Guvernul ia în calcul plafonarea prețului la gaze

Premierul Florin Cîțu a anunțat că în cadrul ședinței de Guvern de miercuri s-a discutat despre plafonarea prețurilor la gaze. Sunt mai multe variante, vom lua o decizie săptămâna viitoare, a spus prim-ministrul.

Premierul Florin Cîțu a declarat că în cadrul ședinței de Guvern i-a mandatat pe miniștrii Muncii, Economiei și Finanțelor să redacteze formula finală a proiectului de lege privitor la compensarea prețurilor la energie.

„Compensarea prețurilor la energie și gaz, am mandatat ministerele să vină cu o formulă finală, să fie protejați și clienții non casnici”, a anunțat miercuri, prim-ministrul Florin Cîțu.

Premierul a vorbit și despre plafonarea prețurilor la gaze anunțând că sunt avute în vedere mai multe variante.

„În ceea ce privește plafonarea prețurilor la gaze, sunt mai multe variante la care ne gândim… Aici este o discuție, avem deja soluție pentru compensare, vrem să ne asigurăm că și clienții non casnici, în special IMM-urile, nu vor plăti toată factura la iarnă. Este important să nu afectăm prea mult piața, trebuie să recunoaștem că există o situație specială care necesită soluții speciale”, a mai spus Florin Cîțu.

Decizia va fi luată săptămâna viitoare, a precizat premierul Florin Cîțu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

7 Comentarii

  1. Azi prețul pe bursă a sărit pe piața futures la $950/1000mc, guvernașii nu pot face nimic căci nu au pîrghi de „piață liberă” ?, există numai o variantă care miroase a Dragnea si aia nu au s-o facă ei. Acum avem capitalism pe pîine la meniul zilei.

  2. De ce saptamana viitoare si nu azi? Cetatenii traiesc azi, au trait ieri, dar maine, cu si din ce venituri sa traiasca? De ce saptamana viitoare dupa care mai trec 2-3 luni pana se definitiveaza?! Nu mai bine in 2050 ?

  3. Pe ecrane scrie: Nu subventionam casele de vacanta”! Dodicaaaa!, ce capcana! Cica e de la 30 la 55 kw, asta inseamna ca ori ai doar fruguder in casa, ori doar televizor, ambele consuma 60-70 kw pe luna! Inca o farsa! Cica de la 100 la 200 mc gaze la o garsoniera! Dar daca consumatorul are consum de 70-80 mc pe luna, nu beneficiaza de reducere? Bai fasaitilor, dar cei care au casa intre 100-200 metri patrati e ditamai viloiul/cazemata, credeti ca vor declara ca e casa de vacanta pentru a pierde pomana? Asta, numit Popescu, chiar ne crede prosti?!

  4. Capcanaaaa! Cica sunt 5.172.193 gospodarii, fix cetatenii care sunt in baza de date care primesc ajutoare de la stat si cei care se incadreaza la legea 416, nimic mai mult! Scel numar de gospodarii, a spus Popescu, au cel putin 2,5 membri/copii! Astua sunt cei care traiesc din asa zis-a pensie mica=indemnizatie fara a presta o zi la un loc de munca! Daca o persoana are venituri sub 1200 lei, nu va beneficia de ajutor la plata facturii!
    E publicitate reala facuta de Popescu pentru cei care au fost ieri la cotroceni, firma de electricitate!

  5. Si probail ca acest calcul va tine la fel ca si acela de cand calculeaza pensiile si nu mai termina.

  6. Doar minciuni tipice lui Catu..înainte de alegere…apoi va uita sau va nega…dupa alegeri…

  7. Cam asa are grije von Johannis & Co , de binele si bunastarea romanilor ! Apropo, de plafonarea pretului la gaze, intai il vor marii cu 200% si apoi fericiti si multumiti vor exclama : „ne-am tinut de cuvant , acum v-am plafonat preturile !” Expresia asta : „vom plafona pretul la gaze” , este goala de orisice continut , nu spune absolut nimic ! E doar o vrajala , o gogoasa , care ne este indesata pe gat ! Nu va bucurati , nu ne asteapta nimic bun !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.