Ponta: România nu este primită în Schengen din rațiuni ce țin de politica internă a unor state

Victor Ponta a susținut la B1 TV că nu i se pare corect că România nu este primită în spațiul Schengen, dar i se face această nedreptate din rațiuni ce țin de politica internă a unor state.

”Nu este corect ce se întâmplă cu Schengenul. Mereu e altă problemă. Nu am renunțat la Schengen. Și Bulgaria a cerut scoaterea de pe agendă de săptămâna trecută. Spre deosebire de cote, aici e cu vot unanim. E vorba de acceptarea unei realități, pe care eu o consider nedreaptă.

Olanda în general e în față. Sunt țări, Germania, Franța, care nu au avut o poziție deschisă de a ne sprijini. Cred că e o chestiune strict de politică internă: nu dă bine (să-i primești pe români)!. Am crezut și eu că după alegerea lui Iohannis nu va mai fi o problemă….

La fiecare ședință JAI e pe ordinea de zi, dar mereu se amână pentru că dacă e un vot negativ se ia procedura de la capăt. E decizia noastră de a cere amânarea până când nu vom fi sigură că vom primi un vot unanim.

Președintele merge la Consiliul European. Trebuie să fii un pic tembel să spui că din cauza mea nu suntem primiți. Din 2011 ne tot amână. Are legătură cu problema de pe scenă politică și cu opinia publică și cu mass- media din statele respective”, a declarat Ponta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.