam Pandele, capitala României s-ar muta în orașul Voluntari și toate prețurile la terenurile grupului de zarzavagii vor sări de 3.000 euro, iar loturile pentru generali vor coborî sub 10 lei metrul pătrat.

Ce ziceți de scenariul prietenului meu?

(Pe care vă sfătuiesc să nu-l căutați niciodată!)

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 31

28 de Comentarii

  1. Scenariul prietenului are gradul de plauzabilitate cel mai ridicat. Romanii (si chiar si strainii) bine informati si care au capacitatea de a analiza informatia (publica) ajung la aceleasi concluzii.

    • Maestre, dupa argumentele prezentate, eu as putea sa fiu „prietenul” Dvs. Dar nu-mi fac iluzii, in privinta lui Ponta „dosarele” fiind inscenari pentru iesirea din…scena!!! Agentul basist(maurul!) Ponta isi facuse datoria! Editat

  2. Da, curat -murdar. ..cum nu am depășit încă noi astia de pe meleaguri dâmbovițene epoca „elogiata ” de Caragiale.
    Logica este perfectă și se înscrie în tiparele binecunoscute. Oare când se vor trezi odată si unii cu intenții bune dealtfel gen Codrin Stefanescu să priceapă că acest Editat numit Vasile Dancu Editat împreună cu „GRUPUL DE LA CLUUUUUJ”?
    Nu vă este destul CREDULILOR de la PSD câte lovituri v-au dat miseii pina acum?
    Când vă apucați să faceți curățenie odată că ne-am săturat noi de pumnii încasați de voi?
    Că tot promiteți verzi și uscate și vă duceți la război „ca florile „,iar secaturi gen PONTA (tot o increngatura a trădătorilor la care MAESTRUL Nistorescu face referire )va toaca bine mersi zilnic iar scursurile societății gen Kovesi, Coldea, Maior, Lazar, Macovei, în frunte cu aceasta creatură demonico-machiavelica Basescu, ale cărui produse sunt cei mai sus menționați va rad în nas și au ajuns pina acolo încât sa pună în acuzare șefii jandarmeriei că au apărat țara de niste descreierați? (atenție, nu mă refer la cei care au demonstrat în mod pașnic ci la animalele care s-au infiltrat și au făcut prăpăd ).
    Lăsați „Programul de guvernare ” ca suntem sătui de anatema asta, faceți ordine în justiție, în servicii să vină patrioți și nu lepre coldiste, curățați odată CSM -UL de toate cozile de topor. …URGENT! Boala lungă moarte sigură. …daca nu sa vina alții. ..unde naiba or mai fi și ăia că la noi retardatul din deal și caricaturile USR -PDNL iste nu ne dau nici o speranță. ..Ăsta este norocul vostru și sa va intre bine în cap ca voi sunteți aici mulțumită Presei cu coloana vertebrală din România și nu veleitatilor voastre de politicieni de doi lei!

    • „Doru”, lupta cu „tradatorii…securisti(mai scapa omul unele aspecte!) e grea si de durata, mai ales ca ataca din toate directiile, atat din exterior, cat si din interior!!! Dragnea si PSD sunt nevoiti sa inainteze…pas cu pas! Altfel nu se poate, avand in vedere controlul total al societatii romanesti de catre Securitate.

  3. Tragedia Colectiv e o ditamai nuca fierbinte pentru autori, asa incat, daca ei n-au de suferit e pt. ca aproape nu mai exista jurnalism de investigatie in Romania, iar inamicii politici ai autorilor sunt incompetenti. Ghinion, nici in familiile victimelor nu e destula inteligenta. A se reaminti ca, dupa ce a inceput sa se intinda un foc mocnit pe pereti – ca atat era – ceva a explodat; s-a tot sustinut ca a intrat aer cand s-a deschis usa a doua si oxigenul etc. etc. dar explozia a fost INAINTE sa se deschida usa. Apoi, in incinta au fost depistate substante care nu provin de la nimic cunoscut aflat in interior (ex: materiale, obiecte personale etc.). Ca inamic politic, daca ii lasi sa scape cu chestia asta in carca, esti un mare b o u.

  4. Maestre! cu respectul datorat faptului ca v-ati ridicat impotriva ticalosiilor lui basescu(nu merita majuscula),va contrazic. Crin Antonescu, nu a fost dat jos prin santaj ci la ordin. Este cel mai ticalos politician din Romania deoarece a jucat rolul celui mai onest. Exista un interviu cu el,difuzat pe TVR,in care s-a desconspirat,printr-o privire adresata reporteritei,in urma unei intrebari bine plasata si formulata.este privirea ticalosului prins in corzi pe care basescu o masca prin defectul fizic.

  5. Klaus Iohannis nu va beneficia de un nou mandat iar Gabriela Firea va fi scoasa din politica mare a PSD.
    „Prietenul” d.lui Cornel Nistorescu stie de ce…

  6. Corect. Scoaterea din căciulă a lui Johannis, despre care puțini români știau câte ceva, este opera serviciilor secrete, care au făcut jocul altor forțe care au interes pe aici prin România și nu au apărat interesele românilor. Totodată, marii patrihoți clujeni au tras sforile să le iasă lor ceva, jucând pe cartea unui alogen. Totodată, Ponta care s-a comportat lamentabil pe toată perioada campaniei. Cât despre Crin, pokerul i-a jucat feste.

  7. (I) Nici vorba, Cornele, tipul de care spui, abereaza. 1. Colectiv : a fost un incediu întâmplator. Previzibil, date fiind instalatiile (electrica, în primul rând) necorespunzatoare, cârpocite, ale salii. Prea pline de lume. Care, nici ea, nu stia regulile de baza în cazul unui incediu, si-a blocat, în loc sa destupe, iesirile salii. Panica, descrierearea, asta-i motivul victimelor, nu „premeditarea”. 2. Madam Firea : ce-i dai atentie tipei, ca si proaste, si de la mahala? ba si-ntr-o tara de misogyni. Tipa niciodata n-ar fi avut sanse de candidatura la prezidentiale. 3. „Serviciile” : le-ncarci de conotatii pe care nu le-au. Dracu’ a mai vazut „servicii secrete” cu tipi la vedere, belferi si tzoape prin cafenele si presa. Ïn romane de doi bani, poate, în realitate, ba. 4. De ce nu te-ntrebi, în schimb, de a) mediocritatea propunerilor politice? b) putoarea asa-zisilor „bugetari”, care „sug sângele poporului”, iau salarii sa se-ntinda la palavre, în timpul orelor de … „munca”, în birouri prin ministere sau capitale de judet ori de-a dreptu’-n cafenele, sau strainatate (vezi chiar Firea, „razvratita”-n … Japonia, pardon, Letonia!). Si de ce nu-i vezi pe (functionarii) români-oi care n-aud, nu pricep mesajele, si pentru care, cine urla primul si mai tare, câstiga? de unde „servicii”, când tipii singuri se vând? BISNITARI, Cornele, nu „functionari” ori „activisti de partid”. Si „alegerea” lui Johannis (la fel aleia si-a referendumului lui Basescu) s-a masluit. Vorbeste cu Baconski. Ala de la Paris. Documenteaza-te.

  8. (II): M-asteptam la alta calitate a presupunerilor. A la „Croco”: mai fundamentate, mai cu substanta. Ori à la „Carul cu Bere” si „Capsa”. Si pe Johannis, numai oile l-ar mai putea „realege”. Alea care l-au scapat si pe Basescu. Cine-i, apropo, ambasadorul României la Paris? si ambasadorul SUA-n Bucuresti ? Klemm, tot Klemm? Crin Antonescu : nu-i de luat în calcul, dar nici ipoteza din articol nu-i credibila. @Charlie : da. Ponta (agentul basescului) îsi facuse datoria si putea sa crape. Nu-i doresc tzarâna usoara, ca nu merita. Nici el, nici Nastase Adrian.

    • Lasa, ca tu il alegi pe Putin, el te plateste sa scrii mizeriile pe care le scrii.

  9. Pe Gabriela Firea am cunoscut-o in februarie 2000. Era sefa de cabinet a lui Mugur Isarescu. Era, pe atunci, o prezenta placuta. Eu eram garda de corp desemnata pentru insotirea unui demnitar american si, prin urmare, ofiter de leagatura cu serviciul secret pentru asigurarea securitatii vizitei demnitarului respectiv. La acel moment parea ca saltul pe care il facuse Gabriela, de la jurnalism la administrarea agendei si gestionarea documentelor supuse aprobarii in cadrul unei cancelarii a fost unul spectaculos. Dar m-am inselat. Am subestimat-o pe Gabriela. Este capabila de mai mult. Dar acum a ales sponsorul care o va scufubda. Si nu ma refer la Liviu.

    • Vrea al doilea mandat de primar. Va fi „independenta de PSD” ca Oprescu…

    • @Ronin : daca madam Firea a fost în echipa lui Isarescu, individul care-a distrus România (alaturi de Catarama si de Nastase Adrian), cu topa-tzopa lui asupra leului, guvernator al Bancii Nationale fiind, evaluarea-devaluarea monedei nationale pâna la deflatie, cu rezultatul distrugerii patrimoniilor de toate felurile (industrial, bancar, imobiliar…ale)României, nu ma surprinde ca-i în halul în care-i. Nu te lasa-nselat de ochii dulci ai cutrei. Isarescu = de judecat pentru tradare de tara. Asta-i. Si-n echipa tipului fiind, Firea trebuie sa-i fi fost complice în hotarârile abserante si de rea-vointa crapându-i capul individului.

    • Eu am cunoscut-o prin 2004 când am înțeles ce caracter de parvenita are. Intr-o seara un BMW era parcat inmijlocil unei străzi din București e linia de tramvai, tramvaie oprite nervi tot tacâmul, după vreo 15 min o madama blondă(oare cine era?) ieșea din magazinul Megaimage și tot ea era ofuscata, de ce o apostrofează lumea. Halal carater mare respect pentr ceilalți!

  10. Maestre, aveti un „prioeten” destept, si mai e si om de caracter, lucru rar in ziua de azi.

  11. „Ronin”, „sponsorul” Fierei a fost acelasi in 2000 cu al viitorului ei sef de retea din 20012, Ponta! Ca sa fac
    raportarea la data avansata de dvs, insa filiatia se intoarce mult in timp, dovada „brusca” promovare a acestei
    fapturi EXECRABILE, dar gusturile nu se discuta! Individa nu putea fi altfel, fizic si moral, atunci cand era
    frageda, fata de astazi cand e in deplinatatea hidoseniei pe ambele paliere!

  12. Daca de la Basescu la Johannis am cazut din lac in putz, de la Johannis la Firea ar insemna sa cadem din putz in …completati dumneavoastra.

  13. Domnule Nistorescu, pe canapea cu statu lui paralel statea Dragnea, nu Firea! La o tigara, un fum cu Maior statea Dragnea, nu Firea! Ca o lipitoare langa Kovesi statea Dragnea, nu Firea. Manipularea cu statu lui paralel striga ca altii sunt statu lui paralel este fumata si nu are credibilitate! Dar, daca ati inceput sa scrieti doar pentru cei cu un neuron succesul este garantat!

    • Aparent, asa este. Dar mai periculosi sunt aceia care se expun public si isi asuma, sau sobolaneii care rod in subteran dupa ce profita in campanii electorale si in general, pana ce li se declanseaza revoltele ?

    • „misulica”, tu poti delira despre orice, numai despre neuroni nu pentru ca-ti lipsesc cu desavarsire!!! Cand Dragnea
      participa ca un intrus la ospatul zeilor Securitatii nu avea firme sub acoperire si nici nu detinea functii decisive
      in partid si in stat, secatura…

  14. „iepurasul” din joben (vezi iohannis) sau „iepurele” din cursa (vezi ponta) a fost cantecul de lebada al noului SRI…desi nu cred ca sunt prea multi care sa inteleaga asta (la scara nationala) ma indoiesc ca al doilea scenariu de acest fel va tine (chiar cu iohannis( greu de acceptat de UE) pe post de „iepure”)…restul este un efort cvasiinutil al celor care mai cred in aceasta natie sa-si recastige neatarnarea (de (M)UE de data asta!)…totusi SPERANTA moare ultima!

  15. Si d-voastra d-le Nistorescu ? Si d-voastra ? Ce puci a condus d-na Firea ? Puci inseamna lovitura de stat MILITARA si poate fi organizat de forte militare , sau paramilitare ? Ce forte militare a condus d-na Firea ?

    • „Didos”, problema ta nu e ca ai auzit de curand despre notiunea de puci, tu nu vezi epoletii de sub bluzele pucistilor!

    • „Alexandra”, mars la invatarea gramaticii Limbii romane! Pe Alogenul Ciolanis l-au ales 6 computere cazute pe BEC…
      Ar fi cazul ca cei de la Baneasa sa retraga aceste fatuci analfabete si in lipsa crasa de imaginatie!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.