Poveste halucinantă cu un ofițer SRI și „justiția” din România

​Un ofițer SRI care a fost reclamat de Institutul „Elie Wiesel” în 2016 după ce a îndemnat pe Facebook să pună cineva o bombă la „institutul acesta diavolesc”, a fost scos de sub urmărirea penală, fiind obligat să facă 60 de zile muncă în folosul comunității. Ba mai mult, după reclamație, el a fost și promovat, conform Institutului.

„În data de 16.04.2016 Institutul „Elie Wiesel” a transmis o plângere către parchet pentru mesajele instigatoare la ură (antisemite) publicate pe pagina de Facebook a unui sublocotenent.
La 09.10.2019 tribunalul militar a decis scoaterea de sub urmărirea penală și obligația de a presta timp de 60 de zile muncă în folosul comunității.

Pe parcursul anchetei suspectul a recunoscut că este autorul mesajului, iar UM unde activează a transmis la parchet o caracterizare în care se susținea că ofiterul „s-a dovedit corect, sincer și demn de încredere și este un bun profesionist”. De altfel, în această perioada a și fost promovat la gradul de locotenent, așa cum apare în documentele tribunalului: http://portal.just.ro/753/SitePages/Dosar.aspx…”, a scris Institutul pe pagina sa de Facebook.

Cel acuzat este încadrat la U.M. 0764 Constanța, unitate a SRI.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Ioana Radu 8517 Articole
Author

35 de Comentarii

  1. Cine este Institutul „Elie Wiesel” ?!?
    Care sint mesajele antisemite ?!? ( semiti sint si palestinienii…)
    Care este numele magistratului care l-a pedepsit pe ofiter umilindu-l public ?!?
    Care este numele ofiterului in cauza pentru a fi dat ca Exemplu de curaj pe Unitate in exprimarea libera a ideilor conform propriei constiinte si a Constitutiei Romaniei.
    Imi face impresia ca acest Institut „Elie Wiesel” si putorile platite de cetatenii romani este anti-israelian si injecteaza venin in bunele relatii intre tarile noastre. Rog Mossadul sa ia masuri imediate !

  2. hehehe….tare SRI-stul! Adevărat patriot! Ai 100 de puncte și mult RESPECT din partea mea!

  3. Cele mai mari bucurii pe care le aflam in trecut erau legate de mândria de a fi român si concetatean cu cineva ca Nadia sau Hagi.
    Aceasta fapta a tanarului ofiter e de aceeasi natura .
    BRAVO DOMNULE LOCOTENENT si felicitari superiorilor dvs.

  4. Prin Lg.217/2015 ,data de un Parlament obedient unor forte straine, Institutul Elie Wiesel a dovedit lipsa de respect fata de Romania si poporul roman, instituind o culpa comuna imaginara.
    Imaginara deoarece au fost razboaie nenumarate in istoria omenirii duse de AMerica,Franta,MArea Birtanie,Italia, Germania, Rusia, Turcia ,China ,SPania,mai mult sau mai putin sangeroase, de cotropire, coloniale si cucerire si in nici-un caz din acestea ULTERIOR LOR, nu s-a instituit prin vreo lege O CULPA,O VINA,O VINOVATIE COMUNA VREUNEI NATIUNI, VREUNUI POPOR.ASa cum s-a facut prin Legea mentionata mai sus ,faptele invocate acolo apartinand unor cauze,imprejurari ,oameni, entitati ce reprezentau conduceri vremelnice ,istorice ale Statului roman, deci reprezentand o perioada trecuta,pentru care Poporul Roman nu paote fi facut vinovat sine diae.Vinovatia colectiva nu exista si pentru unele elite,nu trebuie sa raspunda Tari.Or,prina ctul normativ rusinos de mai sus,a venit Instit.Wiesel si a pus la index istoria si cultura Romaniei,alcatuind „o lista”de personalitati „interzise”.RUSINE!Ro nu a mers nicaieri sa faca „liste „si sa condamne o tara,un popor,o cultura,o istorie! Ministerul gandirii ,politia gandirii ,cenzura gandirii instituita de acest „institut”este o Rusine!Potrivit art.29 din Constit.Ro., libertatea de gandire,opinie si a constiintei sunt garantate.Dl.Florian Radu si altii nu pot face politia gandirii fiecarui cetatean roman in parte interzicandu-le sa-si exprime OPINIILE.Procurorul anchetator a dat Ordonanta de incet.a urm.penale,iar instanta a luat act de solutia dispusa.Este dreptul suveran al instantei de a da solutia in orice cauza.Solutia este la „lumina si intelepciunea judecatorului”,asa spune Legea.

  5. Parca aceasta entitate „Elie Wiesel” era sau avea o problema cu statul roman! Ceva retrocedari,nu imi ammintesc acum!

  6. Institutul care poarta numele impostorului Elie Wiesel, este o institutie PROFUND ANTI ROMANEASCA, platita de romani!

  7. institutul de propaganda jidaneasca a pierdut ca sristul glumea …si faptul ca este institutie diavoleasca a dovedit-o presind mai departe cauza si pierzind…deja adevarul despre jidani si frauda si crimele lor ies la iveala…

  8. Și eu care înjuram sereiul! Să-i dea Dumnezeu sănătate locotenentului și avansare la excepțional.

  9. Concret, celor care au postat incurajari pentru acest tanar SRI-st, aveti voi dusmani evrei care v-au suparat cu ceva? Aaa, nu, fiecare dintre voi poate spune ca are un prieten evreu dar… Credeam ca epoca urii fara sens, a urii degradante pentru conditia umana, a trecut. Pacat!

  10. nea flocian gradu are comportamentul comandantului lagărului de la Piteşti din vremea abominabilului experiment. Pe lângă lagărul de la Piteşti, Auschwitzul, Treblinka şcl par nişte kindergarten cu orar prelungit…cinrva care poate, trebuie să-i reteze tupeul acestui călău…

  11. Nici aia nu este exprimare normala ,,sa puna cineva o bomba ,, dar nici institutul ala nu aduce liniste . Este canalizat spre scoaterea din manuale a lui Eminescu , Goga , Gir etc si inteoducerea de vedete gen Liiceanu , Cartarescu sau alti ghiocei culturosi . Acest institut instiga saptamanal la un cult de aupunere neconditionata in fata dreprului ovrei ce doreste doar pace si intelegere , iar poetii si scriirorii romani ce seamana vrajba cu slove drepte sunt considerati instigatori la ura . De 30 de ani ne fura tot si ne desconsidera prin mediile de propaganda occidentale , facandu-ne hoti , dar jefuindu-ne tot . Dar este o vreme pentru fiecare lucru si o venii si vremea adevarului adwvarat , si nu indus .
    Deja si atrambatatea e prea stramba .

  12. „sa puna cinva o bomba” este instigare la un atac terorist indiferent ce urmeaza dupa. Este caz de puscarie.

    ART.368
    (1) Fapta de a îndemna publicul, verbal, în scris sau prin orice alte mijloace, să săvârşească infracţiuni se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, fără a se putea depăşi pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea la săvârşirea căreia s-a instigat.

  13. Ma intreb de ce a fost creat un muzeu si un institut in timpul Anei Pauker,Gheorghiu Dej sau Ceausescu cand Romania era plina de cominternisti evrei sovietici si cand erau in toi procesele nazistilor peste tot in lume,faptele erau proaspete, cunoscute,documentate?De ce nu au insistat pentru muzeu si institut,la timpul lor,cand erau mari si tari in PCR, tatal lui Roman,tatal lui Tismaneanu,tatal lui Florian,tatal lui Seidler,tatal lui Oisteanu,tatal lui UNgureanu,etc?
    Pentru ca nu aveau documente,totul era o bascalie uriase in ceea ce priveste Romania!
    Din anumite motive exclusiv pecuniare,se incearca azi,dupa aproape 100 de ani de la evenimente,(cand martorii au plecat dintre noi,sefii Centralei Evreiesti din Romania au murit si ei de batranete ,documentia nu mai exista sau nu intereseaza pe nimeni),inducerea unei vine colective poporului roman,avand de partea mincinosilor slaba pregatire istorica,slaba educatie si chiar coruptia clasei politice !
    Dar puteti incepe studiul individual:http://arhivelenationale.ro/site/download/inventare/Centrala-Evreilor-din-Romania.-1942-1944.-Inv.-2185.PDF

  14. Scoate-l din lista pe Presedintele R.S.Romania !
    Daca te-ai nascut ieri, documenteaza-te sau nu mai slobozi ineptii, fiindca inept ramii !

  15. Antisemitismulromanesc , mai ales in aceste momente , are la baz cauze fundamentale incontestabile: prostia , incultura si nimicnicia ! Multi indivizi bezmeticiti si neajutorati din cauza putinilor neuroni si aia bicisnici si putin functionali , desi n-au cunoscut in viata lor vreun evreu , nu cunosc nimic despre istoria si cultua evreilor , la orice ocazie ,,trebuie’ sa zica ceva despre ,,jidani ” ! Oricum nu ceva de bine , ci denigrator , gest stereotipic copiat de alte maimute , untermenschen !

  16. Din biografia unui medic cu mult profesionalism care a tratat cu competenta pacientii, fara sa-i intrebe de religie (citez din memorie)”cand am iesit la pensie (tarziu) ieseam in parculetul de langa casa, sa stau de vorba cu femeile care se adunau acolo in fiecare zi. Cand au auzit ca sunt evreica, s-au distantat dar cand au auzit ca sunt medic, s-au intors probabil, gandindu-se ca as putea sa le fiu de ajutor” Cand asculti muzica lui Leonard Cohen sau Gershwin sau Veselovski cu Strada Sperantei, Merit eu, O chitara canta, Si m-am indragostit de tine…ce conteaza religia?

  17. @Vlad Tepes:saracul de tine,cat de aiurea esti,se vede ca te-ai nascut dupa ultima ploaie!Nu era Ceausescu cel mai bun prieten a lui Moses Rosen, rabinul sef care a asigurat emigrarea in masa a evreilor din Romania?Nu era Ceausescu primul din lagarul socialist care a stabilit ambasada cu Israel?
    Daca insista Rosen punea Ceausescu de 3 muzee,nu unul,dar nu aveau justificare istorica,fraiere!Ocupa-te de blogul tau de cretini extremisti,lasa Istoria!

  18. Marx: te bucuri ca mai sant patrioti printre SRI-sti ? bucura-te in saracia ta duhovniceasca ! Se vede treaba ca esti destul de inocent in materie … de orice . Din nefericire , avem multi ,, tabula rasa ” asemeni tie ! Vai de steaua ta !

  19. Cum sa privesti cu simpatie un grup de oameni care,in ciuda afirmatiilor unor coetnici de mare prestigiu(Noam Chomsky,Norbert Finkelstein etc) ,mentin o institutie care poarta numele unuia dovedit ca ipostor sau chiar un (scuzati-ma,va rog) individ veros (vedeti lucrarea lui Finkelstein despre… „Holocash”);oare ce ar fi patit Gruner Miklos daca ar fi trait in Romania si ar fi indraznit (aici,unde exista institutul in cauza) sa se duca la tribunal sustinand ca Elie Wiesel si-a insusit identitatea unui alt detinut (A-7713)?

  20. Asta este doar un Edward Snowden al Romaniei care dupa modelul American trebuie distrus pentru ca spune adevarul pentru poporul lui?

  21. Ceausescu a stabilit,primul din lagarul socialist, relatii diplomatice cu Germania Federala si singurul care a refuzat sa retraga ambasada din Israel in timpul si dupa „razboiul de 6 zile”!La vremea respectiva Romania facea politica la scara mondiala,aveam si Presedentia ONU !
    Astazi suntem in corul bisericii UE si toti rahatii ne impun fel de fel de muzee si monumente!

  22. @ghighi Nu e vorba de religie aici. Nici de „etnie”. Este vorba STRICT de acel institut platit de romani si care minte cu nerusinare in stil KGBist (utilizand din greu documente KGBiste ca Jean Ancel) ca poporul roman a fost partas la „holocaust” care nu a existat in Romania.

  23. In octombrie 1941, la câteva zile după ce împlinise 18 ani, a fost deportată, împreună cu familia, din Câmpulung Moldovenesc la Djurin, în Ucraina. Și-a pierdut bunicii paterni la câteva luni după deportare. În lagăr, a ținut un jurnal, publicat apoi, întâi în germană, apoi în română.

    După război, a devenit medic, doctor în medicină, șef de secție la Oncologie Pediatrică, la Spitalul Fundeni. Este dna doctor Miriam Bercovici din care am citat mai sus.

  24. Maiorul Valeri Carp considerat si azi criminal de razboi pentru ca „a indraznit” sa deschida focul asupra armatei rusesti care avansa spre teritoriul romanesc urmare intelegerii dintre hitler si stalin … Asa ne scriu altii istoria.

    Citez:
    „Un astfel de erou a fost atunci maiorul Valeriu Carp, comandantul Batalionului 3 din Regimentul 16 Infanterie al Diviziei 7, cel care şi-a asumat o răspundere pe care nici comandanţii regimentului şi diviziei, ministrul de război, guvernul şi regele nu au îndrăznit să şi-o asume. Aflat în ariergardă, a lăsat regimentul să-şi continue ruşinoasa retragere şi, cu de la sine putere, a ordonat ofiţerilor batalionului său: “De aici nu ne mai retragem! Peste Putna nu se trece! Mergeţi la unităţi, organizaţi-vă poziţii de apărare şi, dacă ruşii mai înaintează un pas, DIN ORDINUL MEU ŞI PE A MEA RĂSPUNDERE, deschide-ţi focul!” Astfel, “mareea roşie” a fost oprită cu foc pe aliniamentul care a devenit, în Nord, graniţa României, aliniamentul Valeriu Carp. Incidentul odată produs, ameninţând să se transforme în scandal internaţional, ruşii au trebuit să cedeze. Un ofiţer oarecare, un comandant de batalion, a decis astfel, în locul politicienilor şi capilor armatei, oferindu-ne o frontieră şi scăpându-ne de ruşinea de a vizita astăzi, cu paşaport, mormântul lui Ştefan cel Mare!

    Pentru curajul său maiorul Valeriu Carp a fost declarat de sovietici şi a rămas până astăzi… criminal de război”

    ca fapt divers cititi ce scrie wikipedia… intrebarea mea este: ce legatura este intre institutul impostorului si rusi?

  25. Ghighi, Daca persoana in cauza a spus ca este evreica in contextul unei discutii despre religie, atunci este rau pentru romance ca au „strambat din nas”. Dar daca acea persoana a spus ca este evreica (si deci nu se simtea romanca) atunci e rau pentru ea.

  26. Cata, Institutul IMPOSTORULUI a fost creat de urmasii NKVD-KGB din Romania si din alte parti ale acestei planete.

  27. @ghighi. Pai nu religia conteaza ci cei care se ascund in spatele ei si o folosesc ca arma ” morala” pt. a-i jefui pe altii !

  28. Bai, Frank-ule, da tu esti tare de tot, cum le stii tu pe toate!
    Eu nu sunt antisemit,nu am nimic cu voi,evreii, cazarii, sau ce mai sunteti, ca nici voi nu stiti prea bine.
    Voi l-ati ucis in mod miselesc pe Iisus, Domnul si mantuitorul nostru, iata un motiv suficient, nu de ura ci de compasiune, caci o asemenea povara e greu de dus.Dar voi sunteti detestati in toata Europa,(si nu numai) oare de ce?!
    Voi ne acuzati pe noi, romanii de un bolocaut inventat, in loc sa va rusinati si sa va cereti iertare pentru crimele voastre, dovedite, impotriva umanitatii.
    Nu vreti sa va asumati asasinarea fiului lui Dumnezeu, dar va mirati ca va uraste lumea!Si ne cereti noua sa platim pentru inventiile voastre nerusinate!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.