Afacerea Ayahuasca (II)

Ceea ce, la noi, acum, a devenit „afacerea ayahuasca” este un bun prilej pentru a explica unele lucruri pe care pare-se că generațiile din urmă nu au avut cum să le afle.

Au existat vremuri îndepărtate în trecut când omenirea se hrănea mai degrabă cu plante decât cu carne. Unele dintre plantele de atunci aveau ceea ce noi, azi, numim principiul drogului. Azi, planta din care se extrage ayahuasca mai crește doar în arealul amazonian. În vechimea îndepărtată, entitatea umană simțea căldura (recele) ca și acum: prin toți porii pielii de pe toată suprafața corpului. Atunci însă simțea ceva la fel: eterul vital din plante și animale.

Pe măsură ce plantele similare ayahuascăi au mai rezistat doar în zona Amazonului, capacitatea de a simți eterul vieții a dispărut din zonele lipsite de acest drog. Centrul coordonator al acelui simț, glanda pineală, s-a atrofiat, s-a fosilizat. Mai putea fi activat acest centru doar cu unele fierturi de ciuperci.

Au păstrat simțul etericului vital cei numiți șamani, care găseau tot mai greu ciupercile necesare. Șamanii din Brazilia, ori Peru, găsesc și azi destul de ușor plantele pentru „producția” lor de ayahuasca. În călătoriile lor prin lumea eterului vital, află cauzele bolilor unor persoane din trib, dar și rețeta vegetariană pentru vindecarea acelor boli.

Pur și simplu, eterul vital este o realitate spirituală care comunică în clar cu ceea ce în om este spirit. De necrezut azi, dar șamanii își fac treaba de zeci de mii de ani. Și o fac eficient. Fără greș. În ultima vreme, a apărut decadența și în claritatea lor, din cauza poluării pe care o inducem noi, modernii, la rădăcinile plantelor.

În urmă cu patruzeci de ani, ONU a reglementat ca fiecare miligram de ayahausca luat de pe proprietățile triburilor amazoniene să fie plătit de companiile farmaceutice care descoperiseră deja valoarea principiului vindecător din „drogul” numit ayahausca.

Ce cred aceste companii despre această putere vindecătoare? Nu știu să o explice științific, dar o constată statistic și nu o pot ignora.

Dacă veți apela la cunoștințele antroposofiei, veți afla că glanda pineală (numită ezoteric al treilea ochi) avea capacitatea de a extrage înțelepciune cosmo-spirituală din eterul vital și de a vindeca la fel de eficient ca și farmaceutica minerală de azi.

Diferența constă în faptul că principiul activ al mineralelor este mai puțin viu (nu e deloc viu, e doar chimic) decât este principiul activ al unor plante.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioan Buduca 1112 Articole
Author

1 Comentariu

  1. Am trimis un comentariu la primul episod si nu l-ati redat.
    De o imbecilitate rara aceasta”pledoarie”pt.ayahuasca, nu ma asteptam la dl.I Buduca,la asa ceva .
    Repet, dupa ce i-am citit Sufletul Nathanic despre care am indoilei acum ca ar fi scris de acesta.Il credeam i-luminat la minte .
    PS>Cotidianul a devenit o „mizerie”de ziar cenzor !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.