Cioloş vrea un guvern din umbră

Dacian Cioloș a declarat, întrebat dacă se gândește să candideze la alegerile parlamentare, că nu este deloc exclus. Liderul PLUS a precizat că proiectul său politic e orientat spre România și vrea să contribuie la acesta.

„Nu e deloc exclus. Am spus lucrul acesta că proiectul meu politic e îndreptat spre România și vreau să contribui la construcția politică. Dar mai e până atunci”, a afirmat Dacian Cioloș, întrebat duminică, într-o conferință de presă, dacă are intenția să candideze pentru alegerile parlamentare de anul viitor.

Consiliul Național PLUS a decis, duminică, să adreseze o scrisoare deschisă membrilor USR în care transmite că vrea continuarea Alianței pentru alegerile locale și parlamentare de anul viitor, precum și transformarea acesteia, la un moment dat, într-o fuziune a celor două partide.

PLUS mai propune formarea unui guvern din umbră și a unui program politic comun, potrivit unui comunicat de presă al partidului remis, duminică, MEDIAFAX.

Formațiunea condusă de Dacian Cioloș mai dorește o structură executivă unică care să consolideze formula deja agreată la nivelul Protocolului Politic al Alianței, care să fie coordonată de un secretar general ales prin vot comun al celor două partide.

PLUS ar mai vrea ca până în luna februarie a anului viitor să fie finalizat procesul desemnării candidaturilor unice pentru alegerile locale. În acest sens, PLUS sugerea desemnarea unei echipe comune la nivel central, în coordonarea secretarului general, care să medieze negocierile la nivelul filialelor locale.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

10 Comentarii

  1. Mda … in lipsa ciolanului de la Cotroceni (vise, taica, vise ! alte departamente ale noii Securitati se pare ca au intiietate …) e bun si un os mai mic de ros ! Un secretariat de stat, o agentie guvernamentala, un CA … nu, nu, nu facem mofturi !

  2. Cu au toți copii și nepoții de activiști, securiști și milțiieni “proiectul MEU politic îndreptat spre România”. Deobicei îndreptat se folosește în sens de “în contra”. Se pare că de data acesta nu ne celuiește domnul Cioloș.

  3. …o sperietoare in lanul de borumb, dar…atentie, nu trebuie ignorat!

  4. Ha,ha,ha! Se reorienteaza? Unde ai stat pana cand ai fost plantat comisar din partea psd,bre? Pana acum era in balarii si nu are puterea sa recunoasca dar se viseaza in functii politic prin pomeni! Sansele tale sunt minuscule la alegeri!

  5. Mda,.. Și ăsta e educat in șatra românească,.. Vrea la umbră, să nu transpire, Să aibe intimitatea și acoperirea necesară oricărei ticăloșii securiste. Categoric e român bree. Incă neaoș,, pomenit și de pomohaci,..

  6. Cu ce tupeu vine piticania asta a lu Soros să se ceară la guvern? Ciolosh nu mai aparține demult României și a făcut destul rău țării cît a fost premier, el și cu paparuda Prună

  7. @parere,Juleaien a fost plantat comisar in 2010 de basisti,adica de cei care acum si-au schimbat blana in penelisti si l-au luat in gasca si pe Iohannis pe care si l-au pus ca Tartor nou,deoarece Basescu,cu care si-au facut ciordeala,era expirat,schimband,de fapt,Tusea cu Junghiul dupa cum se vede.

  8. Taranusul asta incult trecut prin scoli pe baza de militie si securitate este o caricatura ca politician. Bate campii cu constructiile sale politice desi si-a dovedit prostia si incompetenta in acel an de guvernare zero.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.