(VIDEO) A curs sânge și pe teritoriul Rusiei

Revanșa Ucrainei. 22 de oameni au murit în urma unui atac ucrainean pe teritoriul Rusiei, potrivit unui nou bilanț.

Un bilanț inițial arăta că 14 persoane au murit şi 108 au fost rănite într-un atac ucrainean, sâmbătă, la Belgorod, un oraş rusesc aflat nu departe de graniţă, a anunţat Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă. Atacul ucrainean, despre care Vladimir Putin a fost informat, intervine după ce cu o zi înainte Moscova a efectuat cel mai amplu atac aerian asupra Ucrainei de la începutul războiului, omorând 39 de oameni, potrivit celui mai recent bilanţ, relatează AFP şi Reuters.

„Potrivit celor mai recente informaţii, 12 adulţi şi doi copii au murit la Belgorod. În plus, 108 persoane, inclusiv 15 copii, au fost rănite”, a scris pe Telegram Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă.

Imaginile publicate de autorităţi au arătat maşini în flăcări şi clădiri cu geamurile sparte.

„Preşedintele Vladimir Putin a fost informat despre atacul armatei ucrainene asupra unor cartiere rezidenţiale din Belgorod”, un oraş apropiat de graniţă, a precizat Dmitri Peskov, potrivit agenţiilor ruse. Rusia a anunţat ulterior că a cerut o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU după atacul lansat sâmbătă în oraşul Belgorod soldat cu cel puţin 14 morţi şi pe care îl atribuie Ucrainei, relatează Reuters şi AFP.

„Am cerut o reuniune a Consiliului de Securitate privind Belgorod pentru ora 15:00, ora New York-ului”, 20:00 GMT, a declarat adjunctul ambasadorului Rusiei la ONU, Dmitri Polianski, pe Telegram.

„Atacul terorist de la Belgorod va face obiectul unor proceduri în cadrul Consiliului de Securitate al ONU – Rusia a solicitat o reuniune a Consiliului de Securitate”, a afirmat, de asemenea, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova citată de agenţia de presă rusă RIA.

Ucraina lansează în mod constant lovituri în Rusia, în special în regiuni foarte apropiate de teritoriul său.

Ministerul rus al Apărării a declarat că sistemele de apărare antiaeriană au distrus 13 rachete deasupra regiunii Briansk.

El a anunţat, de asemenea, că 32 de drone ucrainene au fost neutralizate în total în regiunile Briansk, Kursk şi Orel, la nord de graniţa cu Ucraina, precum şi în Moscova.

Belgorod se află la 80 km nord de oraşul ucrainean Harkov, care a fost puternic lovit de forţele ruse vineri dimineaţa, potrivit autorităţilor ucrainene.

Bilanţul victimelor acestor lovituri ruse, care au vizat întreaga ţară, este de cel puţin 39 de morţi, a anunţat sâmbătă preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski pe reţelele de socializare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Author

53 de Comentarii

 1. Reavanșa Ucrainei: care omoara mai multi copii ! Deacord, poate dispare complet neamul vostru.

 2. Nu asa se câștigă razboiul !
  Când o iei pe coajă pe tot frontul, nu tragi cu câte un obuZier ascuns prin pădurile din Zonă în civilii din Belgorod, de-n PoowliTehnica Ieșeană a lu’ Rumburak.
  măRog…😪
  [°°°RumBurKaK-trolaK UrKaK-RumBurKaK°°°]

 3. E bine..foasrte bine…sa vedeti ce va da rusii in goarna acum..iar chitzaie clovnul ca nu qre antiaeriana .

 4. Rău ați ajuns să vă bucurați când mor oameni, indiferent de unde sunt…din africa,din rusia, din ukraina…
  Îi transmit tovarășului nistorescu,…nu cu astfel de articole se câștigă voturi, boule?…

 5. Zelensky stă bine mersi sub pavăză americană, într-un buncăr. Poporul moare pe capete dar ce ii pasă celui care se îmbogățește de pe urma războiului, iar la sfârșit se carabaneste în SUA?

 6. Rusia a lovit Ucraina si cu 100 rachete pe zi, dar numarul civililor omorati nu a depasit cifra 5, conform declaratiilor oficiale ucrainiene….

 7. Asa ceva rezulta dupa nebunia unui singur dement de la Kremlin.
  In mod normal Ucraina ar trebui dotata cu armament echivalent ca putere si raza de actiune cu cel al rusilor. Ca sa fie bataie de la egal, la egal.
  Doar astfel l-ai face pe dement sa-i mai piara pofta de razboi.
  Dementul s-a invatat ca numai Rusia este cea cu dreptul de a devasta si de a da lovituri……[Rumburak]

 8. Ucraina are dreptul la autoaparare!Orice stat independent trebuie sa lupte cu un agresor,mai ales daca e fascist cum e Rusia

 9. „Preşedintele Vladimir Putin a fost informat despre atacul armatei ucrainene asupra unor cartiere rezidenţiale din Belgorod”, un oraş apropiat de graniţă, a precizat Dmitri Peskov
  Putin habar nu avea,ca in Pravda nu s-a scric

 10. postacii rusi in doliu,le-a murit capra!
  Rusia e o tara extrem de vulnerabila datorit suprafetei si populatiei reduse si ca numar si la minte

 11. Dacă eram soldat hahol în armata nazistă a lui Zelensky, fie aș fi întors arma împotriva lui Zelensky cu prețul propiriei vieți, fie m-aș fi predat rușilor. Americanii le-au pus condiții, mai mobilizați 500 de mii și vă deblocam alte miliarde pentru furat. Un lucru e cert, vor primi naziștii de revelion cu vârf și îndesat

 12. Pe 31 ianuarie 1943, la ora 7:35, soldații germani au transmis prin radio de la baza lor din magazinul universal Univermag din mijlocul iadului de gheață și moloz din Stalingrad: „Rusul este la ușă. Pregătim distrugerea.”(dbwv.de)..În cazul de față copiii palizi ai locatarilor Wrigley Building întind ciunga Spearmint până în parcarea Univermag Belgorod și așteaptă prelungitor. Haribo macht Kinder froh und Erwachsene ebenso? (Hubba Bubba la metru)

 13. Hi-hi-hi, bine ca nu ne-a bombardat depozitul de vodka. Aia ar fi fost cea mai balshaya traghedia.

 14. ȘI DACĂ ÎN 2 IANUARIE -FORȚELE RUSE VOR ATACA DE-A DREPTUL TOATĂ UCRAINA- NAVAL,AERIAN,TERESTRU -CE SE VA ÎNTÂMPLA?1-ENGLEZII VOR ATACA RUSIA NUCLEAR-RUSIA VA RĂSPUNDE- SUA VA-VOR ATACA ȘI EA-ELE- RUSIA -RUSIA VA RĂSPUNE …ȘI GATA ADIO EUROPA ȘI O BUNĂ PARTE A AMERICII ! VAI VOUĂ SUPRAVIEȚUITORILOR! CHINUL VOSTRU VA FI MAI LUNG ȘI MAI MONSTRUOS!!

 15. S-au încăierat șefii pe-a cui e vaca.Șmekerii dtau în spate si njmără bani iar amărăștenii trag unu-ntr-altul din cauza unor dobitoci otrăviți cu propagandă si a unor praporcici cu gândul la pleașcă.Mai sunt si decerebrați din sărakistane care se bucură când fură câte ceva si trimit pe-acasă unde vor ajunge între patru scânduri făcându-si mamele mândre posesoare de Jiguli sau, in partea astalaltă doar de presupuse pensii de stat după ce se domolește abatorul în care trebuie tocate cu precădere minoritățile, dacă se poate, până la extinctie pentru o U Kraină pură „rasial” cu vise de dominanțe locale în viitor.Dar scheunatul putinelului după consiliul de securitate spune multe despre muntele de jeg de la kremlin dupa cum spune si muntele de bani disparut la Kiev multe despre leprele de acolo.Războiul pute.Pute a manglă.

 16. I DACĂ ÎN 2 IANUARIE -FORȚELE RUSE VOR ATACA DE-A DREPTUL TOATĂ UCRAINA- NAVAL,AERIAN,TERESTRU -CE SE VA ÎNTÂMPLA?1-ENGLEZII VOR ATACA RUSIA NUCLEAR-RUSIA VA RĂSPUNDE- SUA VA-VOR ATACA ȘI EA-ELE- RUSIA -RUSIA VA RĂSPUNE …ȘI GATA ADIO EUROPA ȘI O BUNĂ PARTE A AMERICII ! VAI VOUĂ SUPRAVIEȚUITORILOR! CHINUL VOSTRU VA FI MAI LUNG ȘI MAI MONSTRUOS!!

 17. @Rammstein,nu ne bucurăm de moartea unor nevinovați,dar întâi trebuie să știi ,trol infect,ca rușii au început în Ucraina,numai ieri au murit câteva zeci de ucrainieni.La asta nu te gândești,om sărman?Cu toate ca nu meriti,dacă treci prin Marghita îți dau o cafea și un blid cu ciorbă.Pentru ca am milă de sărmani fără minte așa cum ești dumneata.Aceleasi gânduri pentru glotasii neghiobi ce împărtășesc părerile dumitale.

 18. Potrivit informațiilor verificate de la TsIPSO, 8 civili au fost uciși de 100 de rachete rusești. Și în Konstantinovka, 20 de oameni au fost uciși de o rachetă ucraineană. Sah mat pentru moscoviți.

  Comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei Valery Zaluzhny, în timpul liber din slujba sa principală, și-a susținut disertația de filozofie, unde a dezvăluit secretul modului în care, sub comanda sa, trupele ucrainiene au apărat Europa cu ajutorul psihologiei, obținând titlul de ‘doctor în filizofie’.

 19. Iar dezinformeaza Cotidianul. A omis sa arata exact pozele si filmele care arata ca banderistii ucrainieni, nazisti, au atacat cu rachete targul de Craciun al orasului. De ce nu va informeaza Cotidianul aceasta treaba? Intrebati banderistul de serviciu din redactia Cotidianul.

 20. Atacul sangeros a fost facut cu bombe cluster asupra targului de Craciun din oras. Sunt mirat ca ziarul Cotidianul nu ne spune acest aspect foarte important. O crima de razboi camuflata de Cotidianul. Trist.

 21. O drona e simplu de ghidat, sa evite apararea. Sau unde apararea antiaeriana n-a fost niciodata, cum ar fi sate razlete, greu sau imposibil de acoperit.

  Razboiul ia o turnura ca cel din Pestina, dintre Hamas si Israel. Targetarea se indepateaza incet de la obiective militare, spre civili cu numar mare de victime.

 22. @MI-E MILĂ DE ORICE FIINȚĂ; Rusia e kaput,a aratat lumii o armata de categoria a doua,armament de doi bani,determinare ZERO
  sa dea Bog si sfintii ortodocsiei ca poporul rus sa ajunga din lanturile sclaviei khazare in ghiarele chinezilor cat de curand
  lumea se va imparti intre China si SUA

 23. @Ghita : Ce-au inceput , ma , rusii in Ukraina , lingau ukrak ? Ce caracter urat mirositor trebuie sa ai , de te prefaci ca nu stii de crimele schizofrenicilor banderisti in Donbass intre 2014 – 2022 ? 14 000 de etnici rusi au omorat dementii de la Kiev ! In Donetzk , in cimitirul orasului , exista ,, Aleea Ingerilor ” unde sunt ingropati copii etnici rusi impuscati de bandele de criminali ukrainiei in curtile caselor , in ochii parintilor ! Bai nesanatosule , ce drac ai in tine de sustii ca un turbat toate minciunile dementului de la Kiev ?
  https://www.youtube.com/watch?v=b8j0tJsKltg&t=515s

 24. @ Ghita , ” troll infect” ,da de ” Aleea ingerilor” ai auzit? De rusii aia arsi de vii la Casa Sindicatelor din Odesa ai auzit ? Poate da bunul Dumnezeu si se indura de tine. Sa-ti vina odata Ignatul.Rapandula …..

 25. Razbunarea p.ro.stului, ukr sunt kaput, rusnacii au spus ca la 20 de obuze de-ale lor ukr raspunde cu 1-2 lesinate, tancuri nu mai au, soldati nu mai au, jelenschi tine coada sus pana la shtreang…

 26. Nu ne-ai spus, la toate aceste palituri nucleare „amicale” si reciproce intre rusi si americani (+ englezi), cum vor reactiona China, India, Franta, … Ar fi interesant de stiut … ma rog … desi parca tot chinezii au o vorba care spune ca : „Sa nu-ti doresti niciodata sa traiesti vremuri interesante !” …

 27. Ghitzane infectule, din 130 de rachete au decedat doar 31 de civili, creierashul tau ce spune, au vizat rusnacii civili sau nu?

 28. Concluzia : Pisica s-a jucat cam mult cu soricelul. Pisica trebuie sa manince soricelul.

 29. Incredibil, ei ataca orașele, tot eu țipă ca încearcă și ucrainienii același lucru, teroriștii de la Hamas au mai multa onoare decât rușii .Blestemat popor.Trebuie bătut până iese apa din ei.Numai așa vom avea liniște câteva zeci de ani.

 30. orcii n-aveau decât sa apere Belgorod și nu sa atace Ucraina!!!! urata nație, când ataca ei sunt obiective militare, când sunt atacați convoacă ONU!!!vedea-i-as lati pe toți orcii, AMIN!!!

 31. Javra trista care a scris articolul omite sa spuna ca armata rusa a tintit si lovit obiective militare, in timp ce teroristii regimului NATO din Kiev au atacat fix centrul orasului, unde era organizat un fel de targ de Craciun/An Nou si patinoar deschis… dar ma rog, nu poti sa ai pretentia de la prestituate sa raporteze adevaruri, ei scriu doar ce le da propaganda

 32. @Ghita..esti anal ist politic? Ai citit tratatul de la Minsk ??? Daca da, spune aici ce s a semnat, daca nu, numai spune ca Rusia a atacat Ucraina.

 33. Războiul este început de americani. Ucrainienii au la conducere un idiot util. Dacă Rusia și-ar face baze militare cu rachete orientate spre SUA, în Mexic sau Cuba, care credeți că ar fi reacția americanilor? Mai țineți minte criza rachetelor din timpul mandatului avut de Kennedy? Troli occidentali cu minte scurtă!!! Sunt și troli ruși care glorifica Rusia, care uită de ce a putut face regimul comunist.

 34. Zelenski a primit ordin sa supraliciteze, oricate vieti ar costa. Si se executa.
  Mafia transnationala nu poate renunta la sutele de miliarde sifonate din banii contribuabilului vestic. Se sufla in taciuni, sa atate focul.
  Ce vina au oamenii obisnuiiti, de o parte si de alta? Niciuna.
  Poate doar ca e afla pe aceeasi planeta cu niste javre criminale fara scrupule. Asta este.

 35. Ar fi ok daca s-ar omora intre ei toti,sa nu mai existe niciun rusneac,nici de-o parte nici de alta !!

 36. Analizand postarile trolilor sovietici (!), deduc ca lovitura de represalii de la Belgorod a durut rau !

  Se pare ca, din punct de vedere militar, rusii nu pot mai mult, in acest moment. Dar macar propaganda ar trebui sa o mai rafineze, ca scriu ca (!) Komsomolistii din anii ’30.

 37. Rusia culege ce a semanat.

  Rusia este cea care a inceout razboiul, instigind la violente pe extremistii rusi din Donbas, pe care i-a sprijinit cu arme si personal militar. Acordurile de la Minsk ar fi creat acolo un stat in stat, asa cum a facut Rusia in Republica Moldova.

  Acelasi lucru il vor UDMRistii din Romania, prin proiectul de autonomie pretins culturala. Si acestia sint sustinuti din exterior, de Ungaria si chiar Rusia, deocamdata fara arme sau cel putin nu la vedere.

  Nu exte exclus sa urmeze in viitor, pe fondul propagandei dusa de decenii contra Romaniei cu exagerari grotesti, dar si pe fondul delasarii Occidentului, care repeta fata de Putin acelasi conciliatorism care l-a avut fata de Hitler.

 38. @Simona,de ce nu stai tu la bucătărie?IO tara suverana recunoscută de toată lumea,inclusiv de Rusia,a fost invadată chiar de Rusia lui Putin,acțiune condamnată de ONU.Nu ți-e rușine femeie să apari o acțiune samavolnică a a unui stat terorist?Ce Minsk ,femeie cu mințile rătăcite?Sotil tău nu te-a altoit deja cu vana de bou peste spinare?Rau a făcut ca nu.Sau și el e ca tine?Daca n-a făcut-o.

 39. La distanta asta clar s-a folosit himars sau ceva similar. Faptul ca doar cu o zi inainte Ivan a lansat un atac si apararea AA a lui Elensky a dat iar dovada de maiestrie se vede in numarul de victime. Dar sa ataci deliberat centrul unui oras ziua, se califica la crima de razboi. Rusii ataca noaptea pentru ca e lege in Ucraina ca dupa o anumita ora nu se iese pe strada, pentru ca nu cauta sa faca victime printre civili.

 40. Ce să vă fac băieți?! Ați căutat-o cu lumânarea iar acum suferiți consecințele. Omorâți civili ucrainieni, vi se omoară oamenii. Omorâți copii ucrainieni, vă omoară copiii rusnaci. Voi rușilor vreți doar să loviți în populația civilă a Ucrainei și să nu pățiți nimic? Să vedeți ce o să se întâmple când vor sosi F16.Anul acesta să ne aducă cat mai mulți morți rusnaci.Poate așa Puțin,criminalul de război ,se va lecui.Doamne ajută la cat mai mulți morți ale invadatorilor.Pe cei care-i aud cu aleea îngerilor,sictir nesimțiților,spuneți aceleasi baliverne învățate pe de rost.Va mai bagă cineva în seamă leprelor?

 41. Tuturor idiotilor utili ai Rusiei de pe forum in sincer la mulți ani.Chiar dacă sunteti cu toții idioti sa lăsăm securea războiului și sa ne bucurăm de anul nou.

 42. Evident ne este !
  Ca să acopere VICTORIA de la Maryinka, VITEJII Urcaci au lansat obuZe cu fragmentație împotriva civilor din Târgul de Crăciun de la Belgorod.
  Că așa face POPORUL SUPERIOR UrcaC, URmaș al koorvelor și borfașilor pe care-i expulZa Imperiul Rus în Gubernia de Margine.
  Să MUTE DECISIV și să le întoarcă nasul invadatorilor polaci, șvezi sau nemțălăi puși pe jaf.
  Ce obține POPORUL SUPERIOR Urcac cu asta ?
  Doar sa-i indarjească și mai tare pe Ruși, măRog…😜

 43. Câți soldați și câți civili a rănit (mortal sau nu) fiecare dintre cele două atacuri – cel asupra Belgorodului și cel asupra Ucrainei, care l-a precedat – știe cineva?

 44. Uite-asa, p.r.o.s.t.o.v.a.n.i.i de Urcaci îi suflă vânt în pânZe lu’ Putin.
  Devine clar pentru toți Rușii că regimul naZist al șobolanilor KhaZari de la Kiev trebuie deratiZat total !
  Urcaca va dispărea de pe hartâ, măRog 🎯
  [°°°RumBurKaK-trolaK UrKaK-RumBurKaK°°°]

 45. Cat mai publicati injuraturile,invectivele ,incitarea la crima si violenta,delirul rasisto-nazist ale deviatului care raspunde la numele de Ghita?Fiecare are dreptul la opinie daca este exprimata normal si civilizat insa ce posteaza acest Ghita intrece orice masura.Si nu este numai el.Va descalificati cu abnegatie asa cum ati facut-o si in pandemie,dragi jurnalisti.

 46. Daca ai scos sabia se poate sa scapi fara vreo zgarietura macar? Mai vutcarilor, prea v-ati umflat in pene cu tancurile voastre sovietice revopsite si risipite mai apoi peste campuri si plaiuri caci nu prea mai mergeau… Credeati ca scapati ieftin cu rablele voastre intretinute la numar pentru a-si face mendrele cupola KGB-ista care v-a facut sa jucati dupa cum o turuie mereu cu propaganda? Ce e cu smiorcaiala asta pe la ONU organizatie cam debila, e drept, cu care dvs v-ati sters in repetate randuri la popou, ce e cu imprecatiile asupra sortii cum ca cei pe care i-ati vrut stersi de pe fata pamentului au indraznit sa riposteze? KGB-ul, vutca si prostia nu prea fac casa cu visurile voastre de marire. Desi v-ati intins ca o pecingine peste tot si peste toate. Dar cand acesti ingenuncheati si schingiuiti vor capata constiinta de sine pe unde mai scot camasa KGB-istii sangerosi si intaratati?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.