Afacerile de aur ale pandemiei

Afacerile de aur ale pandemiei, OMS e mai mult politică decât științifică, gripa și morții săi au fost doar câteva dintre subiectele unui interviu de excepție realizat cu profesorul universitar doctor, Vania Atudorei la Reporterii Actualității. Profesorul, microbiolog federal al Registered Microbiologist of Canadian College of Microbiologists și supervisor al Departamentului Farmaceutic al Eurofins, Montréal, are dublu doctorat pe microbiologie în Elveția și Canada. Și, spre deosebire de alți experți, nu are mesajul pe care te-ai aștepta să-l auzi de la o somitate de talia sa. Puteți  citi, mai jos, fragmente din interviul care poate fi ascultat integral AICI 

Cifra de mortalitate a scăzut

Am în față o hartă interactivă și mă surprinde să constat că numărul de cazuri pozitive la 1000 de persoane este la jumătate în țările vecine față de România. România este, la ora actuală, cam de 10 la mie. Nu înțeleg de ce în Bulgaria este 5, în Serbia este 4, în Ungaria este 5. Iar în România este 10. Iar în Moldova este aproape dublu, 18. Probabil că măsurile care s-au luat nu au fost eficiente.

Ca să nu mai vorbim că nici cifrele nu trebuie să le credem în totalitate, pentru că un număr de analize sunt fals pozitive. În statistici nu ni se dă și cifra de mortalitate, care în primăvară era foarte mare, de 5%. Acum a scăzut, e la 1% sau și mai puțin. Ca la gripă. (…)

Asistăm la luarea de decizii mai ales politice și economice, care, uneori, nici măcar nu sunt justificate și n-au niciun fundament științific. Dacă mă uit la OMS, care nu e neapărat organizație științifică, ci, în primul rînd, politică, să nu vă surprindă că există incompetență și la OMS.(…)

Cu mască sau fără mască

(…) Izolarea totală și noi restricții sunt alte gogorițe care vin și ele de la OMS, care a făcut multe greșeli în trecut, la alte pandemii. Dacă vă amintiți, în primăvară, OMS spunea că măștile nu sunt obligatorii și nu sunt recomandate, ca după câteva săptămâni să revină și să spună că, da, trebuie să le purtăm.

Medicii raportează decesul după ultima cauză

La începutul pandemiei, majoritatea celor decedați erau în vârstă de 70, 80, 90 de ani și cam toți aveau alte boli cronice, afecțiuni specifice bătrâneții. Prezența acestui coronavirus le-a agravat starea. Nu putem spune că au murit de coronavirus. Din păcate, medicii raportează decesul după ultima cauză. Dacă ei aveau afecțiune cardiacă înainte, n-au murit de stop cardiac, ci au murit de covid pentru că au fost infectați. Este ceva similar cu SIDA. Nimeni n-a murit de SIDA, ci de virusul care distruge sistemul imunitar. Deci, corect ar fi persoanele nu au murit de coronavirus, ci din cauza coronavirusului care le-a agravat stări precare de sănătate. Adevărul este că virusul există. 

Afacerile de aur ale pandemiei

Sunt companii care-și freacă mâinile și fac afaceri de aur. Vă dau ca exemplu compania farmaceutică americană Gilead, care fabrică Remdesivirul. Ei au vândut numai în acest an acest medicament de peste 3 miliarde de dolari. Tratamentul este scump, costă peste 3000 de dolari în SUa pentru un pacient, iar în Europa peste 2000 de dolari. Știți că China fabrică 60% din măști. Ei au vândut în acest an măști în valoare de 40 de miliarde de dolari, iar prețul la o mască a crescut de 10-20 de ori. Vânzarea de halate și mănuși pentru spitale a crescut cu 50% față de anul trecut. Industria de calculatoare a vândut in acest an peste 426 de milioane de aparate. Nu mai vorbesc de testele covid, care costă între 30 și 50 de euro fiecare. La această oră, pe glob sunt aproximativ 42 de milioane de persoane pozitive, care au fost testate pozitiv. Pe lângă ei sunt zeci și zeci de milioane testați negativ. Dacă înmulțiți numărul lor cu 30 de dolari, obțineți o cifră astronomică numai din fabricarea acestor teste. E un business economic fantastic pe care mulți vor să-l mențină și au tot interesul să mențină starea de pandemie.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

7 Comentarii

  1. Paracetamol, fructe si apa! e ok sfatul cu vitamina C si ce mai spunea dl Becali!
    Aveti de evitat conservele, produsele de patiserie si dulciurile daca vi se pare ca aveti ceva!

  2. Mergeti la aer curat si nu va mai stresati daca vi se pare ca aveti covid!

  3. Nu trebuie corelate cu numarul calatorilor in strainatate in cautarea unui loc de munca…. la sparanghel, etc… ? Nu d’aia suntem fruntasi?

  4. Un aparat oximetru se vindea in farmacii acum o lună cu 100 lei, acum 200 lei. Sa trăiască capitalismul, cererea și oferta și mai ales șmecherii cu banii! Săracii și infectații de la lilieci să moară! Sa moara liliecii! Sa trăiască Palada care a pus degetul pe capitalismul românesc din Horeca! Și Firea care și-a uns finul in cea mai bănoasă funcție termo. Restul nu contează!

  5. Luati inca o afacere care se poate efectua cu brio atata timp cat urateniile pamantului hotarasc cine moare si cine traieste! https://www.stiripesurse.ro/din-cauza-ca-belgienii-refuza-sa-doneze-plasma-studiile-referitoare-la-covid-19-risca-sa-fie-abando_1521931.html
    Deh, avem destui executanti.ro la bruselles, si cum se secretizeaza cam toate „ilegalitatile si infractiunile guvernamentale in complicitate cu destui”, e posibil si aceasta afacere foarte banoasa sa fie activata, cum e activat si transportul bolnavilor in strainatate, in loc sa fie tratati in tara de medici specializati!
    Am scris tot ce se poate in legatura cu tratamentul pentru acest virus dur, cu atentionarea „nu mai inghititi bomboane gratuite sau compensate din lista impusa”!

  6. asa cum iti place sa-ti spui, desi nu-i academic, se pare ca nu problemele economice te intereseaza, doar vorba ardeleanului ”capra vecinului”…pacat ca ai ramas la nivelul actului chirurgical…din greseala ablatia e in zona fobului frontal…

    Se pare ca au fost doua actiuni concertate.
    1. fara autopsie ca sa nu se afle cauza mortii si sa se creeze o psihoza datorata deceselor si descrierilor…
    s-a spus FARA ASPIRINA, desi tratamentul azi dupa ce au descoperit la autopsii tromboze, se folosesc anticuagulante mult mai puternice decat banala aspirina, folosita in prevenirea infarctului miocardic si in tratamentul AVC forma ischenica pt reducerea trombusilor….
    2. testare cat mai multa, ”intra” bani multi doar in Romania au fost efectuate pana ieri 3.133.809 X 30 $, deja o suta de milioane de $ s-au dus pe teste, stiindu-se ca au eroare de 30%, ca inventatorul a considerat ca-i pt cercetare nu pt testare.
    3. Paradoxal toti politicenii striga: testare cat mai multa si gratuita si pt cel care vrea sa plece sa se distreze…
    Daca vrem o psihoza o lume disperata cu un procent de 14% cat a fost ieri si 100.000 de teste/zi, putem declara 14.000 de noi cazuri/zi, pana la sfarsitul anului putem avea un milion jumate de persoane Covid…
    Persoanele 65+ care apreciaza toate masurile sa se ”incoloneze” voluntar si… sa le ”iasa” pozitiv o picatura de sugestie negativa si…
    numai ca in natura poate fi si invers…din fizica: forta si reactiactiunea…
    Italia s-a trezit…in alta tara au crescut cazurile de s…id fie economic, fie presiunilor psihice la care este supusa populati
    paradoxal nici un miliardar sau conducator nu este anuntat ca a pierdut lupta…oare de ce?

  7. Cea mai profitabila afacere in pandemia romaneasca este spitalul privat.
    A auzit cineva de cazuri de covid tratate in Spitale private ??? NU. A auzit cineva de cazuri grave de covid in ATI din spitale private ? NU.
    Spitalele private si-au dublat profiturile din primavara. Trateaza doar oameni fara covid care nu mai au loc in spitalele de stat, iar in plus fac si testari … pe bani.
    Asa e in Romania Normala.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.