A murit Luminița Gheorghiu

 Actrița Luminița Gheorghiu a murit duminică la vârsta de 71 de ani, au declarat surse apropiate artistei pentru Aleph News. 

Luminița Gheorghiu rămâne cunoscută pentru rolurile din „Moromeții”, „Moartea domnului Lăzărescu” și „Poziția Copilului”, pentru care a primit Ursul de Aur.

În ultimii ani, actrița s-a retras din viața publică din cauza stării de sănătate.

Luminița Gheorghiu s-a născut pe 1 septembrie 1949 la București și a absolvit Insititutul de Artă Teatrală din București în 1972 la clasa profesorului Ion Cojar. Până în anul 2003 a jucat pe scena Teatrului Bulandra.

Primul film în care a jucat este „Stejar, extremă urgență”, în regia lui Dinu Cocea, în anul 1974. Cel mai cunoscut rol rămâne cel al Catrinei din „Moromeții”, în regia lui Stere Gulea.

În 2013 a câștigat Ursul de Aur la Festivalul de Film de la Berlin pentru rolul din pelicula „Poziția Copilului”, în regia lui Călin Peter Netzer.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

4 Comentarii

  1. A facut un rol memorabil in Morometii,iar premiile la festivalurile internationale,i-au incununat frumos toata activitatea!D-zeu s-o odihneasca in pace!

  2. Dumnezeu s-o odihneasca in pace. Tara a pierdut inca o actrita de mare valoare.

  3. Pacat, o actrita exceptionala. Mi-a placut f mult in rolul din ,,Moartea dlui Lazasrescu”.

  4. un rol memorabil in pozitia Copilului.
    stiu ca a fost nevasta lui Moromete, dar nu imi amintesc jocul.
    Dumnezeu sa o odihneasca in pace!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.