Numărul de filipinezi așteptați în România crește cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei Filipino-Române organizate în Filipine, de către Departamentul de Muncitori Migranți, din cadrul guvernului filipinez, a fost subliniată nevoia urgentă de personal cu care se confruntă în prezent România și necesitatea suplimentării cu până la 50% a numărului de muncitori filipinezi gata să intre pe piața muncii de la noi din țară.

Pentru a diminua deficitul acut de forță de muncă, Româniaa are nevoie din Filipine în special de muncitori calificați, afirmă Yosef Gavriel Peisakh, General Manager al unei agenții de recrutare.

,,În condițiile în care, în prezent, avem 2000 de muncitori filipinezi în țară, anul acesta estimăm o creștere de 50% a personalului provenit din această țară, respectiv cu aproximativ 1000 de muncitori, din care 50% muncitori domestici și 50% muncitori calificați și semicalificați. A crescut semnificativ nevoia de muncitori calificați de la noi din țară, deoarece este nevoie de lucrători cu experiență în aproape toate domeniile”, a declarat Yosef Gavriel Peisakh.

În cadrul evenimentului care a marcat sărbătorirea a 52 de ani de relații diplomatice dintre cele două țări, printr-un schimb cultural și o serie de inițiative de colaborare, Excelența Sa Răduța Dana Matache, Ambasadorul României în Filipine, a declarat că: ,,Anul acesta, va fi redeschisă Ambasada Republicii Filipine în România și atât Departamentul de Muncitori Migranți, precum și sectorul privat, susțin eforturile lăudabile ale Ministerului Afacerilor Externe pentru redeschiderea ambasadei de la București, deoarece acest lucru este în interesul nostru, al românilor”, a concluzionat ambasadorul României în Filipine conform site-ului thephilbiznews.com.

Apreciați în întreaga lume pentru calitățile lor lucrative, muncitorii filipinezi sunt foarte căutați și în România, unde foarte mulți dintre ei sunt angajați în principal în sectorul domestic, în special că bone, menajere, grădinari și asistenți domestici.

,,Sunt foarte potriviți pentru România, din mai multe privințe, pornind de la religia lor, care îi face mai apropiați de noi că mentalitate, deoarece majoritatea filipinezilor sunt romano-catolici. În plus, sunt buni vorbitori de limba engleză și se poziționează la un nivel mediu-avansat, față de ceilalți muncitori asiatici. Au valori și o atitudine mai compatibilă cu nevoile angajatorilor români, care îi apreciază pentru hărnicia lor. Majoritatea filipinezilor onorează contractele de muncă și nu fug de la angajatori, spre deosebire de alți muncitori străini. „, a concluzionat Yosef Gavriel Peisakh.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

11 Comentarii

  1. ”Numărul de filipinezi așteptați în România crește cu 50%.
    Da, in timp ce romanii fug in lume pe unde apuca, gratie celor care fac viata imposibila in Romania. Nu au pic de bun simt. Atat din partea PNL cat si din partea PSD se inscriu in cursa electorala persoane care au probleme cu legea. Stim ce drama a fost la Crevedia. Clamam prietenia cu SUA, in timp ce ei ne trec prin toate rapoartele ca ex de tara corupta. Cu conducatori corupti. Ciolacu nu vede o problema ca acel individ de la Crevedia sa candideze din nou.

  2. Pacat, mai buni meseriasi sunt palestinienii si sirienii. Pe astia nu-i intrece nimeni la facut si pus bombe.
    [KktkuM0tZ: pandar in Statul Major de paZit papusoiul CAP-ului]

  3. Acuși ne depășesc că populație și eu nu zic că neoliberomarx etc că e de bine. E de rău. Că ei trebuie să trăiască e corect, dar că român, in tara ta,vsa fugi că munca pe o luna îți ajunge 2 săptămâni, este revoltător. Leprele iar se dau alese, se mimează democrația, țară merge în râpă. Ce sa mai zici?

  4. Poate că filipinezii (dacă vor obține cetățenia română) nu vor fi atât de proști precum majoritatea românilor astfel încât să voteze cu Băsescu și Iohanis de două ori.

  5. În condițiile în care 10 milioane de români sunt aflați în pribegie pe coclauri străine, dușmanii ăștia care ne conduc plănuiesc să aducă asiatici la muncă în România, în loc sa-i aducă pe români…

  6. Planul Kalergi e teoria conspirației!
    Dragi tovarăși, stați liniștiți la locurile voastre! ar fi zis Ceaușescu pe 22 decembrie 1989 de la balconul CC.
    Care se-ntreabă de ce în Țările Române nu au fost musulmani și moschei (nu intră raialele și Dobrogea) să citească așa zisele Tratate de Supunere față de Poartă.
    PS E dovadă de deșteptăciune a recunoaște c-ai greșit. Hai, curaj!

  7. @Rascoala…: daca afara esti platit cu 2500 de euro, ai reveni in tara pentru 1000?
    Marea majoritate a antrepenorilor romani incearca sa obtina profit maxim tinand salariile angajatilor la putin peste minimul pe economie. Altfel cum s-ar mai plimba beizadelele lor cu Porche, Ferrari sau alte astfel de „masinute”?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.